Şimdi Ara

Hazırlık ve İngilizce Öğrenme Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bu yıl hazırlıktayım. Seviye tespit sınavı yapıldı okulun ilk günü ve ben A2 falan çıkarım diye düşünürken pre-intermadiate(B1) çıktım. Derslerimiz orta seviye işleniyor ve hocalar sürekli ingilizce konuşuyor tabiki bu güzel bir şey. Fakat quizler vizeler 2-3 haftada bir sürekli yapılıyor ve geçme notu 70 olunca insan ister istemez sınava yönelik çalışmak zorunda kalıyor. Esasen benim planım 6 adımda ingilizce konusuna göre çalışmaktı fakat okul buna engel oluyor örneğin rat.planet hocamızın konusuna göre grammar bilmeden kelime ezberi çok yanlış buna bende katılıyorum çünkü bir kelimenin birden fazla anlamı ve türü var bu yğzden saçma buluyorum. Fakat okulda yapılan quizler olsun vizeler olsun sürekli kelime ezberlemek zorunda kalıyorum. Sınava yönelik olduğu için anlık çalışmış oluyorum bu da beni üzen kısım zaten hazırlıkta bir yıl zaman kaybetmiş gibi oluyorum. Bir de yazma dersimiz var ona hiç girişmek bile istemiyorum tamam ders güzel işleniyor geliştiriyor fakat cümle kurmakta bile zorlanırken paragraf yazmak paragrafın yapı taşlarına uygun yazmak o kadar zor oluyor ki kafam allak bullak oldu. Sürekli kendimi farklı kaynaklarda çalışmak zorunda buluyorum. Bana bir çözüm öneriniz var mı cidden kafam çok karışık bu konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dönem başında alt sınıfa düşme gibi bir imkanınız var mıydı ? Daha rahat edersiniz belki .
  • Hangi üniversitedesiniz hocam bende aynı sıkıntıları cekiyorum biraz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Syntax 1907 kullanıcısına yanıt
    Bende hazirlik okuyorum Hocam . Yildirim Beyazid Üniversit.

• Hazırlık sınıfı bir açıdan çok iyi bir şeydir.Tek ders İngilizce olduğu için tüm zamanınızı bu dili geliştirmeye harcayabilirsiniz.
    Belli sayıda kelime öğrenince zaten o dilde birçok şeyi anlayabilirsiniz.
    Evet gramer bilmeden kelime öğrenmek biraz zorlar insanı.
    Bu nedenle siz kelime öğrenirken kelimelerin farklı görevlerde aldığını manaları da bilmeniz gerek.Örnek vereyim;
    Tie=kravat diye öğrenirsen bu hiçbir şey ifade etmez çünkü sadece bu kelime bu anlamda kullanılmaz.
    İsim olarak cümlede kullanılıyorsa kravat anlamında gelir fiil olarak kullanılmışsa bağlamak gibi anlamları vardır.
    İşte bunun için her kelimeyi öğrenince birden fazla görevde(yani isim mi fiil mi sıfat mı) kullanılıyor mu onu bilmek gerek.
    Bunu ise cümlede görüp hangi manada kullanıldığını fark etmek için gramer bilmek gerek diyorum.
    Hazırlığı ise zaman kaybı olarak görme kesinlikle çalışabildiğin kadar çok çalış.Okuma,yazma,konuşma,gramer hepsini geliştir.
    Size önerim kısaca şu olacak;
    Okul derslerine büyük dikkatle özen gösterip çalışın eve gelip tekrar edin sürekli.Tekrar olmadan dil öğrenilmez.
    Her gün bu dile çalışabileceğiniz maksimum süreyi ayırın.Bu öğrenmenizi hızlandırır.
    Okul derslerinin yanında gramer öğrenime dediğim gibi önem verin.Kelime öğrenime de önem verin.
    Ben burada önerdiğim sistemde kelime öğrenimini sona bıraktım daha rahat olsun diye.
    Ama hazırlıkta kelime öğrenimi önemli olduğu için buna dikkat edin.
    Kelimeleri öğrenirken farklı görevlerini de öğrenin.ve kesinlikle örnek cümle içinde görün.
    Cümle içinde görmeden olmaz.Bu belki ilk zamanlar sıkıcı gelir ama sonra çok rahat olur.
    Yani hem okul derslerine çok çalışman gerek hem de evde ek olarak çalışmalar yapman gerek.
    Size ek olarak bir tavsiyem var gramer geliştirme konusunda;
    https://forum.donanimhaber.com/degerlendirme-dil-ogreniminde-tercume-kitaplardan-yararlanma--129533878
    Bu konuyu dikkatli şekilde oku ve uygulamaya çalış.
    Birkaç gün dene eğer faydasını görürsen(ki bence kesinlikle katkısı olacak)çalışmaya devam et.
    O konuda da yazdığım gibi konuşma becerisini geliştirmek de istiyorsan kitabın İngilizce seslendirmesi olması gerekir.
    Yöntem konusunda kafanız karışık olduğu için biraz uzun yazdım.

• Hocam çok teşekkür ederim. Ekstra bir efor sarf etmem gerekiyor farkındayım. Sizin 6 adımda konunuzdaki adımlaro uygulayacağım ayrıyetten bu söylediklerinizi de not aldım çok teşekkür ederim. Benim birde şu sıkıntım var pre-intermadiate sınıfı olduğum için cümle kurma vs. görmedik writing derslerinde biz paragrafın unsurları işte giriş, gelişme, sonuç cümleleri, paragrafta bütünlük, uyum, uyumu bozan cümleler vs. gördük derslerde essay değilde 8-9 cümlelik paragraflar yazmamız isteniyor. (Opinion paragraph) Bu konuda çok zorlanıyorum özellikle zamirlerin kullanımı konusunda vs. ikinci dönem essaylere geleceğiz bu yüzden şimdiden yapamıyorsam bahar döneminde ne yapacağım korkusu başladı. Writing için önerileriniz nelerdir bana. Birde gramer için cümlenin ögeleri, isimler konularına bakabildim henüz çünkü okulda B kuru olduğumuz için A kuru gramer konuları gösterilmeden başlandı. Fakat benim gramerim pek iyi değil. Gramer için English Grammar in Use önerir misiniz? Dersimiz ingilizce’den de yararlanacağım ama elimde kitap da olsun istiyorum. Kısacası gramer ve writing için önerilerinize ihtiyacım var. Cevabınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

• dzn D kullanıcısına yanıt
    Yapılması gerekenleri yukarıda yazdım.
    Grammar in Use'dan çalışın ama Türkçe anlatımlara da bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.