bilgisayarın açılışında hdd bölümünde ultra dma mode 2 yada 4 falan yazıyor bunun anlamı nedir bazı bilgisayarlarda hdd nin hızı yazıyor mesela 33,66 yada 100 gibi dma mode 4 ün yada 2 nin anlamı nedir sadece merak ettim bunun ayarları nasıl yapılıyor windows da etkin olması neyi değiştirir bilgilendirirseniz merakım gidecek
dma mode 4 100 veya 66 nın diğer adı dma mod 4 100e dma mod5 133 e denk gelir. bu ayarlar bıos tarafından otomatik yapılır genelde hdd nin desteklediği bant genişliğine göre değişir. eğer ata 133 destekleyen bir diski 40 pinlik kablo ile kullanmaya kalkarsan en fazla dma 33 modunda çalışır. 80 pinlik kablo ilede diskin desteğine göre 66-100-133 te çalıştırabilirsin
cevap verdiğin için sağol beni cd rom dma2 de çalışıyor yavaş dimi kablodan olabilir çünkü cdrom 40 pinlik takılı hdd ile kabloları ayrı bende iki tane hdd var dün çıkardım birini şimdi cdrom a takacam bu sefer oda dma 4 de çalışır galiba :)
cdromlar dma mod 2 den yukarı çalışmaz zaten gerekte yok o kadar hızlı veri atabilen cdrom şuan için imkansız