Şimdi Ara

HDD Önerisi - Uzun Ömürlü HDD'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vatan Computer'de bulunan " 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk " başlıklı sabit disk üründen 1 adet sipariş vermeyi düşünüyorum önerileriniz varmıdır fikrinizi almadan , sizlerede danışmadan bir işe kalkılşmak istemedim tabii.

Yaklaşık 10 senedir Seagate kullanıcısyım bunun yanı sıra samsung'un ve toshiba'nın durduk yere arızalanan hdd'lerindende kullandım , özellikle 2.5'' toshıba hdd'lerden yıldım genelde leptoplarda mevcut olan bu hdd'ler disk iğnesinin diski çizmesi sonucu hemen arıza verebilecek hassaslıkta.Başta bi yavaşlama ve devamında hdd'yi parçalatacak seviyede sorunlar çıkarıyor ve işlevselliği bitiyor o yüzden bu markalardan yana korkum var almayıda düşünmüyorum.

Aklımdaki marka Seagate barracuda modeli , bu model ilgili deneyimi veya görüşü olan arkadaşları beklemekteyim

• TRProGamer kullanıcısına yanıt
    siparişi ver direk en iyisi bu şuan
  • Bende öyle düşünmüştüm ;)
  • Ver gocum dogru yerdesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O marka öyledir, şu marka böyledir vs vs. Bu karalamalar tespitsiz zırvadan ibarettir. Hiç bir sabit disk üretici markaya laf atmaya kimsenin hakkı yok. Mekanik diskler, üretim dönemine, yeni nesil bileşenlerin değişkenliğine ve yapısına bağlı olarak sorunlu çıkabilir ya da çıkaracak durumda olabilirler. Hiç beklemediğin marka da sorun çıkarabilir. Elimde ASUS bilgisayarın kendi diski olan Seagate Momentus 5400.4 ST9250827AS sürücü var idi tam 7 yıllık. Şu an başkasının bilgisayarına taktım halen çalışmaya devam ediyor. XP kullanmama, defalarca kez format çekmek üzere yavaş biçimlendirme yapmama rağmen sorunsuz çalıştı.
    Daha sonra birisi parçalanmış başka bir ASUS bilgisayardan disk söktü aynı disk (ST9250827AS) çıktı. Onu da taşınabilir olarak kullanmaktayım. ST9250827AS üstelik çift kayıt levhasına sahip olmasına, bilgisayardan çıkma kullanılmış olmasına rağmen tek sorun çıkarmadı. Elimdeki bir diğer disk, 5 yıllık bir bilgisayardan sökülmüş Seagate Momentus 5400.6 ST9500325AS ise bilgisayarı kitleyince kendini ele verdi. Arızalanmış idi, çünkü bilgisayar çöplük gibi kullanılıyor idi.

Kısaca özetler isek;
    Kesinlikle sarsmayacaksın (özellikle çalışır iken), cep telefonunu yanına-üzerine koymayacaksın (cep telefonunu dizüstü bilgisayarın üzerine koyanlar özellikle), manyetik etkileşimli cihazlara yaklaştırmayacaksın.
    Diskin okuma-yazma kafasını gereksiz yere çalıştıran yazılımlar kurmayacaksın işletim düzeneğine.
    Örneğin google chrome ve adobe reader kullanmayacaksın. Bu ikili arakda çalışır durumdadır ve zamanla kayıt defterine girdi işlemekte, siz bilgisayarı terk ettiğiniz an bu kayıtlar devreye girmektedir.
    Yerine Firefox, Opera, Sumatra PDF ya da Foxit PDF kullanılabilir.
    Hem daha hafif hem de kayıt defterine veri toplamak amaçlı girdi işlemezler.
    Her şeyi diskten beklememek gerekir.

Şu an disk alcaklar, 128 TL 'lik Toshiba MQ01ABF050 (500gb, tek levha, 7mm) düşünebilirler.
    Son olarak mekanik disk alacaklar, tek kayıt lavhalı olmasına özen göstermeli. Çift ve daha fazla levhalı disklerde, ortada kalan okuma-yazma kafası, çift taraflı okuma-yazma yüzüne sahip olmasından ötürü hassastır ve arıza-hata-kararsızlık verme olasılığı yüksektir. Bu nedenle, dizüstü disklerde en fazla 500 gb (yeni nesil diskler için geçerli), masaüstü disklerde en fazla 1 tb 'lık diskler (örnek, WD10EZEX) tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 14 Haziran 2015; 14:09:11 >

• 2.5 mi sizce daha sağlam yoksa 3.5 mi? darbelere dayanıklılık ve uzun süreli kullanım larak. fiyat yada taşınabilirliği önemli değil, sadece hangisi daha sağlam onu merak etim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence wd caviar black kalite olarak.

Kullanıcı olarakta soruyorsan söyleyeyim ama bu bir kıstas olmamalı.seagate ve samsung disk çok kullandım arıza çıktı mutlaka.yaklaşık 5-6 yıldır 2 adet wd diskim var daha tık demedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN UZUN ÖMÜRLÜ SSD?
    6 yıl önce açıldı
    Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek levha olayında hak verdim o kadar hurdaya ayırdığım hdd içinde bitane bile tek levhalı diskin bozulduguna şahit olmadım hep çok levhalı ve genellikle 3 levhalı disklerin bozulduguna şahit oldum parası olan tavsiyeme uysun bad sectormüş yavaşlamaymış bunlara hiç takılmadan gitsin ssd alsın hızında pek bi önemi yok zaten en düşük hız bile fiziksel dizklerden 3-4 kat hızlı ömür konusuna gelirsek orası biraz şaibeli daha yeni bir teknoloji olduğu için kesin bişey diyemiyorum ama ömürlerinin kısa olduğu şuan için sadece bir söylenti
  • wd black series 2000 vardı çöp

bad sector atmaktan ne bende kulak bırakıyordu ne verim alabılıyordum hayvan gibide ısınıyordu
  • TRProGamer kullanıcısına yanıt
    OCZ, Samsung ve Transcend Katı Hal Sürüclerin (SSD) ömürleri uzun öğrendiğim kadarı ile. Şu bir gerçek ki, mekanik sürücülerden daha uzun ömürlü oldukları kesin. Bir düşünün mekanik sürücünün ne zaman arıza vereceği belli değil. Okuma-yazma kafası, ne kadar çok gereksiz arka düzen işlemlerine izin verdiğinize-zorladığınıza ve sürücüyü sarstığınıza bağlı olarak demgesiz çalışmaya başlıyor. Sonuç olarak çeşitli sıkıntılar yaşanabiliyor. Bir de en önemli nokta windows 8.1 yerine windows 7 kullanmak gerek. Win 8.1 'de çok fazla bileşen var. Win7 için kesinlikle en fazla home premium öneririm. Çünkü bizzat düzinelerce bilgisayarda deneyimim oldu (kurulum, bakım vs) Pro ve Ultimate deki gereksiz bileşenler kesinlikle yavaşlatıyor. Win8.1 'in ağır olması bir kenara zaten kullanışsız bir arayüze sahip. Ya Linux dağıtımlarından birini seçmek ya da Win7 home premium kullanmak gerek. Mümkün ise Win7 home premium kalıbınızı NTLite yazılımı ile kırpınız. Hiç işe yaramayan, bilgisayarınızı zorlayan bileşenleri yok ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 26 Haziran 2015; 5:00:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.