Şimdi Ara

Hb mı ? Sedan mı ? Neden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sedan tabiki 2 çocukla bagaj şart.memleketinden başka yerde çalışıyorsan mecbur sedan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene muayenesi olmasa net uzun şasi versiyonlu hafif ticari alırım. Hatchbackleri tip olarak beğenmekle beraber yer sıkıntısı yaşayacağım için sw daha çok hoşuma gidiyor. Sedanlar hbden tip olarak bencr daha güzel, kendim de sedan kullanmakla birlikte imkanım olsa sw alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 20 Aralık 2018; 11:35:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Sedan=erkek arabası

Hatchback=bayan arabası

MPV=evli çocuklu aile arabası

Doblo tipi ticari araçlar=mangal yapmayı seven toplu aile arabası()

SUV=mafya arabasıdır . Tercihinizi buna göre yapın .Benim tercihim sedan
    Moueson mov kullanıyorum evli ve çocuklu değilim

Bu yüzden tek kapı araç kullanmak istiyorum ya sedan tek kapı ya hb tek kapı, tek kapı araç hangi kategoride oluyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Moueson mov kullanıyorum evli ve çocuklu değilim

Bu yüzden tek kapı araç kullanmak istiyorum ya sedan tek kapı ya hb tek kapı, tek kapı araç hangi kategoride oluyor?

Alıntıları Göster
    Tek kapı araç=Bekar , havalı genç araçı

Yakışır kardeşime

• quote:

Orijinalden alıntı: ysnsln

Sedan tabiki 2 çocukla bagaj şart.memleketinden başka yerde çalışıyorsan mecbur sedan.
    Bende de 2 çocuk var, memleketten 2000 km uzaktayım, ancak HB araç yetiyor. Sedan aracım da oldu , arada "oh be dünya varmış" dedirtecek kadar bir fark yoktu. Belki de ben fazla bagaj kullanmıyorum, genelde bir sedan takıntısı var ülkemizde, sırf o yüzden sedan araç aldım hep ama dediğim gibi o müthiş farkı hiç göremedim.
  • quote:

Tek kapı araç=Bekar , havalı genç araçı

Yakışır kardeşime

Alıntıları Göster
    Eyvallah moueson

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalp HB ister, mantık ise Sedan der.
    HB görünüm olarak güzel, Sedan ise mantık olarak.
  • Liftback en iyisidir, hem yeterli bagaj hacmine hem de spor görünüşe sahiptir. Ama yine de tercih gerekirse HB seçerdim.

Hayatımda bir kez sedan araç kullandım ona da arkadan çarptıklarında gördüğüm manzara korkunçtu. Bagaj kapağı yumurta gibi dağılmış, çamurluklar sütun boyunca yırtılmış, bagaj havuzu karton gibi katlanmış. HB modellerin marka/model farketmeksizin şasi-arka tampon bağlantısı daha yakın olduğundan çok daha sağlamdır. Premium araçlarda durumun farklı olduğunu biliyorum. Alt orta segment araçlar için yorum yaptım.
  • Sınıfa göre değişir, b ve c'de hb derim sedanları ucube gidi görünüyor. Zaten dünyada genel trend de bu yöndedir. Avrupa'da C segmenti araçların HB'leri satılır hep. D ve daha üstünde de önceliğim sedan olur.

Ama gönlümde yatan aslan shooting brake olarak geçen, aslında sw'ye daha yakın bulduğum Mercedes'in CLS serisi. Her amaca uygun.
    Hb mı ? Sedan mı ? Neden?

• 2007 model Hatchback GP kullanıcısıyım 2 yıldır bende araç, evlendikten sonra gönlüm sedan otolara kaymaya başladı daha büyük oldukları için nasip olursa değiştirmeyi düşünüyorum 40'lı yaşlarda ise bi liftback araç düşünüyorum
  • Gönlümde hep HB araç vardı. Bundan önceki iki aracım da sedandı (2012 Rio Sedan - 2015 Toyota Corolla). Şimdi kullandığım 2016 HB Clio.

Bagaj hacmi en büyük fark tabi ki ama onun haricinde aracın ağırlık dağılımı baya farklı oluyor HB'te. Arka kısa olduğundan ağırlık daha çok önde kalıyor ve sınırlarını zorlayınca araç arkadan kopma eğilimnde oluyor. Aynı sorun sadece Clio'da değil C sınıfı HB araçlarda da mevcut. Sedan daha dengeli bu konuda.

Bundan sonraki aracım aile büyüyeceğinden ve öncelik bagaj hacmi olacağından muhtemelen tekrar sedan olur.

Sedan oturaklı araç, HB daha genç işi.
  • Hb seviyorum ve kullanıyorum fakat bagaj kapasitesi yetersiz olduğundan Sw Wagon ile hb olarak yola devam etmek mantıklı geliyor...
  • erkekliğinde eksiklik hissedip bunun sedan arabayla kapanacağını düşünenlerle hemfikir olmadığım için ben hb diyorum... bence bagaj olarak da sedandan daha avantajlı... sedan da hb de kullandım hb ile daha rahat yük taşıdım...
  • Mk1 focus hp aracım var, bundan sonraki de hp olacak :)

Hp araçlar gözüme daha hoş ve sportif geliyor, bagaj sorunum yok, uzun araç sevmiyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sedan=erkek arabası

Hatchback=bayan arabası

MPV=evli çocuklu aile arabası

Doblo tipi ticari araçlar=mangal yapmayı seven toplu aile arabası()

SUV=mafya arabasıdır . Tercihinizi buna göre yapın .Benim tercihim sedan
    Bu kesin otomatik kullanıyordur.

• HB spor araçtır. Genç adam HB kullanır. 3. Çocuktan sonra Sedan a geçmem lazım :(
  • Station
  • ABD’de sedan, Avrupa’da hatchback sevilir, satılır.

B ve C segmentinde HB tercih ederim. D ve üstünde zaten HB yok, SUV tercih edilebilir, ama geniş sedanları severim. Küçük sedan araçları (B-C) pek sevmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hep uzun, geniş arabaları sevdim. Araba dediğin geniş ve uzun olacak. Önü arkası küt diye bitmeyecek.

Bu bağlamda HB arabaları hiç sevmiyorum. Hatta arkası kısa sedanlari da sevmiyorum (mesela 2010-2018 s60).

Bu konuda favorim eski Amerikan sedanları.

Tercihlere gelirsek, öncelik sedan. Bagaj lazım olursa SW.

• Sedan bagaj işlevi açısından kullanışsızdır sadece bavul koyabilirsin. 300 litrelik hb,Crossover,MPV yada SW araca koyacağın dolabı (koltukları yatırıp) 600 lt'lik bagajı olan sedan arabaya koyamazsın. Evcil hayvanı olanlar içinde kullanışsızdır sedan.
    Ama bizim ülke erkeklerinin % 99'u kendini CEO yada genel müdür zannettiği için çok satılıyor.
    Malum beyefendi sol şeritte tampona yapışacak, sellektör yapacak, arabanın içinde herif(balondan) var dedirtecek....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.