Şimdi Ara

HD 6950 yi çöpe atma vakti gelmiş resmen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İ5 2500k
    Powercolor 6950 2 gb
    8 gb 1333 mhz cl7 ddr3 ram
    Z68 msi anakart
    700w xilence psu
    120 gb ocz vertex4 ssd

2011 yılının Kasım ayında toplamıştım. O zamanlar yeni çıkan her oyunu ultra ayarlarda bana mısın demeden açıyordu.

Son 2 haftada just cause 3,battlefield 1, sniper elite 4 ü yükledim. Just cause3 ü 1920x1080 çözünürlükte en düşük ayarlarda bile kasarak çalıştırıyor. Battlefield 1 i gpu minimum seviyenin altinda diye hiç açmıyor zaten. Sniper elite 4 te 1920x1080 medium ayarlarda 20-30 fps lerde oynatıyor. Koskoca 6950 ne hallere düşmüş.

Ben bu sistemi nasil adam ederim? Yeni sistem mi toplamalı yoksa gpu değişikliği ve ram takviyesi mi yapmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 29 Haziran 2017; 2:7:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni sistem toplayacak butce ki oda amd veya intel cephesinde 2500 tl civarina mal olur en az. Yüksek ayarlarda iynamayi sevdiğinizi düşündüğüm için boyle dedim yoksa 1600 tl ye giris seviye guncel sistwm kurulabiliyor.
    Gerci kasa psu ssd hdd isinizi gorecek durumdaysa daha uyguna gelebilir.

yoksa gpu + ram takviyesi sizi biraz daha götürür.

Tabii islemci de upgrade edilebilir ama i7 3770 lere 500 tl cekiyorlar. değer mi onu bilemem.

Islemci değişimi alacaginiz yeni ekran kartini besleme acisindan gerekli olur. Tabii birde islemciye yuklenen oyunlar oynuyorsaniz.

Alacaginiz tavsiyeler ekseriyetle 1050ti veya rx 460 olacaktır. Onu da butcenize gore seçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musta35 -- 29 Haziran 2017; 2:17:13 >
  • 6970 e bios mod atin yuzde 10 civari bir perf artisi olur.

6xxx serisine driver destegini kesti amd, bu yuzden yeni oyunlarda kartlarin anasi agliyor optimizasyon sorunları var artarak da devam edecek.

Islemciyi 4.5 ghz bandina cikarabilirseniz 1070e kadar herhangi bir kart alabilirsiniz. Tabi 1060/rx480 tam ayarinda kartlar lakin bulabilirseniz ask olsun buralar hep mining oldu malesef...

En mantikli ve ulasilabilir 1060 gibi su an, bulamazsaniz da 2. El temiz 700 750 ye kadar 970 alin idareten 3 aya yeni kartlar gelince ortalık durulur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.techpowerup.com/gpudb/275/radeon-hd-6990

bu kartı çöpe atın diyor adamlar tek uyuz olduğum yanı bu amd nin 6 ayda bir güncelleme yap bari.

• Son sürücü paketlerinden birini indirip içerisindeki .dll dosyalarını oyun klasörüne kopyalamak işe yarayabilirmiş.
    Kartın düzgün çalıştığına dair şüphen varsa Hwinfo indir, sensörlerdeki gpu başlığının altında memory error sayacı var. Normalde hep '0' olması gerekirken artış gösteriyorsa bellek saat hızını düşürmen gerekiyor. Voltajını da yükselterek çözmen mümkün.
    Aynı şekilde Ati Tray Tools programıyla gpu hızını test edebiliyorsun. Sana gereken bir tane .dll dosyası var, Microsoft sertifikası eskidiğinden yüklerken sorun çıkarıyor. Denedin olmazsa, yüklenmiş klasörünü yollarım.
    İlk olarak şu oyun klasörüne yeni .dll koymayı dene.

• aticfx32.dll

• aticfx64.dll

• atidxx32.dll

• atidxx64.dll

Bu dördü oyun klasöründe olucak. Denemediğimden çalışan sürücüsünü söyleyemiyorum ama böyle bir söylenti aldı başını yürüdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 29 Haziran 2017; 2:44:29 >

• yeni kart almak için çok kötü bir dönem... madenciler sayesinde seçenekler az.
  • Benzer özelliklerde sistemimiz var, ben sadece ekran kartı takviyesi olarak 1050ti almıştım, eğer bütün oyunları ultrada oynamalıyım diye düşünüyorsanız almayın.Ama medium-high için f/p bir ürün. 470/480 de öneririm ama malum fiyatları çok arttı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemciniz halen iş yapar . Ram takviyesine de gerek yok. Ddr3 sisteme yatırım yapılmaz. 8 gb ram bir süre yeter . Yeni ekran kartları çıkınca Gtx 1060 ayarında f/p bir kart alın . Sistemi komple değiştirmeye gerek kalmaz . Şuan kart alınmaz piyasada kart yok , olanlar da pahalı.

• Merhaba,

Sisteminizi değiştirmeniz için bir sebep görünmüyor. GTX 1060/RX 580 türevi ekran kartı değişimi ile sisteminizde sorun çıkana kadar devam edebilirsiniz. Tabii Mining dolayısıyla bu kartları ve daha birçok kartı piyasada uygun fiyata bulmak zor. Bu kartların türevi ve üzeri için de; işlemciniz stock haliyle de çok sıkıntı yaratmayacak olsa da 4.3 Ghz ve üzeri hızlara OC yaparak, daha stabil değerler alabilirsiniz. İşlemciye iyi OC değerleri uygulandığı takdirde, GTX 1070 gibi kartlar da oyununa göre aşırı darboğaz olmadan kullanılabilirler. Cebimden fazla para çıkmasın derseniz; GTX 1050Ti ve türevleri sıfır olarak düşünülebilir veya 2. elden GTX 780 - 970 vb. kartlar olabilir.

2K ULTRA ve üzerini kasmadıktan sonra öyle aman aman ram ihtiyacınız olmaz. Ama 8GB ram düzeyi, FULL HD için bile ultra ayarlarda (yeni oyunlarda) son zamanlarını yaşıyor denebilir. Daha tabii zamanı var, hemen öyle abartmak da yersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 29 Haziran 2017; 13:1:22 >

• 2500K'nın yanına GTX 1050 Ti bulabiliseniz uygun fiyata gayet güzel bir sisteminiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 29 Haziran 2017; 13:11:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kart bende de vardı, dediğin oyunları 1080p'de akıcı oynuyordum. Yüksek ayarlarda 1080p'de BTF1'de 25-30 FPS'yi gördüğümü hatırlıyorum, mediumda gayet rahat oynuyordum, üstelik 1 GB idi. Kartı çok çabuk yargılamışsın, güçlü bir karttır kendisi. RX 460 ve GTX 1050 ile aralarında 5-10 FPS fark var aşağı yukarı. GTA V'te 1080p'de texture normal diğerleri yüksek ayarlarda olup 40-50 FPS alıyordum. Ekran kartını DDU ile kaldır ya da temiz bir format at, daha sonra son sürücüyü indir ve temiz bir kurulum yap, o karttan hala ekmek çıkar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.