Şimdi Ara

HDDVD oyantmada Ekran kartının rolu nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, torrent 'den HDDVD formatında 13 gblık bir film indirdim. klasör içinde EVO formatlı bir kaçtane film dosyası var. bunlardan asıl film olan dosya 12 gb. bu dosyayı hardiskimden oynatmaya çalışyorum. Denediğim programlar kmplayer ve power dvd. her iki programda açıyor fakat film de yeşil görüntüler oluşuyor. karelenme oluyor. Ekran kartım ati1650pro idi. e6600 2.4 ghz işlemcim var. Arkadaşlar sorduğumda ekran kartımın yetersiz olduğunu söylediler. Zaten iyi bir ekran kartı almak istiyordum. Dün bu sitedeki arkadaşların yardımıyla ati'nin 3870x2 modelini satın aldım. eve geldim büyük bir hevesle kartı değiştirdim. driverlarını yükledim. hemen denemek için halo 2 kurdum. çok iyi bir performans aldım. fakat ne zaman ki hddvd filmi oynatmaya başladım yine aynı sorun oldu. bu arada mkv 720p ve 1080p filmleri oynatırken hiç bir sorun yok. ama evo formatındaki elimde üç film var ve üçündede aynı problemi yapıyor. acaba sorun nerde?

• codec sorunu olabilir sistemin hd film oynatabilecek düzeyde.
  • filmde sorun olma ihtimali yok mu??
  • powerdvd 6.5 versiyonu ile oynatabilirsin. daha yeni powerdvd'ler için yeni nesil ekran kartları gerekiyor.
  • Ekran kartı işlemciye binen yükü azaltır ancak. HD fimleri de destekleyen ekran kartın yoksa, işlem gücü zayıf makinada izlersen, takılmalar olabilir. Codec veya oynatıcı sorununa benziyor senin durum. Bir de torrentlerde bazen fake veya bozuk dosyalar, indirdiğinden nasıl emin olacaksın onu da bilmiyorum, ben torrent kullanmıyorum çünkü bağlandığım ağda yasak.
  • donanimsal bir sorun yok, genelde codeclerde sorun oluyor.bazen farklı player kullanmak ta sorunu çözebiliyor, mesela wmp10 un yeşil yeşil oynattığı videoyu gom player düzgün oynatabiliyor...
  • bende donanımsal bir sorun olduğunu zannetmiyorum. filmde de sorun yok çünkü farklı üç filmdede aynı sorunu yapıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donanımsal bir sorun olma ihtimali yok dostum.
    Benim kart da HD 3870
    50 civarı HD DVD/ BLU-RAY filmim var. Hiç sorunsuz izliyorum.
    Sorun bence yazılımda.
    Tavsiyem :Cyberlink Powerdvd 3319a ve Alternative olarak Nero 8 (Bluray/Hddvd plugini yüklenecek) kurmandır.

Kolay gelsin.
  • Filmlerde sorun olabilir mi?
  • o yeşil yeşil karelenmelerin 2 nedeni var biri filmin hatalı olması ikincisi codeclerinin yetersiz düzgün yapılanmamış olması aynı formatta sorunlar yaşadığından dolayı %95 codec sorunudur codeclerini temizle düzgün bir codec paketi yükle hepside register olsun sorun çözülür
  • hala hddvd dosyası olan evo'ları hardisk üzerinden herhangi bir playerla açamıyorum. gerekli codeci bir türlü bulamadım
  • dostum yukarıda verilen power dvd nero cart curt hepsini unut bunlar sorunlu gereksiz yazılımlar sadece isim yapmışlar senin sorunun tamamen codeclerde senin sistemin aynı anda 3 tane hd bile acar hd riplerde x264 codecler tamamen işlemci gücüne bakar ekran kartının hiçbir anlamı yok yapmam gereken önceden yüklediğin bütün codecleri pc den kaldırmak değilse codeclerin çakışır işin sonu formata gider player olarak gom player şiddetle tavsiye ederim ücretsiz bir yazılımdır serial crak falan istemez codec paketi olarakta k/lite 385 full versionu yükle açamadağın dosya türü kalmaz ayrıca x264 hd codeği bence piyasadaki en iyi mkv codeği en sorunsuzu.

http://www.free-codecs.com/K_lite_codec_pack_download.htm 385 full olanı çek ve yükle yüklerken ayarlarını kurcalama o gerekli tüm kodecleri yüklücek.

http://www.gomlab.com/eng/ gom player kendi sitesi son rümü indir yükle kurarken basic codec seçeneğini kaldır.

http://www.gomplayer.org/ gom player tr sitesi hem programın türkçe arayüz yamasını indirebilirsin hem hakkında bilgi alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 11 Nisan 2008; 12:40:20 >

• arkadaşım cevabın için çok teşekkürler ben mkv formatında filmleri açıyorum. benim sorunum hddvd dvd olan sıkıştırılmamış yaklaşık boyutu 12 gb olan evo dosyalarını oynatamak. sistemin yeterli klite da dahil olmak üzere bir sürü codec denedim hala açmıyor. yardımlarınız için teşekkürler
  • .evo dosyasını sadece powerdvd açar boşu boşuna yanlış yönlendirmeyin. bende 27 gb lık .evo film izledim hddvd. araştırdığımda tek açabilen programın powerdvd olduğunu öğrendim. zaten powerdvd gerekli codeclere sahip. ekran kartından kaynaklanan bir sorun olabilir. dile kolay 12 gb diyorsun. benim ekran kartım 8800gtx, işlemcim e6600 seninkinden.

ayrıca hd_maniac hocam sen 3870 gibi iyi bir ekran kartıyla 1650 yimi karşılaştırıyorsun ? senin ekran kartı kat kat iyi 1650 den.

isk0rpit - nası 3 tane hd açıyo aynı anda ? denedim, 13 gb braveheart 1080p vlc player ve 27 gb van helsing hddvd power dvd takılma var. ekran kartı 8800gtx işlemci e6600 3.6ghz ram 4gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 11 Nisan 2008; 17:26:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogulcanozugenc

.evo dosyasını sadece powerdvd açar boşu boşuna yanlış yönlendirmeyin. bende 27 gb lık .evo film izledim hddvd. araştırdığımda tek açabilen programın powerdvd olduğunu öğrendim. zaten powerdvd gerekli codeclere sahip. ekran kartından kaynaklanan bir sorun olabilir. dile kolay 12 gb diyorsun. benim ekran kartım 8800gtx, işlemcim e6600 seninkinden.

ayrıca hd_maniac hocam sen 3870 gibi iyi bir ekran kartıyla 1650 yimi karşılaştırıyorsun ? senin ekran kartı kat kat iyi 1650 den.

isk0rpit - nası 3 tane hd açıyo aynı anda ? denedim, 13 gb braveheart 1080p vlc player ve 27 gb van helsing hddvd power dvd takılma var. ekran kartı 8800gtx işlemci e6600 3.6ghz ram 4gb

Dostum ben mkv yani hd yada blue ray rip ler için yazmıştım orjinal hd hiç kullanmadım o yüzden bir yorum yapamıcam ama mkv 3 tane acar işlemci gücüne bakıyor cok büyük mkv arşivim var .

• öncelikle vista kullanıyorsan sürücü problemin var vistada klite codec pack hatta vista codec pack bile filmler için tam oturmamıs durumda özellikle hddvd ve blue ray tamamen uyumsuz çalışıyor ben aynı sorunu yaşadım yeşil ve karelenme oluşuyordu xp kurup klite mega codec packin son sürümünü denemeni tavsiye ederim ayrıyetten riva tuner programıyla D3DOVERDRİVE Diye bişe var onu aktif yapıp tüm playerların ayarlarını onun yönetmesini sağla sorunun çözülmesi lazım
  • yununu ,

arkadaşım çok teşekkürler, sırf bu yüzden ekran kartımı bile değiştirdim, ama problem tamamen vista ile ilgiliymiş , xp de gayet sorunsuz açılıyor. hatta 3 tane aynı anda oynatabiliyorum. acaba vista da sorun yapmayan bir codec biliyormusunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.