Şimdi Ara

Hayatta bir amacım yok.Tükenmiş vaziyetteyim.(+21) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
8
Favori
9.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayılıyorum şu tabulara zekiydim fakirdik tipsizdim hayat bana şöyle davrandı vb.vb. sürekli ağlıyorsunuz kendiniz için birşey yapın kimse ağlamak dışında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sorter47

Bayılıyorum şu tabulara zekiydim fakirdik tipsizdim hayat bana şöyle davrandı vb.vb. sürekli ağlıyorsunuz kendiniz için birşey yapın kimse ağlamak dışında

:) herkes en iyisini hak ettiğini düşünüyor, ama kimse en iyisini hak etmek için çabalamıyor,

tadic on fire! &#128293;
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overkahan

quote:

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

Karaktersiz ne demek? Yani bana karaktersizi tanımlar mısınız?

Bilimsel olarak tanımı farklı olabilir ama bana göre adam gibi adamın tam tersi.Ben birini karaktersiz olarak tanımladığım zaman o kişi ilkeleri olmayan, ahlaktan yoksun, namert, insanlık gereklerinden nasibini almamış oluyor.

Kafamdaki maddeyi de yazmışsınız. Belki uzamamasını umarak yazdınız ama; ilkesiz olmayı neden karaktersizlik olarak görüyorsunuz? Yani tüm davranışlarımızı etkileyecek bir ideale sahip olmak mı zorundayız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bunun dışında mavi ışık filtresi icin f.lux programını oneririm. Umarim işine yarar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: Overkahan

quote:

Karaktersiz ne demek? Yani bana karaktersizi tanımlar mısınız?

Bilimsel olarak tanımı farklı olabilir ama bana göre adam gibi adamın tam tersi.Ben birini karaktersiz olarak tanımladığım zaman o kişi ilkeleri olmayan, ahlaktan yoksun, namert, insanlık gereklerinden nasibini almamış oluyor.

Kafamdaki maddeyi de yazmışsınız. Belki uzamamasını umarak yazdınız ama; ilkesiz olmayı neden karaktersizlik olarak görüyorsunuz? Yani tüm davranışlarımızı etkileyecek bir ideale sahip olmak mı zorundayız?

İlke derken şunu kastediyorum: Mesela dürüst olmak, merhametli olmak, sözünün eri olmak gibi... Bir akla sahipsek bunu iyi ve doğru olmak için kullanmalıyız.Benim tek kıstasım budur.Bir insan adam gibi adam olsun gerisini koy rahvan gitsin.

• Yaşlanıp ölmeyi bekle ben öyle yapıyorum .İntihar çare değil .Yaşamakta değil .

Sadece bekle .
  • Eger goz icin olan hastaliklarinin caresi varsa kurtulabilirsin gibi .d insallah vardir devletten borc falan al 200,000 falan gozleri yaptir kac evden ogren yazilimi ise gir parayi geri ode .d yani parayi bulsan kalanini yaparsinda su gozleri duzeltmen lazim :S

bende beklıyorum 40 yasıma geldım..öyle kımseye muhtac olmayalımda lux hayallerim falan yok..genclıgımı ozluyorum gereksız seylere uzulup takılmakla gectı..dostoyevskıyı arkadasıma oneriyorum faydası olabılır..hayatına yon vermesınde
  • Sorter47 S kullanıcısına yanıt
    vallahı arkadasım tabııkı yapıcaz yapıyoruzda..ne varkı mılyonlarca genc var okumak ısteyen bunu karsılayan unuversıteler yok..fakır ıcın engellerı asmak zor..zengın ailelerın cocukları herseye hazır konar..hıcbırseye kafa yormaz..kımılerıde fazla yemekten seker hastası obez falan oluyor orası ayrı..özle sektor fare kapanı gıbı..8 saat ayakta çalısarak asgari ucret alacagın fabrıka ısıne tanıdık vasıtasıyla gırebılıyorsun..yoksa onuda bulamazssın
    Eksideki entryleri okursan goreceksin zaten. Stanfard universitesinde arastirmasi yapiliyor antidepresan kadar düzelme gostertebiliyor kitap . Erteleme depresyon dusuncelerinin korkularinin duygusal mekanizmalarinin isleyisini anlamana yardimci olacak. İcinde alistirmalarda var cokca.psikoloji alaninda ciddi bi kitap fasa fiso degil. İlgini ceker eminim ki

kesınlıkle dın bır terapidır..dınle huzuru buldum..fakat gunumuzde dının somurulmesı..ınsanların dını duygularını somurerek kımılerinin banka hesaplarında trılyonlar olması yuzunden gencler dınden sogudu..bana kalırsa dın tamamıyla ozel olmalı baskı vs uygulanmamalı..bız 3 kardestık..annemız ve babamız namaz kılmazdı..annemız ortuluydu sadece okadar..uc krdete namaz kılmayı ogrendık erkeek kardesim bır arkadasından ben ve kız kardesim ınternetten..ama bırı bana kucukken zorla dayatsaydı yapmazdım zaten kuran kurslarından hep kacardım..dını konusunda ulke bakıs acısını değiştirmeli bu her kesım ıcın gecerli.dindar yada dınsız..

Orijinalden alıntı: airica

kesınlıkle dın bır terapidır..dınle huzuru buldum..fakat gunumuzde dının somurulmesı..ınsanların dını duygularını somurerek kımılerinin banka hesaplarında trılyonlar olması yuzunden gencler dınden sogudu..bana kalırsa dın tamamıyla ozel olmalı baskı vs uygulanmamalı..bız 3 kardestık..annemız ve babamız namaz kılmazdı..annemız ortuluydu sadece okadar..uc krdete namaz kılmayı ogrendık erkeek kardesim bır arkadasından ben ve kız kardesim ınternetten..ama bırı bana kucukken zorla dayatsaydı yapmazdım zaten kuran kurslarından hep kacardım..dını konusunda ulke bakıs acısını değiştirmeli bu her kesım ıcın gecerli.dindar yada dınsız..

Kimin dini nasıl yaşadığı onları ilgilendirir. Biz kendimizden sorumluyuz hocam. Kıyamet günü Allah ın huzuruna çıktığımızda ne diyecez 'insanlar dünyalık menfaat için senin dinini kullanıyordu bizde dinden soğuduk? mu diyecez.

"De ki: “Her şeyin Rabbi O iken ben başka bir Rab mı arayayım? Herkes günahı yalnız kendi aleyhine kazanır. Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Sonra dönüşünüz ancak Rabbinizedir. O size, ihtilaf etmekte olduğunuz şeyleri haber verecektir." (Enam 164)

• Seni her geçen gün kendinden uzaklaştıran o 21 inçlik dünyandan uzaklaş öncelikle
    Yani önce bilgisayardan kurtul
    Sonra kendini bul

Çık dışarı ve sana göre gerzek bile olsa insanlarla sohbet etmeye bak
    Ne bileyim yerine göre git balık tut mesela

Oyun, bilgi, geçmiş ve geleceğin iç içe olduğu o 21 inçlik dünyadan kurtul
    İnsanlara karış biraz, hatta telefon hariç mesajlara bile bakma

Yukarıda atılan postlardan bazılarına bakarsan genelde herkes aynı dertten muzdarip
    Senin pek çoğumuzdan farkın bunu itiraf ediyorsun

Tip meselesine de fazla takma derim
    Madem zeki olduğunu biliyorsun yakışıklı ama gerzek olacağına tipsiz ama espritüel olmaya bak
    Niye kardes

• Paşa 27 yaşındayım. Askerden geleli 6,5 sene oldu. Askerden geldikten sonraki ilk 4 yıl sadece çalıştım, erken çıkışlarımda bile çalışmaya devam ettim. Para kazandım ve kimse bana hiç bir şey söyleyemedi. Aşk hayatı falan filan geç bunları. Sevdik, sevildik ama geçti gitti hep öyle olur meraklanma. Sen benim tanrımsın diyen kız arkadaşlarım oldu, hepsi bir şekilde evlendi çoluk çocuğa karıştı. Sedef hastalığına yakalandım, tedavinin yarısı psikolojik psikiyatri git dedi doktor. 14 aydır psikiyatri tedavisi görüyorum sedef tedavisi için gittim ama doktor kronik depresyon tanısı koydu. Şu an halihazırda 225 mg efexor kullanıyorum. İşe yaradı mı dersen, kesinlikle yaradı. Tabi her bünyede aynı etkiyi göstermiyor bu ilaçlar lakin yardım almakta ne kadar geç kaldığımı şimdi anlıyorum. İlacın bende ki en güzel etkisi hiç bir şekilde duygusallık kalmadı, his olayı sıfıra yakın. Kaygı desen eser yok. son 6 aydır daha fazla insan içine çıkıyorum. Ocakta girmem gereken bir sınav var ona hazırlanıyorum. Şubatta kısmetse işim hazır. Hayata tekrar döneceğim ve eminim bu sefer eksikliklerimi bildiğim için ve zor zamanımda yanımda olan insanları gördüğüm için kolay kolay yıkılmayacağım. Kimsenin de bir kere geldiğimiz şu hayatta beni yıkmasına izin vermeyeceğim. Sana tavsiyem öncelikle kendine bir iş bul ve yaşadığın hayatı benimse. İş çok önemli. Yıllar önce bir iş görüşmesinde, şu an çok fazla saygı duyduğum biri şunu söylemişti; "Sercan para için iş aranmamalı. İnsanın çalışmaya ihtiyacı vardır, bunun karşılığında para kazanır." İş dışında keyif aldığın şeyleri yapmaya devam edebilirsin. Eğer çevrende seni anlayabilecek arkadaşın yoksa, bu forumda veya yapmaktan hoşlandığın şeyleri yapan insanlarla internet ortamında gayet güzel arkadaşlıklar kurabilirsin. İnternet ortamında tanıştığımız ve çok ortak yanımız olan bir çok arkadaşımız var hepsinden Allah razı olsun. Ayrıca ailen ile söylediklerini bu ülkede ki gençlerin en az %50si halihazırda yaşıyor emin olabilirsin. Ayrıca sohbet etmek istersen özelden yazabilirsin arayabilirim seni.

• quote:

Forumun yarısı bu halde. Öbür yarısı da kafayı yemiş. Buradan bir şey çıkmaz.

Bir mucize bekleyeceksin. Ben de onu bekliyorum. Belki hiç gelmeyecek ama beklemek te güzel gibi. (Çaktırma, hiç güzel bir şey değil). Yani biz de böyleyiz hacı ne yapalım. Kendi dalgamıza bakıp mutlu olmaya çalışacağız.

hocam dalga ötüyor mu

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.