Şimdi Ara

HDD Hakkında Bir Soru (Yeni hdd takmak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Şuan sistemimde 1 SSD disk + 1 HDD bulunuyor.. Format vs atmadan, yeni bir HDD alıp bağlayabilirmiyim? Depolama sıkıntısı çekiyorum şuan.. Alırken nelere dikkat etmeliyim? Şuan kullandığım HDD'nin aynısındanmı olmalı? Taktıktan sonra biostan falan bi ayar yapmak gerekiyormu?

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Normalde hiçbir ayara gerek kalmadan takılması lazım.
    formata da gerek yok.

Hocam peki şuan mevcut HDD 1 TB bu ek hdd'yide 1tb ve aynı özelliklerdemi almam gerekiyor?

Orijinalden alıntı: PVH

Hocam peki şuan mevcut HDD 1 TB bu ek hdd'yide 1tb ve aynı özelliklerdemi almam gerekiyor?

öyle bir şart yok ama olsa iyi olur ilerde raid 0 yaparsın dosyaları yedekleyip sonra uçarsın

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

öyle bir şart yok ama olsa iyi olur ilerde raid 0 yaparsın dosyaları yedekleyip sonra uçarsın

Hocam ben performans için değil sadece depolama için kullanmak istiyorum
  • Alıp takabilirsiniz . Herşey doğru bağlanırsa sadece windows bilgisayar yönetimi ekranına girip disk yönetimini seçip yeni diskinizi biçimlendirmeniz gerekir dikkat edin şuan takılı olanı biçimlendirmeyin

Orijinalden alıntı: burcumlop2

Alıp takabilirsiniz . Herşey doğru bağlanırsa sadece windows bilgisayar yönetimi ekranına girip disk yönetimini seçip yeni diskinizi biçimlendirmeniz gerekir dikkat edin şuan takılı olanı biçimlendirmeyin

Teşekkür ederim hocam, windows 8 kullanıyorumda acaba nasıl giriliyo bu dediğiniz menülere?

quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

Alıp takabilirsiniz . Herşey doğru bağlanırsa sadece windows bilgisayar yönetimi ekranına girip disk yönetimini seçip yeni diskinizi biçimlendirmeniz gerekir dikkat edin şuan takılı olanı biçimlendirmeyin

Teşekkür ederim hocam, windows 8 kullanıyorumda acaba nasıl giriliyo bu dediğiniz menülere?

Hiç win 8 kullanmadığım için malesef bilmiyorum fakat win 7 ye yakındır diye düşünüyorum . Çalıştırdan bilgisayar yönetimi ya da yönetim diye aratırsanız çıkar . Ya da bilgisayarım'a sağ tıklayarak yönetim sekmesinden ulaşabilirsiniz

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Normalde hiçbir ayara gerek kalmadan takılması lazım.
    formata da gerek yok.

Aynı olmasına gerek yok.

2TB ve üzeri alırsan bilgisayardaki bir sata portuna bağlarsın sata kablosu ile. Sata güç kablosu da takarsın bi tane yeni harddiske. taktıktan sonra bilgisayarı ilk açtığında diski başlatman için bir seçenek çıkabilir. 2TB ve üzeri ise GPT seçeneğini seçip tamam demen lazım. 1 veya 1.5TB alırsan MBR de seçebilirsin, o zaman farketmez. ama 2TB veya 3TB alacaksan GPT seçmeye dikkat edersin.

eğer ilk açılışta sormazsa w8 de sol alt köşeye sağ tıklayınca yönetim menüsü çıkıyor, oradan "Disk Yönetimi" seçersin. oraya girdiğin zaman diski başlatmak için soru ekranı çıkar, o zaman seçersin GPT yi ve Tamam dersin.

Diski başlattıktan sonra Disk Yönetiminde Ayrılmamış Alan olarak görünür disk. Ona sağ tıklayıp Yeni Birim Oluştur demen lazım.

Kolay gelsin

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• Cok tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.