Şimdi Ara

Hazırlıkta Aynı Bölümde Arkadaşın Olmaması Bile Bir Eksi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes hazırlığı farklı bölümlerle tanışma imkanı olarak görüyor ama bunun hiçbir faydası yok bence, bir kere hedefleriniz bile aynı değil, cengle ilgili sunumlar konferanslar oluyor tek başına gidiyorsun, bölüm içi aktivitelerde hep tek başımaydım.
    Belki benim pasif kalmamdır ama koskoca hazırlıkta bulamadım böyle biri, forumda daha çok ceng öğrencisi tanıyorum.

İlk dönem programlama yarışmaları oluyordu hiç bulamadım takım arkadaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 7 Haziran 2023; 22:42:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hocam işte o konferanslarda sunumlarda tanışacaksın ağırlıklı olarak,kalan bölümler de çevren olucak

• her şey hedefler değil ki insanları tanıdıkça kişisel gelişime katkısı oluyor bence, he zararlı insanlarsa uzak durmak lazım orası kesin zaten de farklı insan görmek iyi bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilmiyorum hocam 2. dönem malum zaten ilk dönem arada 2 3 kişiyle geziyorduk ama tanıştığım insanlarla bile devam etmedim proje takımlarında insanlarla kaynaşmam bile 3 ay sürdü, seneye etrafımda çok insan olur diye düşünüyorum, bakalım

• Benim de yoktu, şimdi bölümden bir sürü arkadaşım var bir şey olmaz. Ama tanışmak için biraz sosyal olmak lazım

• Hazırlıkta arkadaş edinemeyen birinin bölümde edinebilmesi daha zor, üni-bölüm zor bir komboysa arkadaşlıklar pragmatik ilerler, gerçekten şanslı olmak lazım tam kafa dengi birini bulabilmek için

Benim bir kaç önerim şu olabilir, topluluklara ön yargılı olmadan katılmak, etkinliklerinde görev almak faydalı olabilir. Mümkünse ağır derslerle bağlantılı olmazsa insanlar da doğal olarak daha az stresli olur kolay ısınır birbirine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 6 kişilik ekipte 5'i hazırlıktan tanışıyordu bence biraz sende problem var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "her şey hedefler değil ki" +1

Şimdi olay arkadaş bulmak ise
    Hazırlık + yurtta kalmak.

Yurtta kalmak başı çeker. Benim arkadaşlar aynı yurtta kalan aynı dönem/bölüm öğrencileri olunca sıkı bir arkadaşlıkları oluşmuş. Konuştuğum çoğu kişi de arkadaşlık konusunda yurt ortamından bahsediyor.

Hazırlık ise ikinci geliyor. Evet, bölümler farklı olabilir. Fakat bu bir dezavantaj değil, avantaj. *Farklı* insanları tanıma imkanına sahip oluyorsun. Farklı görüşleri oluyor, ilgileri, genel kültür vb.
    Atıyorum bir eşit ağırlık öğrencisi ile konuşup onun gözünden dünya nasılmış öğrenme şansını elde edersin.
    Hazırlığın sistemi de bu arkadaşlıkta büyük etken. "Lise" gibi olması bu açıdan faydalı.

Onun dışında
    Topluluklar, etkinlikler, spor ... bunlar aracılığıyla da bir arkadaş edinmek mümkün.

Bölüme geçince
    Derslere katılıyorsan 1-2 merhaba ile, sınav çıkışı 1-2 sınav muhabbeti ile vb. tanıdık insanlar edinirsin. Sonra o insanlarla konuşmaya, görüşmeye devam edersen arkadaşlık gelişir.

Çok da şee etmeye gerek yok.

• kafa yapının bazen çok garip olduğunu düşünüyorum

her şey akademi hedef zart zurt değil.

• up

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Hocam bu konu ilgi görmüyor

Sizi de ankaaara tıplının millete sataştığı konulara bekliyoruz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.