Forumdan aldığım tavsiyelerle topladığım bilgisayarım elime ulaştı ancak bir problemle karşılaştım.Şöyle ki Asus HD 5850 ekran kartı fan hızını otomatik olarak yükseltmiyor.Aslnda yükseltiyor ama en fazla %10 arttırıyor.Furmark testinde ısı 80-85C lere geldiği halde fan hızı ancak %35 - 37 oluyor.Kendim manuel olarak fan hızını ayarladığımda problem yok , ama her dakika onu mu ayarlamam lazım.Artık kartın başına birşey gelecek diye koruyorum yeminle .Driverı sweeper ile temizledim tekrar yükledim ama sonuç aynı.Nasıl çözebilirim bu problemi
Afterburner/setting/fan kısmından sıcaklık ve fan devri grafiğinden gerekli ayarlamaları yapıp kaydedebilirsiniz.
Hallettim.Çok sağolun , da CCC'de otomatik fan hızı olayı neden bu kadar özensiz onu anlamadım.kart olmuş 85 C fan hala 35 lerde
O.C yapmadıktan sonra fan çok hızlanmıyor. Sebebi (tahminim) yüksek hızda rahatsız edici fan sesi. Sekiz ay 5850 kullandım, bi' ara Msi Afterburner ile bir saatten fazla stabilte testinden geçirdim, kart 91 C oldu ama fan hızı %40' lardaydı. Sonuç olarak kartın çalışmasında hiç bir sıkıntı olmadı. Kilitlenme, oyundan atma, mavi ekran vb. sorun olmadıktan sonra elden ayarlamaya gerek yok bence. Ne güzel sessiz kartlar vallahi.
Benim 3850 yük altında 98C de çalışıyor (Yaklaşık 4 yıldır.) Fan %60 da kalıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: ftrzk
Afterburner/setting/fan kısmından sıcaklık ve fan devri grafiğinden gerekli ayarlamaları yapıp kaydedebilirsiniz.