Şimdi Ara

Hayattan bıkmış, ciddi ciddi intiharı düşünen birine ne dersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
5.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayattan zevk almayan, ileri derecede depresyonda ve intiharı düşünen birini intihardan nasıl vazgeçirirsiniz? Tavsiyelere çok ihtiyacım var.

Not: Bahsi geçen kişi ben değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hayattan Bıkmış İnsanlara Yardım ve Destek

Hayattan bıktığını ve ciddi şekilde intiharı düşündüğünü belirtmen endişe verici. Bu son derece zor ve üzücü bir durumda olduğunu anlıyoruz.

Hayattan bıkmış insanlara "umutsuzluk içinde" veya "intihar riski altında" denilebilir. Böyle hissetmenizin birçok nedeni olabilir ve ihtiyacınız olan desteği almanıza yardımcı olabiliriz.

Hayattan Bıkanlara Tavsiyeler

• Profesyonel yardım al: Bir terapist veya danışmanla konuşmak, duygularını anlamaya, başa çıkma mekanizmaları geliştirmeye ve umut duygusu yeniden kazanmaya yardımcı olabilir.
    • Güvendiğin kişilerle konuş: Ailen, arkadaşların veya destek gruplarının üyeleriyle iletişime geç. Yalnız değilsin ve seni önemseyen ve yardım etmek isteyen insanlar var.
    • İntihar yardım hatlarını ara: Türkiye'de 7/24 hizmet veren 182'yi arayabilirsin. Uzmanlardan ücretsiz, gizli destek alabilirsin.
    • Kriz müdahale hizmetlerine başvur: Eğer acil bir tehlike altındaysan, 112'yi arayarak kriz müdahale hizmetlerinden yararlanabilirsin.

Hayattan Bıkan Bir İnsan Ne Yapmalı?

• Kendine zaman tanı: Bu zor duygularla başa çıkmak zaman ve çaba gerektirir. Kendine karşı sabırlı ol ve zamanla iyileşebileceğine inan.
    • Küçük adımlar at: Hemen tüm sorunlarını çözmeye çalışmak yerine, küçük adımlara odaklan. Bir seferde bir gün al ve yapabileceğin şeylere konsantre ol.
    • Kendini ifade et: Duygularını yazmak, çizmek veya başka yaratıcı yollarla ifade etmek, duygusal yükün hafiflemesine yardımcı olabilir.
    • Kendine iyi bak: Sağlıklı beslen, yeterince uyu ve egzersiz yap. Fiziksel sağlığın, zihinsel sağlığın üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Önemli Hatırlatma:

İntihar kalıcı bir çözüm değildir. Geçici bir zorlukla kalıcı bir sonuca varmak, sana ve sevdiklerine çok fazla acı ve pişmanlık getirecektir. Yardım istemek utanılacak bir şey değildir ve hayatın zorluklarını aşmana yardımcı olabilecek kaynaklar mevcuttur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fıstıklı olsun.
  • namaste1968 kullanıcısına yanıt
    Ciddi bi durum var boş yapma

• Up lütfen

• Psikolog'a git derim. İyi bir psikolog bul ve git.
  • Hiç birşey demem , O raddeye gelmiş bi insanında birilerinin tavsiyesine ihtiyacı olduğunu sanmıyorum şu hayatta üzülme , etme , düzelir herşey , hayat yaşamaya değer gibi saçma sapan cümleler kurup teselli vermeye calışan insanlar kadar yapmacık kişiler yok.

Pskiyatrist'e gitsin tek yol o.

İntihar'ın varlığı çok güzel birşey yolun sonunda ki açık kapı olarak görüyorum ben intiharı. Canın istediği zaman çıkar gidersin bütün dertlerinden kurtulursun , tüm acılara , yaşanmışlıklara , kötülüğe herşeye son verebilirsin çünkü dünyada seni adaletli olan tek şey olan ölüme seni götürecek tek kapı intihar. İyi ki ölüm var.
  • Help me understand why
    You've given in to all these
    Reckless dark desires
    Your
    Lying to yourself again
    Suicidal imbecile
    You're pounding on a fault line
    What'll it take to get it through to you precious
    Over this, why do you
    Wanna throw it away like this
    Such a mess, well I don't wanna watch you
    Disconnect and self destruct one
    Bullet at a time
    What's your rush now, everyone will have his day to die
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne duriyersın de hayde
  • Dediğim gibi ben değilim hocam o kişi. Ve o kişinin artık psikoloğa gitmeyeceğinden eminim.

• Üzülme vs diyip de boş teselli etmiyorum zaten

• Dur yapma denir ne diyeceksin baska

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ver eline bıçağı. Keserse helâk olsursun. Kesemez zaten o kadar kolay değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Dur yapma demek bi işe yaramıyo ki

• Mjk reyiz yazmış yine

• Aklına koymuşsa vazgeçmeyecekse Allah bilir cennette mi cehennemde mi olcağını ama ben sürekli cehennemde kalacklar diye biliyorum. Nasıl olsa kaybedecek bişeyi yok gitsin bankalardan yüklü miktarda kredi çeksin alsın paraları yurtdışına kaçsın para tükendiğinde yurda dönsün sonra intihar etsin zaten banka öldüğünden dolayı borçları siliyo diye biliyorum

• Ne demek psikologa gitmemek?

Kalp krizi gecirip de "hastaneye gitmeyelim belki gecer" demek gibi bu.

Once durumun ciddiyetini anlayacak, sonra kendi yasaminin sonlanmasinin etkilerinin en yakinindakiler uzerinde hayatlari boyunca kotu etkisi olacagini anlayacak. Bencilligi birakacak. Siz hic intihar eden cocugun annesi neler yasiyor gordunuz mu? Ustunden 30 sene gecmesine ragmen kardesi neler hissediyor gordunuz mu? Cocugu, eşi, babasi icin hayat boyu travma. Kimsenin buna hakki yok.

Ne demek psikoliga gitmemek? Kafasina vura vura profesyonel yardim alacak. Forum koselerinde de tavsiye almayin, espri yapmaya calisan beyinsiz cok olur.

• paxil e başlat. yalnız bırakma sürekli konuş sinemaya festivale çağır güzel/yakışıklı olduğunu hissettir.
  • O insana bir şey demek için çok geç kendi seçimini yapmış neden vazgeçirmeye çalışacaksın ki sonuçta o hiçbir şeye değer vermediği için bunu yapmak istiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erkek mi kadın mı ? Sevişerek başlayabilir,sonrasında dil öğrenmeye başlayıp bu ülkeden gidebilir,iltica talebi de olabilir.Yurtdışı mevzusuna kadar yapacakları:
    Psikoloğa 2 3 kez gitsin ama psikiyatr olmaz.İlaç asla çözüm değil. Spor a başlasın ege fitness da program var yapması için. Program konusunda yardımcı olabilirim. Şekerden içkiden sigaradan uzak dursun,besin olarak bolca marka hindi yesin migrosta var,tavuk hormonlu ve pahalı. Kitap okusun Azra kohen den ne varsa okusun,ya da zevkine göre takılsın. Klasikleri sesli kitap olarak dinlesin.Klasik müzik dinlesin,caz dinlesin lounge müzikler önerim.Yoga yapabilir,internette bir sürü talimat var. Ama mutlaka sevişsin. Ön sevişme de olur oldukça rahatlatıcı bir eylem olacaktır kendisi için.

Edit: ciddiye almadiniz sanirsam ama bu dediklerim en az 6 ay oyalar onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 17 Ekim 2018; 11:49:38 >
  • Eğer, herhangi bir dine mensupsa, ona ibadet etmesini öneririm. Hristiyan veya müslüman farketmez, ama müslümansa şiddetle namaz kılmasını öneririm. Daha düzenli ve anlamlı günlere sahip olabilir böylece. Vakti varsa, hobiler öğrenmesini, hobilerde ustalaşmaya çalışmasını öneririm. Kendisine, hayatta hedefler koymasını mesela, bu ay 100 kitap okumak gibi basit bir şey olabilir, bu tür faydalı hedefler almasını öneririm. Yani, hayatını hedefsiz veya gayesiz bırakmasın, her vakit uğraşacağı hedef ve idealleri olsun. İnsanları ve kendisini sevmesini öneririm, aksi halde canı çok sıkılır zaten. Aslaha ve aslaha tembel olmasın, her zaman çalışmayı sevsin. Böylece sürekli uğraş içinde olacaktır. Umutsuz olmasın aslaha ve sürekli hedefleri veya hayatı hakkında hayaller kursun, çünkü insan sadece hayallerde özgürdür :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.