Şimdi Ara

Hdd nin altina 220 voltluk fan taktim, hdd calismiyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • zannedersen bir server bu yoksa 27 fan buz dolabı yapar o kasayı yada direk su soğutma yap
  • VAntec double hd fan bul bi bilgisayarcıdan 2 Adet 6cm lik aleminyum parça üzerine mavi bir model. Tavsiye ederim 9/10 derece düşürüyor ısıyı.

Resimde ekledim daha bi aydınlatıcı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 23 Temmuz 2005, 4:21:39 >

• Bence arkadaşın kasasını değiştirip bir alüminyum kasa alması gerekiyor.
    Zannedersem kasa da sorun var.
  • Kasanın içi 80C ise diğer parçalar kaç dereceki
    Sıcaklıkta bi yanlışlık olması lazım.
  • beyler daha güzel bir olay bende de kasanın içinde ikitane psu var biride hemde hdd nin altında duruyor kasa o biçim oldu bütün fanlarım ondan alıyor enerjisini elektiriğide öteki psunun enerji girişinden alıyor ama o elektrik kablolarını hem kalişteli kullandım hemde ikitane elektrik bandı bitne kadar sartdı kasada 10 tane fan var üfür üfür
  • DOSTUM o hd nin altına taktığın 220v lık fanın yarattığı en küçük endüksion bile hdd nin sapıtmasına yol açar. flex kablolarından geçen bilgilerde karışma oluşur.Ama 12 vlık fanlarda bu olmaz!
  • HDD manyetik alandan etkilenmiş olabilir. Bir ihtimal daha var tabi. 220 volttuk bir fan çalışırken baya sarsıntı oluşturabilir. Buda HDD de bi sorun (mesela okuma-yazma kafasının plakalarla fiziksel teması gibi) oluşmasına neden olabilir. Buda bi ihtimal yani...
  • Onu bırak 220 Voltun yarattığı elektriksel dalga ve alanlar harddiskteki bilgilere etki edebilir.
    Eğer bilgilerin önemli ise o fanı çıkart hemen.
  • Vantilatörü taksaydın bari, sıcaklar fena.. :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: m1cf

quote:

Orjinalden alıntı: papercut

bence sen o fanı bi yere koy sana dogru uflesin.. sıcaktan basın dönmüş senin

saydim baktim 27 tane kasa fani var envai cesit :)) zaten 4 tanesi bana ufluyor su anda..birde bir yerden promosyon usb vantilator buldum cok tatli bir sey..donerken yazilar falan cikiyor..
    amacim kasanin isisini max 50 derecede tutmam..
    resmen odayi isitiyor cunku 5 tane fan var iceride su anda 65 kusur..ramlarida sogutmam gerekiyor ama..

baba eniyisi kasanın yan kapağı kes ordan fanın sadece pervanesinin rahatca gireceği delik olsun sonra motoruda bir mermere oturttur nasıl olsa 15 20 cm uzak olacak hdd den bişi olmaz olcak olsa powere gelen 220 etkiler bir manyetiklik oluşturur power içinde birsürü bobin var

• +1

Çok iyi dedin.
  • Hiç gerek yok sadece al bitane 8cm lik fan ve yerleştir hdd nin altına sonra çalıştır sana yemin ederimki 2x120 gb sata raid0 ım var ve tek fan ile en ufak bir sıcaklık yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeVil_BoZZo

Hiç gerek yok sadece al bitane 8cm lik fan ve yerleştir hdd nin altına sonra çalıştır sana yemin ederimki 2x120 gb sata raid0 ım var ve tek fan ile en ufak bir sıcaklık yok

oda olmadi..hdd nin altina kucuk bir fan yerlestirdigim halde gene hata verdi..hdd ye zeval gelmesinden korkuyorum kafasi 1500 oldu aletin...

cayir cayir yaniyor..pc yi kapatinca 2 tane daha fani calistiriyorum icerisi bir kac dk icinde soguyor..
    su sogutma almayi dusunmuyorum gereksiz buldugum bir hadise..yada bana oyle geliyor..
  • Arkadaşım söylediklerinde yanlış birşeyler var. kasa içersindeki sıcaklık değeri 65 derece ise, senin işlemcin ve ekran kartının sıcaklıği 80-90 derece civarındır. o kasanın içinde hangi bileşenler varki, sistem sıcaklığı 60 derece oluyor.? anakart sensörlerinde sorun olmasın sakın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

220V bir fanın yaratabileceği manyetik alanı ve HDD' lerin manyetik ortamlardan pek hoşlanmadığını düşünürsek bence fanı oradan çıkartmanızda fayda var. Fansız açılması, fanla açılmaması hiçbirşeyi değiştirmez.

+1
    fana bir kanal yapıp hdd den vede diğer donanim parçalarından uzak tutabilirsin!!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.