|
......... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A86A533A9 -- 7 Haziran 2025; 18:30:59 > |
|

|
......... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A86A533A9 -- 7 Haziran 2025; 18:30:59 > |
|
Asıl belirli olsa sıkıcı olurdu. Kocaeli hukuktayken bir ömür asgari alıcam diyordum, mezun olur olmaz 2x asgari almaya başladım. 30umda müdür olurum diyordum, kovulup perişan hale geldim. Hayat sürprizlerle dolu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
,,,,,,,,, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A86A533A9 -- 7 Haziran 2025; 18:31:29 > |
|
Sana özel bu durum değil bu. Butun homo saphienslerde böledir. Mesela dinlerde bu sebebten çıkmıştır. Bilmeden yaşayamaz insan. Aristoteles der ki, bütün insanlar doğaları gereği bilmek ister. Bertrand Russell merakı insanın en temel dürtülerinden biri olarak görür. Bilgiye ulaşmak için insanın doğayı, evreni ve kendini anlama çabası üzerinde durur. Aynı zamanda merak ile bilim arasındaki bağı tartışır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
,,,,,,,,, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A86A533A9 -- 7 Haziran 2025; 18:31:36 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reducing env -- 5 Mayıs 2025; 19:47:42 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A86A533A9 -- 7 Haziran 2025; 18:31:42 > |
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A86A533A9 -- 7 Haziran 2025; 18:31:48 > |
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A86A533A9 -- 7 Haziran 2025; 18:31:54 > |
|
|
Walla birden fazla yolu var benim gördüğüm. Kolay olan ve zor olan. Kolay olanı bi yaratıcıya inancan. Kafana kuş sıçsa şükredip ben bilmem kocam bilir dicen. O zaman dert edinmezsin. Din insandan düşünme yetisini alır yerine başka bişi koyar. (sansurledim burayı) Bu şekilde hayatı dert etmezler. Öteki yolda sancılı ve acılıdır. İçinde doğdugun sınıftan sıyrılıp maddi gücünü yükseltmen lazım. Bu dert ettiğin çoğu şeyi çözer. Ama buna rağmen hem coğrafya yuzunden hemde insanın doğası gereği hayatta aciz olduğu için çogu zaman bilmemeyi özlersin. İngiliz şair Thomas Grayin sözü var Ignorance is bliss der. Gene de paranın kapitalin gücünü buda azaltmaz. |
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A86A533A9 -- 7 Haziran 2025; 18:32:0 > |
|