Bildirim
Hdd nin altina 220 voltluk fan taktim, hdd calismiyor.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
arkadaşım asrın hatasının yapıyosun onu hemen çıkar yoksa harddiskinle helalleş dirak 220 volt sakın ha kasaya yaklaştırma -
işallah o fanın gücü dışardan geliyodur. -
ne alaka ? hdd ye elektrip vermedikki.. fan bagimsiz, disaridan prizden geliyor..yalnizca altina taktik hdd nin -
alla alla gerçekten garip.ne alaka biribirnden farklı. hakkaten garip. -
220V bir fanın yaratabileceği manyetik alanı ve HDD' lerin manyetik ortamlardan pek hoşlanmadığını düşünürsek bence fanı oradan çıkartmanızda fayda var. Fansız açılması, fanla açılmaması hiçbirşeyi değiştirmez. -
evet dogru soyluyorsun tamam oyle yapalim yada aradaki mesafeyi uzaklastirayim.. -
EuphoriA aynen sana katılıyorum hdd soğutmak istiyosan git bu iş için tasarlanmış soğutma çözümleri var pahalıda değil o fanı takana kadar kasanın içini soğutsan daha çok işe yarayacaktır -
quote:
Orjinalden alıntı: m1cf
evet dogru soyluyorsun tamam oyle yapalim yada aradaki mesafeyi uzaklastirayim..
Bence kasanın içine hiçbirşekilde sokma. Hem manyetik alandan etkilenen bir tek HDD değil hemde PSU dışında 220V taşıyan bir parça kasa içinde olmamalı. Kablo izolasyonunu iyi yapamazsın kaçak olur, kasa kapağını ıvırı zıvırı takıp çıkarırken kablo hasar görür hem kendi canın tehlikeye girer hemde kasanın içi bayram yerine döner. Hiçbir parça için bu riske girilmez HDD için hiç girilmez. HDD çok ısınıyorsa ısı değerlerini paylaş, kasa içindeki konumunu v.s. bunları yaz başka bir çözüm mutlaka vardır. -
dostum kasadaki tüm parçalar gücünü psu dan alsın... -
Çok güçlü motorların EMI radiated problemi vardır. Emission problemleri HDD gibi manyetik alana hassas parçaları etkiler. Yani kasanın içerisine o kadar güçlü motor sokamassın manyetik alan yaydıklarından problem çıkartırlar. -
quote:
Orjinalden alıntı: kaptan666
Çok güçlü motorların EMI radiated problemi vardır. Emission problemleri HDD gibi manyetik alana hassas parçaları etkiler. Yani kasanın içerisine o kadar güçlü motor sokamassın manyetik alan yaydıklarından problem çıkartırlar.
+1
Zaten o kadar kuvvetli fanada ihtiyaç yok al normal bi 8 veya 12cm'lik fan tak aynı işi o da görür -
abim biraz abartim demiş ama sakat iş ya bi kacakta maazallah
sakat abi ya git kasa fanı tak aynı işi goruo ya ben yaptım hdd yi de o kadar etkilemio -
quote:
Orjinalden alıntı: ZİW®O
quote:
Orjinalden alıntı: kaptan666
Çok güçlü motorların EMI radiated problemi vardır. Emission problemleri HDD gibi manyetik alana hassas parçaları etkiler. Yani kasanın içerisine o kadar güçlü motor sokamassın manyetik alan yaydıklarından problem çıkartırlar.
+1
Zaten o kadar kuvvetli fanada ihtiyaç yok al normal bi 8 veya 12cm'lik fan tak aynı işi o da görür
+1 :) -
quote:
Orjinalden alıntı: BRaOCx
dostum kasadaki tüm parçalar gücünü psu dan alsın...
+1 -
kasanin ici 80 derece civari oluyor ve bilgisayar bazen gunlerce acik kaliyor, neyse o zaman bu fani takmayalim.. -
quote:
Orjinalden alıntı: m1cf
kasanin ici 80 derece civari oluyor ve bilgisayar bazen gunlerce acik kaliyor, neyse o zaman bu fani takmayalim..
abicim o new öle ya hala hayattamı o makina 80 derce kasının içi nasıl oluyo o -
bence sen o fanı bi yere koy sana dogru uflesin.. sıcaktan basın dönmüş senin -
quote:
Orjinalden alıntı: papercut
bence sen o fanı bi yere koy sana dogru uflesin.. sıcaktan basın dönmüş senin
saydim baktim 27 tane kasa fani var envai cesit :)) zaten 4 tanesi bana ufluyor su anda..birde bir yerden promosyon usb vantilator buldum cok tatli bir sey..donerken yazilar falan cikiyor..
amacim kasanin isisini max 50 derecede tutmam..
resmen odayi isitiyor cunku 5 tane fan var iceride su anda 65 kusur..ramlarida sogutmam gerekiyor ama.. -
ıo kadar ısınması bi sorun olduğunu gösyeriyor.senin bilgisayara fan takman içerinin ısınmasını engellemez.klima al
Benzer içerikler
- epimedyumlu macun
- saf alkol
- termal macun yerine ne kullanılır
- sıvı metal
- overclock nasıl yapılır
- laptop soğutucu öneri
- termal macun önerisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X