Şimdi Ara

HD5750 Almam Oyun İçin Yeterli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bilgisayarcı değilim ve donanımdan anlamam. Bana bu siteden ve başka yerlerden ATI HD5750 önerildi. Almaya karar verdim bilmem siz neler önerirsiniz?

Çok fazla bilgisayar donanımından anlamadığım için özelliklerini eksik mi yazıyorum bilemem:

2 GB RAM
    ATI HD3600 1 GB Ekran Kartı
    Pentium D CPU 3.20GHz (2CPUs)=Çift çekirdekli mi oluyor bu?

Böyle bir sistemim var. Ekran kartını HD5750 olarak alsak ve başka değişiklik yapmasam iyi kalitede oynayabilir miyim? Lütfen yardımcı olun, sonuçta 200-300 TL'den bahsediyoruz.

Bir de başka bir sorum olacak. HD3600 ile oyun ayarlarını son kalite yaptığım zaman oyunun yavaş çalışmasının sebebi ekran kartından mı, yoksa başka bir sebebi var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• Islemciniz 65nm uretim cift cekirdekli bir islemci .300tl ye hd5770 alinabilir. Hd5750 size bu islemciyle yeterli gelir. Islemci ne kadar darbogaz yapar ya da yapar mi bilmiyorum. Ancak hd5750 yerine hd5770 alma imkaninizda var. Ilerde islemci veya sistem degistirdiginizde hd5770 ile sikinti yasamanizin orani hd5750 ile yasamanizdan daha az. Psu nuzu da belirtseydiniz keske.
    POWERCOLOR HD5770 1024 MB
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5872
  • O işlemciye o kartlar biraz fazla gelir. İlerde sistemi değişikliği yapıp anakart, işlemci değişirseniz 5750, 5770 alabilirsiniz ama bu durumda alacağınız kartların çok büyük performans etkisi olmayacak, hatta kullandığınız ramlerin frekansı bile büyük ihtimal 667mhz olabilir. Sistem yenileyecek olursanız bütcenize uygun olan alttaki kartlardan birini alabilirsiniz.

http://www.netsiparis.com/detay/12821020080/VGP-ASUS-EAH5750-FORMULA-DI-512MB-DDR5-128BIT

http://www.exa.com.tr/his/ekran_kartlari_kategorisinde/his_hd5770-334-9322.html

• Ben oyunlarda ayarlarımı Medium ile High arasında yapmak istiyorum. Yani vasat ile iyi arasında bir gerçekçilik ama aynı zamanda hız istiyorum. Hatta ben grafiğin birazcık iyi olduğu ortamda sadece hız istiyorum. Bilmem tahmin edebiliyor musunuz durumumu ama ben doğru düzgün oyun oynayamıyorum. Ofis için ekran kartı olduğunu öğrendim 3600'ün.

Ben ayarlara girip biraz iyi özellikleri seçip sadece "rahat" oynamak istiyorum (öyle şaşalı bi şeye ihtiyacım yok, uç noktacı değilim), bunun için sadece ekran kartı alsam yeterli mi? Hangi ekran kartını tavsiye edersiniz?

@damn2u:
    Bana önerdiğiniz ekran kartlarından birinin fiyatı 120 TL, ben zaten HD 3600'ü o fiyata aldım. Daha yüksek fiyata daha kaliteli şeyler alsam bile eksik kalacak, istenilen performansa ulaşamayacak dediniz, bunun için donanım olarak neye ihtiyacım var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnalyzer -- 12 Temmuz 2010; 1:28:58 >
  • Anakart, işlemci, ram değişikliğine göre alacağınız ekran kartları tam performans verir. Bende zamanında pentium d dual core işlemci kullandım ama gel görki gtx260 taktığımda 9600gt gibi bir kartla arasındaki farklı hissedememiştim. Bu arada alacağınız ekran kartı için PSU'da çok önemli. Siz kısacası bilgisayarınızın anakart, işlemci, ram ve psu özelliklerini ve sonrasında bu işe ayıracağınız max. bütceyi söyleyinki ona göre en uygun öneriler yapılabilsin.
  • Açıkçası ben ekran kartı değiştirmeyi düşünüyordum bilgisayar özelliklerinde pek bir eksik yok sanıyordum. Var mı? Sadece anakarta uygun ekran kartı alırım diye bekliyordum. Yani öncelikli o diye düşünüyorum. Ram "önerilen sistem"lerde 2GB ve ben de ona sahibim. CPU'yu tam bilemiyorum, ne durumda? PSU'ya gelince, nereden öğrenilir bilmiyorum.

Basit bir ekran kartıyla oyun ayarlarını son kalite yaptığım zaman oyunun yavaş çalışmasının sebebi ekran kartından mı, yoksa başka bir sebebi var mı?
  • 2. el bi 512 mb 4670 alın keyfinize bakın

özellikle 512 mb alın ama 1 gb olanlardan degil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2. el bi 512 mb 4670 alın keyfinize bakın

özellikle 512 mb alın ama 1 gb olanlardan degil

Ben rahat oyun oynayabilecek miyim peki?
  • Counter Strike 1.5 1.6 ve bazı mmorpg oyunları fena sayılmayacak düzeyde oynatır o kart anca. Gerçekten iyi bir oyun deneyimi yaşamak için yüksek miktar parayı gözden çıkartmak gerekiyor, yoksa neden 1000 TL üstü bir ekran kartı yapılsınki? Alacağınız performans sizin bu işe ne kadar bütce ayıracağınızla alakalı. Öncelikle ne oynayacaksınız ve bu işe ne kadar bütce ayıracaksınız bunları belirtmelisiniz.
  • Anakarıtını tam olarak söylersen core2duo gibi işlemcileri destekliyorsa 100 liralık bi işlemci ve 200 liralık bi ekran kartı istedğiniz performansı size sunacaktır E5XXX E6XXX serisi bi işlemci ve hd 4770 gibi bi sistem olusturursanız oyunlarda problem yaşamazsınız ram değişikliğine gerek yok 2 gb ram yeterli olur.
    Tabiki anakartın tam modelini chipsetini belirtirseniz ben ve tüm arkadaşlar yardımcı olucaktır.
  • 4670 ile piyasadaki bütün oyunları oynayabilirsiniz. tabikide çok yüksek ayarlarda degil.
  • Bir işlemci ve anakart olabilir demişsiniz, peki anakartımın özelliklerimi nereden bulabileceğimi söyleyebilir misiniz? Everest Ultimate'e baktım, Anakarta girip bakmam gerekenleri söylerseniz...

HD5750 Almam Oyun İçin Yeterli Mi?

Bu yeterli olur mu?

Ben çok yüksek ayar değil, ortalama üstü ayar isteyen biriyim. Yani Low istemiyorum ayarlar arasında. Bir COD MW2 oynuyorum, düşmanı tam bile tutturamıyorum yavaşlıktan dolayı. Singularity, özellikle Splinter Cell: Conviction, Splint/Second, en önemlisi Assassin's Creed 1-2, Dirt 2 ve Bad Company 2 gibi oyunlar oynamak, ekran kalitesi yüksek olmasa da hızlı ve rahat oynamak istiyorum.

• http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2407
    işlemci destek listesi bence bi E6XXX serisi işlemci al forumdan bi arkaş satıyor hatta
    http://forum.donanimhaber.com/m_41007617/tm.htm
    bide gts 250 green exadan
    http://www.exa.com.tr/palit/ekran_kartlari/palit_gts250-334-8780.html

Bu sistemle istediğin tüm oyunları oynarsın :)

• İşlemciye oc yapılırsa 5770 iyi bir seçim olacaktır.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler ama ben sizin dediklerinizi anlayacak kadar donanımdan anlamıyorum. Bana tavsiye verirseniz daha memnun olurum. OC yapılması ne demek? GTS 250 konusunda emin misiniz? İşlemci konusunda ne yapmalıyım biraz yardımcı olsanız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Counter Strike 1.5 1.6 ve bazı mmorpg oyunları fena sayılmayacak düzeyde oynatır o kart anca. Gerçekten iyi bir oyun deneyimi yaşamak için yüksek miktar parayı gözden çıkartmak gerekiyor, yoksa neden 1000 TL üstü bir ekran kartı yapılsınki? Alacağınız performans sizin bu işe ne kadar bütce ayıracağınızla alakalı. Öncelikle ne oynayacaksınız ve bu işe ne kadar bütce ayıracaksınız bunları belirtmelisiniz.

Cs de kaaaç senelik ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAnalyzer

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler ama ben sizin dediklerinizi anlayacak kadar donanımdan anlamıyorum. Bana tavsiye verirseniz daha memnun olurum. OC yapılması ne demek? GTS 250 konusunda emin misiniz? İşlemci konusunda ne yapmalıyım biraz yardımcı olsanız...

Hocam elindeki işlemci gts250nin performansını belli bir miktar engeller dediğim gibi birde 100 liraya işlemci alırsınız ikinci el E6XXX serisi
    O.C.=overclock=hızaşırtma işlemcinin saat hızını ör:2.66 ghz i 3.2 ghz e yükseltmek bunlarla kafanı karıştırma hiç sen bi işlemci almaya bak 100 lira civarına.
    300 lira limitinin bulunmasından dolayı bunları tavsiye ettim Tabiki Hd 5770 Gts250den iyidir.
    İşlemci+Ekran kartı olarak en mantıklı seçenek bana gore;
    E6XXX+GTS250dir.

• Öncelikle çok teşekkür ederim. Diğer bana yardımcı olan arkadaşlar alınmasın ama en net cevabı ve tavsiyeyi sizden aldım @burak451905.

Tekrar çok teşekkür ederim, tavsiyenizi dinleyeceğim. Keşke bu kadar net ve anlayabileceğim tavsiyeler hep olsa
  • quote:

300 lira limitinin bulunmasından dolayı bunları tavsiye ettim Tabiki Hd 5770 Gts250den iyidir.
    İşlemci+Ekran kartı olarak en mantıklı seçenek bana gore;
    E6XXX+GTS250dir.

Limiti 350 liraya çıkarsak ve 5770'in GTS'den daha iyi olduğunu düşünürsek ve tabi işlemci aynı kalırsa, 5770 alsam daha iyi olur mu? Yoksa performansını kısıtlar mı?
  • Arkadaşlar hayırlı olsun inşallah

Yardımlarınız için çok teşekkürler ki özellikle Burak451905'e. Palit GTS250 ve E6500 sipariş ettim yarın akşam gelecek, size güvenerek aldım, bekliyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.