Şimdi Ara

Yeni sayılabilecek bir sisteme idareten eski ekran kartı takmak sorun yaratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem topluyorum lakin fahiş ekran kartı fiyatları nedeniyle ekran kartı alımını birkaç ay ertelemeyi düşünüyorum. Kripto paralarla ilgilenen birkaç arkadaşımdan aldığım tavsiye de bu yönde oldu. İki-üç ay sonra ekran kartı fiyatlarında çakılmalar beklediklerini söylediler.

Size danışmak istediğim konu ise şu ki, acaba sistemi kullanabilmek için idareten eski sürüm bir ekran kartı dahil etsem ne gibi sıkıntılar yaşarım? Sistemin diğer bileşenlerine zarar verir mi? Bu süreçte zaten ağır işler yapmayacağım. Birkaç program çalıştıracağım. Bunlar PhotoShop, ZBrush gibi gibi. Programlarda da kesinlikle render almayacağım.

Anakart olarak şunu önerdiler:

https://www.itopya.com/msi-mag-b550m-mortar-4400mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dp-matx-anakart/?__cf_chl_jschl_tk__=pmd_b2920dc40747c36c04f8a35b0218b747a2e1d254-1628958576-0-gqNtZGzNAiKjcnBszQmO

İşlemci olarak Ryzen 7 3700x almaya karar verdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende yeni sistem topladim ve ekran kartı alamadim sizin gibi

rog strix b550 anakart , ryzen 5 5600x sisteme eski ekran kartımı kullanıyorum sorun olmadi asus gtx 650 ti boost model

Orijinalden alıntı: ApexiRubber

B550 Gaming Edge ve 5900x sistem kurdum gtx760 kullanıyorum. Ben de beklemedeyim ekran kartı olayında.

Sıkıntı yaratmaz değil mi hocam bu seviyede bir ekran kartı taksam? Bu arada, elimde ekran kartı yok bunu da satın alacağım aslında. Yukarıdaki bileşenlerle uyum sorunu yaşamayacak cüzi bir kart önerir misiniz? İnternetten satın alabileceğim?

• Tasarım işi ile uğraşıyorsun galiba, bende sistemi tasarım ve video render için topladım, bütçe uygunsa işlemcini ryzen 9 5900x yapabilirsin. Ben de Ryzen 7 3700x işlemci ile yola çıkmıştım 5900x de karar kıldım forumdan gelen tavsiyelerle, anakart seçimini de öyle yaptım.

Oynadığın oyun göre değişir, idareten götürür. Ben Dota 2 oynuyorum sadece, ultrawide 3440*1440 ekran kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Ayrıca anakartta wifi olması bence gerekli artık, bu nedenle msi gaming edge wifi modelini aldım ben, ne kadar az kablo o kadar rahat yaşam alanı.

2.elden bir gtx760 bakabilirsiniz sizde, alternatiflere de yönelebilirsiniz.

İşlemci ve ekran kartı için test yapmışlar aşağıda linkte. Buradan kontrol edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ApexiRubber

Tasarım işi ile uğraşıyorsun galiba, bende sistemi tasarım ve video render için topladım, bütçe uygunsa işlemcini ryzen 9 5900x yapabilirsin. Ben de Ryzen 7 3700x işlemci ile yola çıkmıştım 5900x de karar kıldım forumdan gelen tavsiyelerle, anakart seçimini de öyle yaptım.

Oynadığın oyun göre değişir, idareten götürür. Ben Dota 2 oynuyorum sadece, ultrawide 3440*1440 ekran kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Ayrıca anakartta wifi olması bence gerekli artık, bu nedenle msi gaming edge wifi modelini aldım ben, ne kadar az kablo o kadar rahat yaşam alanı.

2.elden bir gtx760 bakabilirsiniz sizde, alternatiflere de yönelebilirsiniz.

İşlemci ve ekran kartı için test yapmışlar aşağıda linkte. Buradan kontrol edebilirsiniz.

Mesajınızı yeni gördüm. İşlemciyi o gün sipariş vermiştim. Bugün eve gelmiş. 3700x aldım. Hayırlısı diyelim. Beni fazla fazla götüreceğini düşünüyorum. Oyun oynamıyorum. Ekran kartı alana kadar render almayacağım. Tasarım yaparım, biraz fl stüdyo falan kurcalamayı düşünüyorum o kadar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.