Şimdi Ara

Hayattan Zevk Alamama, Sürekli Olarak Olumsuz Düşünceler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
3.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük ihtimal beni anlayacak insan bunu yaşayandır. Bende önceden bu tip depresif konulara aptalca bakardım ama zamanla hiç öyle olmadığını anladım.

Evet sadece 1 hayatım var ve o da hayal ettiğim, istediğim hayat değil. Hayallerimin neredeyse hiç biri gerçekleşmiyor aslında. 4/4’lük değil 4/1’lik hayata da razıyım. Bazen dilediğim şeyler gerçekleşsin sadece... Mutlu olmak istiyorum eve her döndüğümde hayattan soğuyorum. Dışarı da arkadaşlarla kafam başka yerlerde oluyor o zamanlar belki biraz mutlu olabiliyorum.

Herkes gibi bende kendi düşüncelerimi kimseye tam olarak anlatamayacağımı düşünüyorum çünkü ağzımdan çıkan kelimeler hiç bir zaman tam olarak düşüncemi yansıtamayacak, beni benden daha iyi kimse anlayamayacak. Ne desem boş kalıyor kendimizi özel hissediyoruz.

Gençliğim yavaş yavaş bitiyor. Gençlikten sonra her şey daha da kötü olacak. Sorumluluk artacak, artık hayatta eğlenmek diye bir şey kalmayacak zaten.

Ve ne başarırsak başaralım eninde sonunda öleceğiz bu da var.

Ama beni asıl üzen şey insanları küçük görmem ama bir hayatta doğru dürüst gayret göstermemiş, kendini hiç geliştirmemiş, bazı soruları hiç kurcalamamış insanların elde ettikleri. Evet kıskanıyorum. Keşke bende daha başarısız, daha bilgisiz, daha gereksiz bir insan olsaydım belki mutlu olurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12E5A8814 -- 3 Ocak 2018; 14:28:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bilmeden onları küçük görmekte ön yargılı olmakta bizi mahvediyor .Umarım düzeliriz .

Denize bir dakika durup bakmaya vakitleri olmadığını söyleyen bu insanlar, ne zevksiz mahluklar...
  • yaş kaç
  • Duydugun hicbir seye heyecanlanmiyorsun. Vaktin cok ama hicbir sey yapasin yok. Surekli uyuklama halindesin, uyuyorsun ama geçmiyor. Hep yorgun hissediyorsun kendini. Birseyler yapmak istiyorum degissin artik istiyorum her gun yeni bir baslangic olsun diyorum ama gucum yok. Insanlarin hayatina bakiyorum cok zor geliyor. Her seye yetişebilen butun gun calisip aksam oldugunda hala enerjik kalabilen insanlari cok kiskaniyorum.

Orijinalden alıntı: SuKurgusu

Bu kibir bizi mahvediyor .Başarısız gördüğümüz insanların aslında neler yaşadığını tam olarak

bilmeden onları küçük görmekte ön yargılı olmakta bizi mahvediyor .Umarım düzeliriz .

Benim de dönüp baktığımda bir başarım yok ama başarılı olmak için uğraşmaya çalışıyordum ondan da soğudum zaten. Sorun emek vermeyenlerle. Dediğim gibi evet kibir mahvediyor ama sorunum insanlarla değil. Herkes keşke yaptıklarının karşılığını alarak yaşasa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mutsuz olmaktan zevk alıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FahreKnight

Anladığım kadarıyla babası zengin insanları kıskanıyorsun keşke öyle olsaydım diyorsun hazır rahatlık bekliyorsun hayal ettiğin hayatın öylece ayağına gelmesini bekliyorsun.
    Gelmez...

20-25 yıl didinip parayı bulsam ne olur ki? Yaş geçmiş oluyor.

Evet para da önemli ama şu an hiç bir maddi sıkıntım yok, sıkıntım biraz iç huzursuzluk.

• Yalnız değilsin dostum, depresif konularda kendini daha fazla yıpratmamak adına profesyonel bir doktordan yardım almanı tavsiye ederim. Kendini daha fazla yıpratmak inan ki kimsenin umrunda olmaz.. Sadece üzüldüğünle kalırsın.. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz zaten.. Öte yandan seni senden başka anlayacak çok az insan olabilir, deyimi yerindeyse birisine üstüne basa basa anlatsan karşında anlattığın kişi sadece senin anlattıklarının içinden işine geleni alır ve yorumlar.. Hatta bazı insanlar vardır ki dinliyormuş gibi yapıp sadece yapmacık tavırlarla geçiştirir..

Kendin dışındaki insanları küçük görme, ama kendini de küçük düşürme.. Kimse kimseden üstün değil, bugün üniversite okumuş adamla lise mezunu adam arasında göremeyeceğin kadar fark var.. Misal 4 yıllık fakülte bitirmiş tanıdıklarım daha iş hayatına bile atılamamışken ben daha lise mezunu olur olmaz iş hayatına atılmışım.. Ha demek ki bu noktada ben ondan iş hayatına erken atıldığım için üstün gibi görünsem de o da bilgi birikimi açısından benden üstün görünebilir.. Ama kimse kimseden gerçek anlamda üstün değildir..

• Neden böyle düşündüğünüzü gerçekten merak ediyorsanız David Burns'un 'İyi Hissetmek' kitabını kesinlikle okumanız gerekir.Psikoloji ile ilgili yüzlerce kitap vardır ama bunun farkı bu kitabı okumak ile okumamak arasında ciddi bir fark olmasıdır

Orijinalden alıntı: SuwaTr

Senin ne başarın bilgin gerekliliğin var da millete laf atıyorsun ? Böyle mi çözüm arıyorsun ? Önceden sizin gibilere üzülürdüm, artık acıyorum.

Başarım olmadığını belirttim. Sorunum çaba ile alakalı.

Gereklilik konusu da topluma fayda olarak düşünebilirsin. İnsanların umrunda olmak anlamında değil.

• Beni tarif ettin sana verebileceğim tek tavsiye zevk alacağin uğraşlar bul emin ol sana çok şey katacak hicbir sey icin kendini zorlama sadece zevk al ve tadini cikar her ne olursa olsun istersen cik yuru nefes aliyorsun ya senin heryer caddeler meydan çarşi senin gibi bir depresiflik çukurundan ben yeni yeni çiktim ve hayatta hiç olmadigim kadar mutlu hissediyorum çünkü zevk almadiğim hiç bir seyi yapmiyorum

Orijinalden alıntı: qlaw

Beni tarif ettin sana verebileceğim tek tavsiye zevk alacağin uğraşlar bul emin ol sana çok şey katacak hicbir sey icin kendini zorlama sadece zevk al ve tadini cikar her ne olursa olsun istersen cik yuru nefes aliyorsun ya senin heryer caddeler meydan çarşi senin gibi bir depresiflik çukurundan ben yeni yeni çiktim ve hayatta hiç olmadigim kadar mutlu hissediyorum çünkü zevk almadiğim hiç bir seyi yapmiyorum

Zevk almadığım şeyi yapmamaya ancak seneye başlayabilirim. Bu sene ders çalışmaya mecburum biraz onu da aksattım maalesef.

• Güzel yazı evet. Gerçek huzur ve amaçta sadece inanç ile kazanabilinir. Çünkü inancın olmadığında umudun da olmayacak. Yaptıklarının karşılığını alamadan ölüp yok olacağını düşüneceksin. Dine karşı düşüncelerim zayıfladığından beri bu haldeyim zaten.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.