Şimdi Ara

Hdd sorunu (sanırım)!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen gün yani pazartesi günü cs:go adlı oyunu oynarken bilgisayarımda bir kitlenme (hiçbir şekilde klavye mouse veya herhangi bir komut işlemez bir hal) meydana geldi o kadar önemsemedim çünkü yaklaşık 15 saatten fazla bir süredir açık durumdaydı , bende bilgisayarı ilk olarak reset düğmesinden başlatmayı denedim ama siyah ekrana gelip devam etmeyince bende komple bilgisayarı düğmesinden kapatıp açmayı denedim ilk denememde yine başarısız olduktan sonra 2. dememde bilgisayar açıldı. oyuna tekrar girdikten sonra tekrar bir kitlenme yasadım bu sefer merak edip kapadım bir süre bekledikten sonra açtım.Bilgisayar tamamen normal çalışıyor ama herhangi bir oyuna girdiğim zaman , şuana kadar csgo ve h1z1 oyunlarını denedim , yaklaşık 6-7 dk aşağı yukarı bu kadar bir sürede tekrar kitlenme başladı bende internette araştırmaya başladım genelde temizlik ve ısı sorunlarına değinilmiş temizlik olduğunu düşünmüyorum ısı ise daha önce yaşamıştım ve düzelttim fan yetersizliği olduğundan değişik bir yöntem uyguladım hiç bir şekilde ısınma gerçekleştiğini düşünmüyorum biraz daha araştırdığımda sorunun ram veya hdd den kaynaklanabileceğini okudum bu yüzden bende HD tune pro u indirdim ve karşıma bu error geldi. Şimdi asıl sorum şu : Bu aldığım error aynı zamana da benim oyunlarda yaşadığım kitlenme sorununa neden olabilir mi yoksa tamamen farklı bir error mu ? ve Bu erroru nasıl düzeltebilirim. yardımcı olursanız çok sevinirim hepinize hayırlı forumlar

Aldığım Hdd erroru:https://gyazo.com/fe27979708da1b186d63f6f84608e273

bunlarda benchmark ve error scan kısmı:https://gyazo.com/c8a021d0aa0e08486a94bb1b543c47d1
    https://gyazo.com/abfd3509cd5d09b7c04365bf277d5d56
    Edit: Bilgisayarım yeni sayılabilir 1.5 sene oldu buda benim Hdd
    http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk.html
    sistem: Amd FX:8320
    8 gb ram kingston
    2gb gtx760 asus ekran kartı
    bunların haricince herhangibi bişi yarımcı olabilirse yazmanız yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mali18 -- 8 Eylül 2015; 20:41:11 >

• Virüs taraması yapmayı deneyin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam vurus taramadi yapmistim zaten tekrar yaptim temiz cikti ve bu arada korktugum basima geldi sanirsam anakart gitti. Yaklasik yarim saat once oyundayken bi anda kitlendi kapatmak zorunda kaldim , o andan itibaren bilgisayar aciliyor ama ekrana goruntu gelmiyor aciliyordan kastimda fanlar fln donuyo ama ekranda tik yok isin tuaf tarafi bilgisayari arkataraftaki dugme harici kapatamiyorum. Benim 8 senelik emektarda bile boyle bir hata gormedim yardimci olabilecek varsa lutfen yardim etsin bu arada I ler icin ozurdilerim telden yazmaktayim k.b

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr Eflatun

Virüs taraması yapmayı deneyin ?

K.b etiketlememisim

• Hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum fx 8320 var bende de. Hdd den değil 3 farklı hdd kullandım aynı. Ram değil ekran kartı değil. Anakartta sorun olduğu belli.
    Benim sana sormak istediğim soru şu; işlemci fanı kullanıyor musun? Bir araştırmamda anakartta soruna sebep olan şey işlemci fanı diyordu

• Ekrana görüntü gelmemesi anakart sorunu da olabilir ekran kartı sorunu da olabilir. Sorunu tam anlamamız lazım. Yanlış bir şey yaparsak daha kötü olur. Güvenli Mod'dan açmayı deneyin. Windows açılıp güvenli mod da çalışıyorsa sıkıntı teşkil edeceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr Eflatun

Ekrana görüntü gelmemesi anakart sorunu da olabilir ekran kartı sorunu da olabilir. Sorunu tam anlamamız lazım. Yanlış bir şey yaparsak daha kötü olur. Güvenli Mod'dan açmayı deneyin. Windows açılıp güvenli mod da çalışıyorsa sıkıntı teşkil edeceğini düşünmüyorum.

Normalde bolgisayar acildiginda monitorun isigi saridan yesile donmesi gerekiyo ama dugmeye bastigim zaman oyle birsey olmuyo. Ekran kartindaki isik yesil yaniyo bir sikinti oldugunu sanmiyorum. En yakin zamanda bilgisayardan anlqtan bir arkadasa gosterip bozuk olan parcayi garantiye vermeyi dusunuyorum. Yardim icin tessekurler iyi gunler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc başlarken hdd sorunu ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer bilgisayarı açtığınızda HDD den sürekli ve kesintili sesler geliyorsa çok geç olmadan önemli dosyalarınızı yedekleyin. Eğer bozulursa bilgisayarcıda yapabilir bunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.