Şimdi Ara

HDD SATA'ya bağlı görünüyor ama HDD boot edilemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba buna benzer konuların defalarca açıldığını biliyorum fakat haftalardır denemediğim yöntem kalmadı. Bu yüzden sizlerle direkmen muhattap olmaya, yardımınızı almaya ihtiyacım var.

Benim PC bundan 4-5 ay öncesinde HDD'yi görmemeye başladı. Windows açılırken ekranda ''reboot and select proper boot device'' hatası gözüküyordu. Bu hatayı aldıktan sonra ard arda bi kaç kere reset atınca windows açılıyor, HDD okunuyordu. Ancak iki hafta önce gene aynı hatayı almakla birlikte artık PC'yi açamaz duruma geldim. Hiçbir şekilde HDD'yi PC'ye gördüremez oldum. İnternetten bu sorunun olası sebeplerini araştırıp şu çözümleri denedim ama hiç bir sonuç alamadım:
    Donanımsal olarak ;
    - Önce SATA kablosunun yerini sonrada SATA kablosunu değiştirdim(olmadı)
    - BİOS sıfırlamak için önce pili çıkarıp taktım sonrada komple pili değiştirdim (olmadı)
    -Baktım olmuyor HDD'nin ölmüş olduğunu düşünüp son paramla HDD aldım. (yenisinide okumuyor)

Yazılımsal olarak;
    -Format atmayı denedim, diski görmüyor. O yüzden format atılmıyor.
    - BİOS'ta HDD'yi boot etmeyi denedim ancak boot ekranında HDD gözükmüyor. BİOS'un içinde HDD hakkında görebildiğim tek şey HDD'nin markasını ve belleğini okumuş olması.
    - İDE-SATA ayarlarını baya bi kurcaladım ancak hiç bi kombinasyonla pc'yi açamadım.
    -BİOS UPDATE yaptım
    - AHCİ modunu disablede çevirdim.

Neredeyse bu sorunun çözümüne dahir bildiğim araştırdığım herşeyi denedim ancak hala bilgisayarımı açamıyorum. LÜTFEN BANA YARDIM EDİN :'(

Şuan aklıma gelen tek şey yeni bir anakart almak.

HDD SATA'ya bağlı görünüyor ama HDD boot edilemiyor. HDD SATA'ya bağlı görünüyor ama HDD boot edilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nopasaran1903 -- 12 Eylül 2014; 13:19:52 >

• Sata 2 girişini denedimmi
  • Arkadaşlar PC'yi teknik servise götürdüm anakartın üzerindeki kapasitörler patlamış. Buna benzer bir problem yaşayan arkadaşlara yardım etmek için yazıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nopasaran1903

Arkadaşlar PC'yi teknik servise götürdüm anakartın üzerindeki kapasitörler patlamış. Buna benzer bir problem yaşayan arkadaşlara yardım etmek için yazıyorum.

Sormadın mı kapasitörü patlamış anakart nasıl açılmış veya sadece nasıl anakart denetleyicilerinin kapasitörü patlayıp başka şeye zarar vermemiş ?
  • Hocam bana anakartta hiç bir problem olmadığını sadece kapasitörlerin patladığını bu yüzden anakartın hdd'yi smart olarak gördüğünü söyledi. Şuanda kapasitör değişimi için 50 lira istiyor. Ancak 5-10 liraya halledilecek birşey. Ne yapsam bilmiyorum, paramda yok.
  • Arkadaştan borç aldık halletmek için. Neysem kapasitör değişimi yapacak kadar becerikli değildim zaten.
  • Evet arkadaşlar sorun çözüldü bilgisayarıma kavuştum :) Kahrolsun şişen patlayan bozulan kapasitörler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.