Şimdi Ara

HDD tamiri yapılabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
8.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar konu hakkında illaki bilgili arkadaşlarımız vardır.

malesef elimde 120 gb sata seageta hdd var elektrik kesilip geldikten sonra power ve hdd,de bozuldu hdd nin boardının arızalı olduğunu tespit ederek forumdan bir arkadaştan aynı seri bir hdd buldum boardı sağlam sektör hataları var bunu usb hdd kutusuna taktığım zaman pc sadece hdd yi görüyor.sağlam boardı benim hdd ye taktım hdd nin diski dönüyor ama maselef pc hdd yi görmüyor yani anladığım kadarıyla diskin içerisindeki okuyucu kısımdada sorun oluşmuş sormak istediğim konu şu ben bu hdd leri açsam ve okuyucu kısımlarını değiştirsem devamındada hdd yi havasız bir yerde kapasam havasız derken misal bu evlerde gardroplarda falan yerden tasarruf etmek için naylon torbalar var içerisindeki havayı vakumlayarak kullanılıyorya bu tip birşeyle hdd yi kurtarma şansım olur mu

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Eski hdd kartındaki rom chip i yeni hdd kartına taktınızmı
  • ustam özür dileyerek rom chipi nedir diye sorsam
  • internette araştırdım hdd de bulunan rom chip 8 bacaklı bir entegre gibi bir şey

romlar araştırdığım ve anladığım kadarıyla üreticiler tarafından 1 kere yüklenen ve programlanabilen bellek gibi birşey

• kardeş şu yuvarlak içine aldığım diyotları bi kontrol etsene.farklı bir hdd'de aynı şey başımıza gelmişti.o diyotları değiştirince düzeldi.

• evet ustacım kontrol ettim üzerinde yazanlar farklı deneyecem teşekkürler
  • değiştirdim aynı birşey değişmedi disk dönüyor fakat pc görmüyor acaba rom chip hangisi o konuda yardımcı olabilirmisiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rom chipi üzerinde f p53at yazan chip. ancak o chipi elinde havalı havyan yoksa değiştiremezsin diye biliyorum. Ben havalı havaya kullanıyorum bu tarz işler için teknik servisler de öyle normal havya ile yapılabilir mi bilmem :D
  • yok hocam havya ile zor yaw aslında yaparımda bol lehimle sökerim ama etrafındaki parçalara zarar vermeyi göze alamam yarın bi arkadaşta hava tabancasıyla bide onu değiştireyim inşallah bi sonuç alırım

yardımlarınız için hepinize teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.5GÜL

yok hocam havya ile zor yaw aslında yaparımda bol lehimle sökerim ama etrafındaki parçalara zarar vermeyi göze alamam yarın bi arkadaşta hava tabancasıyla bide onu değiştireyim inşallah bi sonuç alırım

yardımlarınız için hepinize teşekkürler

bir şey değil bak internette benzer şeyler yapılmış. anakart değiştirilirken rom çipi de değiştiriliyor bu videodan anladığım kadarı ile =)

http://www.youtube.com/watch?v=X2hgiDHiXKM
  • Selamlar.
    Şayet bir entegreyi değiştirmeniz gerekiyorsa , bu atmel olmalı...

http://www.farnell.com/datasheets/1506466.pdf

http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1440.pdf

Çünkü f ile başlayan fairchild ın entegresi , sadece mosfet !
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Selamlar.
    Şayet bir entegreyi değiştirmeniz gerekiyorsa , bu atmel olmalı...

http://www.farnell.com/datasheets/1506466.pdf

http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1440.pdf

Çünkü f ile başlayan fairchild ın entegresi , sadece mosfet !
    Saygılar.

parça üstündeki numaraları internetten bakmadan konuştum doğru ama genelde değişen çip devre üsreindeki 8 pinli çip bazı devrelerde 2 tane var burada 2 tane görmedim diye ezbere konuştum =)

• Dalgınlıkla hep hatalar yapmaktayız. Bu normal kardeşim. Ancak ölüler ve hiçbir şey yapmayanlar hata yapmaz.
    Saygılar.
  • Tamiri yapılır fakat bir noktaya kadar veri transferini sağlayan boardda oynama yapabilirsin ancak öbür türlü o hdd yi açtığında tamamen tüm bilgilerinin zarar görmesine sebep olursun eğer diskin çalışıp bilgisayar görmüyor ise diski farklı platformlarda açmaya çalış mesela cd den açılan işletim sistemleri ve buna benzer yazılımlar sata kablonu değiştir birde öyle dene tabi bu işlemleri yeni board taktıysan uygula zarar görmüş bir boardla bir işe yaramaz zaten bios ta görüyor ve windowsa geçiş esnasında görmüyorsa bad sectorden kaynaklıdır bu konudada dosyaları kopyalama şansının çok az olduğunuda belirtmek isterim geçmiş olsun.
  • ustalarım açıklayıcı bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim.

üzerinde f p53at yazan chipi değiştirmiştim ama zaten değişen bir şey olmamıştı birde atmel yazan entegreyi değiştiririm inşallah sonuç alırım.
  • sayın ustalarım

yardımlarınız için vermiş olduğunuz teknik bilgiler ve yapmış olduğunuz doğru yönlendirmeleriniz için sizlere teşekkür ederim.

rom chipi değiştirdim ve hdd çalıştı şu anda bilgilerimi kopyalıyorum

bundan sonraki ilk hedefim bozuk hdd tamirinde kendimi geliştirmek.

saygılar
  • Geçmiş olsun ve gözünaydın kardeşim.
  • Eyvallah saolasın
  • quote:

üzerinde f p53at yazan chipi değiştirmiştim ama zaten değişen bir şey olmamıştı birde atmel yazan entegreyi değiştiririm inşallah sonuç alırım.

quote:

rom chipi değiştirdim ve hdd çalıştı şu anda bilgilerimi kopyalıyorum

Rom chipten kastınız hangisi oluyor?
  • Kardeşlerim
    Elimde 1 tb wd ve 2 tb wd harici hard disk var.
    Çalıştığının sesi geliyor ama usb bağlandığında takır tukur çıkan arama sesi yok. Sonrasındada Bilgisayarımda gözükmüyor.
    Sizce motor mu ? Kafa mı gitti ?
    Tamirini yapabilecek arkadaş var mı ?
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.