Şimdi Ara

Hdd nin altina 220 voltluk fan taktim, hdd calismiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet ilginc bir sorun.. hdd nin altina 220 voltluk bir fan taktim pufur pufur esiyor ama ilk once fani acip bilgisayari actigimda hdd hata veriyor..once pc yi acip sonra fani aciyorum..zarari olabilir mi?
    bana soguk kis gunlerinde calismayan haci murat 124 leri andirdi maxtor hardiskim..

• arkadaşım asrın hatasının yapıyosun onu hemen çıkar yoksa harddiskinle helalleş dirak 220 volt sakın ha kasaya yaklaştırma
  • işallah o fanın gücü dışardan geliyodur.
  • ne alaka ? hdd ye elektrip vermedikki.. fan bagimsiz, disaridan prizden geliyor..yalnizca altina taktik hdd nin
  • alla alla gerçekten garip.ne alaka biribirnden farklı. hakkaten garip.
  • 220V bir fanın yaratabileceği manyetik alanı ve HDD' lerin manyetik ortamlardan pek hoşlanmadığını düşünürsek bence fanı oradan çıkartmanızda fayda var. Fansız açılması, fanla açılmaması hiçbirşeyi değiştirmez.
  • evet dogru soyluyorsun tamam oyle yapalim yada aradaki mesafeyi uzaklastirayim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakarta ikinci M2 SSD'yi takmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EuphoriA aynen sana katılıyorum hdd soğutmak istiyosan git bu iş için tasarlanmış soğutma çözümleri var pahalıda değil o fanı takana kadar kasanın içini soğutsan daha çok işe yarayacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: m1cf

evet dogru soyluyorsun tamam oyle yapalim yada aradaki mesafeyi uzaklastirayim..

Bence kasanın içine hiçbirşekilde sokma. Hem manyetik alandan etkilenen bir tek HDD değil hemde PSU dışında 220V taşıyan bir parça kasa içinde olmamalı. Kablo izolasyonunu iyi yapamazsın kaçak olur, kasa kapağını ıvırı zıvırı takıp çıkarırken kablo hasar görür hem kendi canın tehlikeye girer hemde kasanın içi bayram yerine döner. Hiçbir parça için bu riske girilmez HDD için hiç girilmez. HDD çok ısınıyorsa ısı değerlerini paylaş, kasa içindeki konumunu v.s. bunları yaz başka bir çözüm mutlaka vardır.
  • dostum kasadaki tüm parçalar gücünü psu dan alsın...
  • Çok güçlü motorların EMI radiated problemi vardır. Emission problemleri HDD gibi manyetik alana hassas parçaları etkiler. Yani kasanın içerisine o kadar güçlü motor sokamassın manyetik alan yaydıklarından problem çıkartırlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaptan666

Çok güçlü motorların EMI radiated problemi vardır. Emission problemleri HDD gibi manyetik alana hassas parçaları etkiler. Yani kasanın içerisine o kadar güçlü motor sokamassın manyetik alan yaydıklarından problem çıkartırlar.

+1

Zaten o kadar kuvvetli fanada ihtiyaç yok al normal bi 8 veya 12cm'lik fan tak aynı işi o da görür
  • abim biraz abartim demiş ama sakat iş ya bi kacakta maazallah

sakat abi ya git kasa fanı tak aynı işi goruo ya ben yaptım hdd yi de o kadar etkilemio
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

quote:

Orjinalden alıntı: kaptan666

Çok güçlü motorların EMI radiated problemi vardır. Emission problemleri HDD gibi manyetik alana hassas parçaları etkiler. Yani kasanın içerisine o kadar güçlü motor sokamassın manyetik alan yaydıklarından problem çıkartırlar.

+1

Zaten o kadar kuvvetli fanada ihtiyaç yok al normal bi 8 veya 12cm'lik fan tak aynı işi o da görür

+1 :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRaOCx

dostum kasadaki tüm parçalar gücünü psu dan alsın...

+1
  • kasanin ici 80 derece civari oluyor ve bilgisayar bazen gunlerce acik kaliyor, neyse o zaman bu fani takmayalim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: m1cf

kasanin ici 80 derece civari oluyor ve bilgisayar bazen gunlerce acik kaliyor, neyse o zaman bu fani takmayalim..

abicim o new öle ya hala hayattamı o makina 80 derce kasının içi nasıl oluyo o
  • bence sen o fanı bi yere koy sana dogru uflesin.. sıcaktan basın dönmüş senin
  • quote:

Orjinalden alıntı: papercut

bence sen o fanı bi yere koy sana dogru uflesin.. sıcaktan basın dönmüş senin

saydim baktim 27 tane kasa fani var envai cesit :)) zaten 4 tanesi bana ufluyor su anda..birde bir yerden promosyon usb vantilator buldum cok tatli bir sey..donerken yazilar falan cikiyor..
    amacim kasanin isisini max 50 derecede tutmam..
    resmen odayi isitiyor cunku 5 tane fan var iceride su anda 65 kusur..ramlarida sogutmam gerekiyor ama..
  • ıo kadar ısınması bi sorun olduğunu gösyeriyor.senin bilgisayara fan takman içerinin ısınmasını engellemez.klima al
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.