Şimdi Ara

Hb mı ? Sedan mı ? Neden? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anyhill

Bende de 2 çocuk var, memleketten 2000 km uzaktayım, ancak HB araç yetiyor. Sedan aracım da oldu , arada "oh be dünya varmış" dedirtecek kadar bir fark yoktu. Belki de ben fazla bagaj kullanmıyorum, genelde bir sedan takıntısı var ülkemizde, sırf o yüzden sedan araç aldım hep ama dediğim gibi o müthiş farkı hiç göremedim.

Alıntıları Göster
    Hocam bende ikiz var.su an hb aracım var çocuk arabasi bagaja sığmıyor :) hadi bagaja bir bavul attım diyelim.tmm bagaj bitti.birde arkadakilerin rahatlığı için.aklimda corolla vardı.Krediyi kaldırınca birde millet hücum edince alamadık.kismet palio ile hayata devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bagajın dolayısı ile eşyaların yaşam alanı içinde olmasını güvenli bulmuyorum. En ufak bir kazada bagaja koyduğunuz bir bavul ya da daha küçük bir eşya yolcuları yaralayabilir. Bu nedenle hb ya da sw araçları sevmiyorum. Mümkünse sedan araçları tercih ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

Sedan bagaj işlevi açısından kullanışsızdır sadece bavul koyabilirsin. 300 litrelik hb,Crossover,MPV yada SW araca koyacağın dolabı (koltukları yatırıp) 600 lt'lik bagajı olan sedan arabaya koyamazsın. Evcil hayvanı olanlar içinde kullanışsızdır sedan.
    Ama bizim ülke erkeklerinin % 99'u kendini CEO yada genel müdür zannettiği için çok satılıyor.
    Malum beyefendi sol şeritte tampona yapışacak, sellektör yapacak, arabanın içinde herif(balondan) var dedirtecek....
    Aynen öyle hocam, sedanı alanların tamamı bu amaçtan ötürü alıyor başka amacı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hoşuma Neden gidiyor Neden 'lerden alacağım bende.. :) :)

Bu nasıl bir konu başlığıdır.. :) :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnsln

Hocam bende ikiz var.su an hb aracım var çocuk arabasi bagaja sığmıyor :) hadi bagaja bir bavul attım diyelim.tmm bagaj bitti.birde arkadakilerin rahatlığı için.aklimda corolla vardı.Krediyi kaldırınca birde millet hücum edince alamadık.kismet palio ile hayata devam

Alıntıları Göster
    anladım hocam , Allah bağışlasın.

Haklısınız, ben bebek arabası modundan çıktım, çocuklar büyüdü baya. Sanırım o yüzden sıkıntım da azaldı. Corolla'yı ben de almaya gittim, hanım manuel kullanamam deyince alamadım, i20 aldım. Şu ana kadar iç genişliğinden memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

Sınıfa göre değişir, b ve c'de hb derim sedanları ucube gidi görünüyor. Zaten dünyada genel trend de bu yöndedir. Avrupa'da C segmenti araçların HB'leri satılır hep. D ve daha üstünde de önceliğim sedan olur.

Ama gönlümde yatan aslan shooting brake olarak geçen, aslında sw'ye daha yakın bulduğum Mercedes'in CLS serisi. Her amaca uygun.
    Dünyada genel trendin hatchback olduğu söylemi doğru değil. Asya, Amerika, Ortadoğu sedan sever ve kullanır mesela. Sadece Asya bile Avrupa'dan büyüktür... Bu bölgelerde B segmenti hatta A segmenti araçlar bile sedan gövdeye sahip.

• Sedan tercihimdir..Aracı gösteren biraz da heybetli olmasıdır.Hb araçlarda o görkemli,heybetli duruşu göremiyorum.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Tercihiniz sedan demek. Maşallah pek erkeksiniz, kızlar da peşinizdedir kesin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sw

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Siz kabul etsenizde etmesenizde Hb bayan arabasıdır hocam

Alıntıları Göster
    Peki anayasanın hangi maddesinde yazıyor bu? Sanırım sedanın mafya bozuntusu arabası olduğu ile aynı maddede geçiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Muhattap olmam cümlesinin hangi kısmını anlamadın?

• hb tabiiki de .sedan arabalar amele işi dir bana göre.üstelik hb araçlarla çok daha fazla yük taşırsınız .bagaaj hastalarına duyurulur.
  • Hatchback arabadan sonra sedan araba almış biri olarak, birçok farkı,eksisi/artısı var.

Fakat benim gözüme çarpan en net olarak; HB otomobillerde, park sıkıntısını öyle ahım şahım,hatta hiç çekmedim.Zira otomobil 4 metreye yakın-4 metre bile değildi.

Sonra sedana geçince 60-70cm gibi bir fark oldu.Bu göze kulağa oldukça az bir fark gelebilir.Fakat İstanbul gibi bir yerde, 3-4 cm bile park açısından cok çok değerli.

Herneyse sedanda gördüğüm en net artı;"ülkemizin dunkofların yüzünden"trafikte fark edilmek oldu.Kimse üstünüze çıkmaya çalışmıyor,sol şeritte dibine dibine yapışmıyor,sinyal vermeden bile yol veriyor.

B hatchbachten D sedana geçen söylediklerimi anlar.Bu arada hatchback kadın arabası diyen, gitsin annesinin yanında evcilik oynasın.Bu açıklama bile çok,bunu yazanlara.

• quote:

Alıntıları Göster
    sedan da varoş ve amele arabası dır.
  • Araba dediğin sedan olur

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Hatchback arabadan sonra sedan araba almış biri olarak, birçok farkı,eksisi/artısı var.

Fakat benim gözüme çarpan en net olarak; HB otomobillerde, park sıkıntısını öyle ahım şahım,hatta hiç çekmedim.Zira otomobil 4 metreye yakın-4 metre bile değildi.

Sonra sedana geçince 60-70cm gibi bir fark oldu.Bu göze kulağa oldukça az bir fark gelebilir.Fakat İstanbul gibi bir yerde, 3-4 cm bile park açısından cok çok değerli.

Herneyse sedanda gördüğüm en net artı;"ülkemizin dunkofların yüzünden"trafikte fark edilmek oldu.Kimse üstünüze çıkmaya çalışmıyor,sol şeritte dibine dibine yapışmıyor,sinyal vermeden bile yol veriyor.

B hatchbachten D sedana geçen söylediklerimi anlar.Bu arada hatchback kadın arabası diyen, gitsin annesinin yanında evcilik oynasın.Bu açıklama bile çok,bunu yazanlara.
    60-70cm sedandan ziyade segmentin getirdiği uzunluk. Aynı segmentteki hatcback ve sedanın arasındaki fark 15 cm dolaylarında. Yine de hatchback'lerin park kolaylığı gerçeği var; hem boyutlar açısından hem görüş alanı açısından hem de aracın arka camı aracın bittiği yer olmasından dolayı...

• 12 yıl hb ve suv dan sonra sedana geçtim. Şehir içi gerçekten yorucu. Allahtan geri gorus kameram var da rahat ediyorum. Bundan sonra tercihim 450 lt üstü Bagaji olan suv olacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun cumlemizinkini.siz buyutmusunuz ne güzel.i20 güzel araba iyi sığıyorsunuz maasallah.

• Hb bazı modellerin arkası çok tipsiz , önüyle arkası alakasız
    Hb den soğudum bu yüzden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Liftback en iyisidir, hem yeterli bagaj hacmine hem de spor görünüşe sahiptir. Ama yine de tercih gerekirse HB seçerdim.

Hayatımda bir kez sedan araç kullandım ona da arkadan çarptıklarında gördüğüm manzara korkunçtu. Bagaj kapağı yumurta gibi dağılmış, çamurluklar sütun boyunca yırtılmış, bagaj havuzu karton gibi katlanmış. HB modellerin marka/model farketmeksizin şasi-arka tampon bağlantısı daha yakın olduğundan çok daha sağlamdır. Premium araçlarda durumun farklı olduğunu biliyorum. Alt orta segment araçlar için yorum yaptım.
    Hatchback olarak tasarlanıp sonradan neredeyse amatörce sedana çevrilen araçları hariç tutuyorum. Cla, symbol, Fluence gibi.

Sedanın arka bagajı iyi bir darbe emici görevi üstlenir. Hatcback'in kazadan sağlam çıkması onu güvenli kılmaz. Darbeyi sönümleyip mümkün olduğunca yolculara aksettirmemesi bir arabanın başarısıdır. Hatcback'lerde burulma kirişi arka bagaj kapağında yer aldığı için daha doğrusu yer almak zorunda olduğu için arka kısım ekstra bir sağlam oluyor. Arkada darbe emecek bir bölüm olmadığı için sağlam olmak zorunda ve bu sağlamlık araç içindekiler için sanıldığı kadar iyi değil...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.