Şimdi Ara

HD6850 Bios sonrası, mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, HD6850 (SAPHIRE) ekran kartım var, boşta hızları 100/150 ye düşürüyor gerçekten sinir oluyorum bende bunu bios olayı ile değiştirmeye çalıştım fakat yanlış bir biosu atmışım ve Shader 480 yazıyor ve bilgisayarı güvenli modda açmadığım zaman MAVİ EKRAN geliyor, arkadaşlar lütfen yardım edin artık kafayı yiyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathrose6 -- 30 Nisan 2012; 0:24:02 >

• arkadaşlar gerçekten acil yardıma ihtiyacım var.
  • Eski BIOS'unu tekrar atın.. Ya da burada farklı BIOS'lar var. Bildiğin kadarıyla orjinaller. Sizin kartın hızına göre buradaki BIOS'ları deneyebilirsiniz ama ekran kartı hiç açılmayabilir. Bu işlem risklidir..

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=Sapphire&model=HD+6850&interface=&memSize=0
  • arkadaşım boşa düşmesi senin için bir sorun yaratmaz ki gerekli olduğu anda kart normal hızına getiriyor zaten kendini hep yüksek hızda çalışması ısınmasına ve gereksiz güç tüketimine yol açar fazla kurcalama bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Eski BIOS'unu tekrar atın.. Ya da burada farklı BIOS'lar var. Bildiğin kadarıyla orjinaller. Sizin kartın hızına göre buradaki BIOS'ları deneyebilirsiniz ama ekran kartı hiç açılmayabilir. Bu işlem risklidir..

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architecture=ATI&manufacturer=Sapphire&model=HD+6850&interface=&memSize=0

ben o linkteki en üstte olan biosu yükledim zaten o yüzden çalışmıyor kart hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: TIRAZLI

quote:

Orijinalden alıntı: deathrose6

Arkadaşlar merhabalar, HD6850 (SAPHIRE) ekran kartım var, boşta hızları 100/150 ye düşürüyor gerçekten sinir oluyorum bende bunu bios olayı ile değiştirmeye çalıştım fakat yanlış bir biosu atmışım ve Shader 480 yazıyor ve bilgisayarı güvenli modda açmadığım zaman MAVİ EKRAN geliyor, arkadaşlar lütfen yardım edin artık kafayı yiyeceğim.

http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/119779-hd-5850-ekran-kartim-calismiyor-yanlis-bios-yukledim/
    aynı olay başına gelen birinin anlatımı

buradanda biosunu seçebilirsin

ibrahim abi, çok sağol ikinci ekran kartını takıp demeyeceğim bunlari

• quote:

Eski BIOS'unu tekrar atın.. Ya da burada farklı BIOS'lar var. Bildiğin kadarıyla orjinaller. Sizin kartın hızına göre buradaki BIOS'ları deneyebilirsiniz ama ekran kartı hiç açılmayabilir. Bu işlem risklidir..

SAKIN HA BU SİTEDEN YAYINLANAN BİOSLARI YÜKLEMEYİN YA GÖRÜNTÜDE BOZULMALAR YADA MAVİ EKRAN HATALARI ALINMAKTA.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

quote:

SAKIN HA BU SİTEDEN YAYINLANAN BİOSLARI YÜKLEMEYİN YA GÖRÜNTÜDE BOZULMALAR YADA MAVİ EKRAN HATALARI ALINMAKTA.

evet bunu deneyim edindim gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

windows 7 açılırken görün tü bozuk birbirine karışmış gibi görünüyorsa ekran kartı kurtarılabiliyor ben kurtarmıştım

1) orjinal biosu bulun inşallah yedeğini bulursun.

2)biosu program yardımı ile yükleyin.

3)pc restart edin.

A) Ekran kartı hiç açılmıyorsa ekstra ekran kartı yada tv kartı yardımı ile yüklenebiliyor.

B) Ekran kartının görüntüsü bozuk açıldı normal windows 7dende yüklenmiyorsa güvenli moddan ekran kartını kurtarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 30 Nisan 2012; 9:16:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

windows 7 açılırken görün tü bozuk birbirine karışmış gibi görünüyorsa ekran kartı kurtarılabiliyor ben kurtarmıştım

1) orjinal biosu bulun inşallah yedeğini bulursun.

2)biosu program yardımı ile yükleyin.

3)pc restart edin.

A) Ekran kartı hiç açılmıyorsa ekstra ekran kartı yada tv kartı yardımı ile yüklenebiliyor.

B) Ekran kartının görüntüsü bozuk açıldı normal windows 7dende yüklenmiyorsa güvenli moddan ekran kartını kurtarın.

hocam merhabalar, ekran kartım açılıyor fakat windows 7 ekranına gelindiği anda mavi ekran verip reset atıyor TIRAZLI(ibrahim) abimin linkini verdiği siteden açıklamalara bakacağım ona göre durumu bildireceğim daha kısa yol bilenler varsa her türlü yoruma açığım.

• Millete rahatlık batıyor belli ki.

Ulen boşta hızını düşürmesi senin neyini rahatsız etti anlamadım. Şaka gibi ya.
  • GÜVENLİ KİPTE SİSTEMİ ESK BİR TARİHE GERİ YÜKLE BAZEN ÇÖZÜM OLABİLİYOR EĞER WİNDOWS AÇILIRSA ORJİNAL BİOSU KAYDETTİYSEN TEKRAR FLASHLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Millete rahatlık batıyor belli ki.

• quote:

Bizim millet böyledir, elin adamı emniyet kemeri yapar, hayatını kurtarmak için, takman için de sinyal sesi ekler, bizimkiler bu sesten kurtulmak için koltuğun arkasından geçirir emniyet kemerini, sistemi aldatır, kendi hayatını riske atar. Burda da sistem boştayken gereksiz yere güç tüketmesin, ısınmasın vs. diye otomatik bios düşürür arkadaş buna kıllanır, word ile yazı yazarken de ekran kartının deli gibi mhz kasmasını ister, gider bios'u uçurur
  • Ekstra konu açmana gerek yok.

Hiç uğraşmam dersen garantisi varsa yolla gitsin.Deki kendiliğinden bozuldu de onlar ilgilenirler garanti distribitörün kim inşallah
    penta yada mersAsistem değildir.Gözünün yaşına bakmaz garanti dışı bırakırlar önüne gelenin ekran kartlarını garanti dışı
    bırakmaya alışmışlar.

A)Windows acılırken mavi ekran hatası almalarının sebepleri

1)Yanlış overclock

2)Elektrik kesintileri

3)Virüs bulaşmış olması

4)yanlış sürücü ve yanlış bios yüklenmesi

Windows açıldığında hemen mi mavi ekran hatası alıyorsun yoksa 6dk içindemi yada daha fazla sonramı

windows açıldığında hemen mavi ekran hatası alıyorsan windows açılmadan önce f8 tuşuna basarak güvenli modu çalıştırın.

Daha önce nvidianın yazılım flaslama işi ile uğraştığım için ati ile fazla uğraşmadım.atinin bios flaşlama programını bulun.

programa 6850 orjinal biosu tanıtın upgrade edin 30 sn içinde yapar ve pc tekrar açıldığında kartınızı sorunsuz kullanırsınız.

Eğer tekrar çalışmaz ise

extra ekran kartı bulun iki ekran kartını anakarta takın sağlam olan ile çalıştırıp atiye öyle bios ile flashlayın....

• quote:

+1

Bu arada Ati winflash ile bios flashlıyorum ben, sen ne kullandın? NAsıl o hale getirdin? RBE ile biosu editleyip geri flashlasaydın keşke. Şimdi elinde yedek bios yok mu? Kaydetmedin mi? Windows hiç mi açılmıyor?
  • quote:

Ekstra konu açmana gerek yok.

Hiç uğraşmam dersen garantisi varsa yolla gitsin.Deki kendiliğinden bozuldu de onlar ilgilenirler garanti distribitörün kim inşallah
    penta yada mersAsistem değildir.Gözünün yaşına bakmaz garanti dışı bırakırlar önüne gelenin ekran kartlarını garanti dışı
    bırakmaya alışmışlar.

A)Windows acılırken mavi ekran hatası almalarının sebepleri

1)Yanlış overclock

2)Elektrik kesintileri

3)Virüs bulaşmış olması

4)yanlış sürücü ve yanlış bios yüklenmesi

Windows açıldığında hemen mi mavi ekran hatası alıyorsun yoksa 6dk içindemi yada daha fazla sonramı

windows açıldığında hemen mavi ekran hatası alıyorsan windows açılmadan önce f8 tuşuna basarak güvenli modu çalıştırın.

Daha önce nvidianın yazılım flaslama işi ile uğraştığım için ati ile fazla uğraşmadım.atinin bios flaşlama programını bulun.

programa 6850 orjinal biosu tanıtın upgrade edin 30 sn içinde yapar ve pc tekrar açıldığında kartınızı sorunsuz kullanırsınız.

Eğer tekrar çalışmaz ise

extra ekran kartı bulun iki ekran kartını anakarta takın sağlam olan ile çalıştırıp atiye öyle bios ile flashlayın....

Aynı sorun bende var ama bende güvenli modda ati winflash açııolmıyor yardım. Orjnal biosun yedeği var ama flashlayamıyorumm

• öncelikle mühendislerin bir bildiği var ki o kartlar boşta hızlarını düşürüyor. bunun size getiriside şunlar. Daha uzun gpu ömrü daha az ısı daha az enerji tüketimi kısacası daha fazla verimlilik bu işe girişerek kendiniz kaşınmışsınız kısacası.

Şimdi yapmanız gereken adımları kısaca anlatayım.

İlk önce bir dvdnin içine windows xp kurun ardından bilgisayarı bu dvdden boot ederek windows xp ile açın bu şekilde ati winflashı rahatlıkla açıp kullanabileceksiniz.

Ardından kartınızın orjinal biosnunu edinin forumda hd6850 kullanıcılarının kulubü mevcut oraya girerek birisinden kartınıza uygun biosu edinebilirsiniz.
    sonra kartınızı tekrar flashlayın ve kullanmaya devam edin...
  • Adam sapphire muhendislerinden daha ii biliyor . Iyi olmuş dersini almistir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

öncelikle mühendislerin bir bildiği var ki o kartlar boşta hızlarını düşürüyor. bunun size getiriside şunlar. Daha uzun gpu ömrü daha az ısı daha az enerji tüketimi kısacası daha fazla verimlilik bu işe girişerek kendiniz kaşınmışsınız kısacası.

Şimdi yapmanız gereken adımları kısaca anlatayım.

İlk önce bir dvdnin içine windows xp kurun ardından bilgisayarı bu dvdden boot ederek windows xp ile açın bu şekilde ati winflashı rahatlıkla açıp kullanabileceksiniz.

Ardından kartınızın orjinal biosnunu edinin forumda hd6850 kullanıcılarının kulubü mevcut oraya girerek birisinden kartınıza uygun biosu edinebilirsiniz.
    sonra kartınızı tekrar flashlayın ve kullanmaya devam edin...

Dvdnin içine xp nasıl kurucam ?

Ve format mı atıcam yani .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.