videolar pek net degil ama ingilizce ,(rusçabilen) arkadaşlara yardımcı olur.
arkadaşlar bu fiyata bu monitör harika ötesi 22" viewsonic kaliteli monitörüm olmasa düşünmeden alırım, alet cidden bu fiyata harika, 2liraya bir dvi-hdmi dönüştürücü ile mis gibi dvi çıkışı 320liraya monitör alıyorsunuz hem de 22", pes ya daha ne olsun
quote:
Orjinalden alıntı: CoMiSeR
arkadaşlar bu fiyata bu monitör harika ötesi 22" viewsonic kaliteli monitörüm olmasa düşünmeden alırım, alet cidden bu fiyata harika, 2liraya bir dvi-hdmi dönüştürücü ile mis gibi dvi çıkışı 320liraya monitör alıyorsunuz hem de 22", pes ya daha ne olsun
20.1" de kullandım bence 22" e göre küçük, arada 70lira fark var 22" i kaçırma derim
Hanns 19 inç wide screen olan modelini yiğenime almıştım dvı ve dsup çıkışlı olanı 2 yıl önce 0 ölü pixel garantisi vardı ölü pixelde çıkmadı ürün alman malı sanırım görüntü olarak monitör gayet başarılı kendi monitörümden kıyaslıyorum o fiyata çok iyii
20.1" de kullandım bence 22" e göre küçük, arada 70lira fark var 22" i kaçırma derim
Nokta aralığına bakarsak 20.1 inç monitörün daha kaliteli görüntü vereceğini söyleyemez miyiz? Burada seçim büyük ekran ile görüntü kalitesi arasında olacak sanırım.
Nokta aralığına bakarsak 20.1 inç monitörün daha kaliteli görüntü vereceğini söyleyemez miyiz? Burada seçim büyük ekran ile görüntü kalitesi arasında olacak sanırım.
işin garibi 22" bi lcd ekranı yakından görme şansım pek olmadı boyutlarınıda pek bilmiyorum açıkçası. nokta aralıgı çok açıksa ve ekranda belli olacaksa küçük ekran daha iidir benim için birde analog ve dvi arasında gözle görülebilecek bi görüntü farkı olmadıgı ama eskiden analoglarda titreme yapdıgı için dvi önerildigi ama gelişen teknolojiyle artık bunun sorun olmadıgı söyleniyor benim için görüntü kalitesi 10 üzerinden 7 olsa yeter bu durumda siz analogmu dvimı önerirsiniz ve hepsinden önemlisi ölü piksel. tek bir tane dahi olsa tahammülüm yok işide şansa bırakmak istemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: QuanoM
dvi bağlantı yapıldığı sürece bir fark yok, en azından bizim gözümüzle aman aman fark edebileceğimiz bir fark yok olayın teknik detayını bilmiyorum ama 19 ve de 22" olarak bir çok model kullandım, 20.1" olarak da samsung un dvi li bir modelini denemiştim, ara model gibi geliyor bana, ayrıca 22" bence ideal monitör, ben şahsen 19" lcd kullanamıyorum artık, bir kere alıştı mı yaman insanın hali, cidden kocaman bir masaüstünüz var o kadar ferah ki
lcd paneller hakkında tedaylı bilgiye sahip degilim ancak bu linkde ayrıntılı incelemesi yapılmış ve görüntü kalitesine 10/6 verilmiş
hdmi girişi hakkında, eksik bıraktığınız bir nokta var;
hdmi; dvi-d görüntü sinyali+s/pdif ses sinyalinin tek kabloda taşınmasıdır.
benim şu anki monitörüm; 22" jetview. dvi girişten bağlıyorum. görüntü konusunda hdmi ile aynı. ancak ben bu monitördeki hoparlörleri kullanmak istesem, ayrıca analog ses kablosu kullanmak zorundayım ki kasadan monitöre iki kablo gidiyor. ayrıca bu seste, ses kartımın kalitesine güvenmek zorundayım. hdmi giriş olsaydı, bu; monitörde de bir audio dekoder olduğunu ve ses kartımı da kullanmadan, tek kablo ile hem dijital görüntü, hem dijital sesi monitöre iletebileceğim anlamına gelirdi.
ayrıca hdmi kabloyu uzun mesafelerde kullanmak da mümkün. kasa monitör birbirine uzak kalacaksa hdmi kablo kullanımı şart.
bu durumda: ben monitördeki çift hoparlörü kullanırım ve ses kartım da kaliteli değil diyen biri için hdmi çok önemli. yok benim ayrıca ses sistemim var, ben monitördeki sesi kullanmam veya monitördeki sesi, x-fi ses kartımın analog çıkışlarıyla kullanırım, monitörün ses dekoderinden daha kaliteli benim x-fim diyen biri için; hdmi ile dvi arasında fark yok.
arkadaşlar diyelim ki monitörde hdmi çıkış var ama bilgisayarınzda yok mecburen bilgisayara bir dvi-hdmi dönüştürü takıyorsunuz, düşününce ses verileri taşınmaz gibi geliyor ama, taşınıyor, benim 32" lcd mi bilgiysayara hdmi-dvi ile bağladım, sesi de aktarıyor bilginize..
Comiser ekran kartının hdtv veya s/pdif özelliği varsa sesi iletebilir diğer türlü ses ileticeğini sanmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: CoMiSeR arkadaşlar diyelim ki monitörde hdmi çıkış var ama bilgisayarınzda yok mecburen bilgisayara bir dvi-hdmi dönüştürü takıyorsunuz, düşününce ses verileri taşınmaz gibi geliyor ama, taşınıyor, benim 32" lcd mi bilgiysayara hdmi-dvi ile bağladım, sesi de aktarıyor bilginize..
dvidvi portunun audio niteliği varsa, bu mümkün. atilerin hd3000 ve hd4000 serilerinde bu özellik, pci-e slot üzerinden ses alınarak dvi porta iletiliyor. nvidia kartların ise, sli köprüsünün yanında s/pdif girişi olanlarda, anakartın veya ses kartının s/pdif çıkışından kablo ile bağlandığında bu mümkün.
quote:
SLI bağlantısının yanında gördüğünüz beyaz giriş ise S/PDIF girişi. Buraya ses kartınızdan ya da anakartınızın S/PDIF çıkışından bağlantı yapıyorsunuz. Bu sayede kartın HDMI çıkışı sesi de iletiyor
bu kadar tartışmaya gerek yok,
dvi = bilgisayar için üretilen dijital arabirim,
hdmi = tv ler için üretilen scart kablosunun dijital hali....
@qzwxec,
doğrudur ekran kartım ati 4850, ses çıkışı olarak da zaten hdmi out seçmek gerekiyor malumunuz..
quote:
Orjinalden alıntı: visceroid
quote:
Orjinalden alıntı: darkseed
quote:
Orjinalden alıntı: visceroid
HDMI ile DVI nasıl aynı yolun sonuna çıkıyor çok merak ettim.
hiç bir görüntü farkı olmuyor sonuçta ikiside aynı yolu kullanıyor onu anlatmak istedim.
Madem fark yok DVI'dan sonra niye HDMI diye bir şey keşfettiler o zaman
Şifreleme yapabilmek için dvi da kopyalama kolay diye, film endüstrisi bastırdı, bir de ses aktarımı, görüntü aktarımında çok bir fazlası yok(biraz bant genişliğiğiyle 2500?bilmemkaç çözünürlüğe destek veriyor o kadar) ama asıl olay şifreleme yapıp kopyalama olayını zorlaştırma derdi.