Şimdi Ara

Hayatınızda merak ettiğiniz en önemli soru nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatınızda merak ettiğiniz en önemli soru nedir?Cevaplarınız bekliyorum.

• Neden varız, neden yok olacağız ? Gerçekliği aslında yapay bir ortamda mı simüle ediyoruz? Bunu belirleyen üst kademe tek mi yoksa birden fazla mı ?

Orijinalden alıntı: Gaea

Neden varız, neden yok olacağız ? Gerçekliği aslında yapay bir ortamda mı simüle ediyoruz? Bunu belirleyen üst kademe tek mi yoksa birden fazla mı ?

Ben bu soruların cevaplarını ancak dinde bulabildim.
  • Dinde cevap bulamazsınız, ne "neden" sorusunun, ne "nasıl" sorusunun, ne "ne zaman" sorusunun cevabını bulmuş olamazsınız dini kitaplarda, sizi tatmin edecek kadarını bulabilmiş olabilirsiniz sadece, bu ise bazılarına göre cevap değildir.

Dünya dışı canlılar, nerede oldukları, ne şekilde oldukları gibi sorular bence önemli.

Orijinalden alıntı: Darkness

Dinde cevap bulamazsınız, ne "neden" sorusunun, ne "nasıl" sorusunun, ne "ne zaman" sorusunun cevabını bulmuş olamazsınız dini kitaplarda, sizi tatmin edecek kadarını bulabilmiş olabilirsiniz sadece, bu ise bazılarına göre cevap değildir.

Dünya dışı canlılar, nerede oldukları, ne şekilde oldukları gibi sorular bence önemli.

O senin görüşün inanmayan birine dinde her soruya cevap vardır diyemezsin.

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

quote:

Neden varız, neden yok olacağız ? Gerçekliği aslında yapay bir ortamda mı simüle ediyoruz? Bunu belirleyen üst kademe tek mi yoksa birden fazla mı ?

Dinin söyledikleri de, bilimin bulabildikleri de beni tatmin etmiyor, o halde izlemeye devam etmem gerek.
    "Ne zaman ve nasıl insanlar gerçekten "insan" olur?"

Bu gibi soruların cevaplarını çok merak ediyorum.

quote:

quote:

Dinin söyledikleri de, bilimin bulabildikleri de beni tatmin etmiyor, o halde izlemeye devam etmem gerek.

Haklısın.Benimde aklımın almadığı çok şey var.Ama bir kısmına dinde cevap bulabildim.Aslında hepsinin bir cevabı var dinde ama benim mantığımın almadığı çok şey var ve bu cevapları kabul edemiyorum.

• "Var"lık.

Orijinalden alıntı: ©hessmaste®

ölüm günü.

En son öğrenmek isteyeceğim şey.

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

ölüm günü.

Öğrendikten sonra bu tarih değişmeyecek mi? Mesela 1 Ekim 2025'te öleceksin dense, öğrenmeseydin de bu tarihte ölecek miydin, yoksa öğrendikten sonra kendine çok iyi bakıp kuş sütleriyle beslendikten sonra öleceğin tarih mi bu olacak? Öğrenmeseydin belki de 2050'de ölecektin...

---

Neden varım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qamyoncu -- 18 Mayıs 2010; 22:13:37 >
  • Allah var ise kendinden büyük bir güç yaratabilirmi???Allah nerden gelmiştir???Neden Dünyayı namussuzlar ele geçirmiş???
    İlk 2 soruya cevap buldum sayılır bazı dini sitelerden arkadaşların yardımıyla ama inanmakta zorluk çekiyorum.Veya aklım almıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Musfafa kemal'in son sözlerini merak ediyorum.

ATATÜRK'ÜN SON SÖZLERİ

Her insanın karşılaşacağı ölüm gerçeğinin son saniyeleri geldiğinde, o sırada yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey “Dilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın” diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer beye bakarak “VE ALEYKÜMÜSSELAM” diyerek gözlerini kapatmıştır. (Kılıç Ali’nin Anıları Sh 659. Hulusi TURGUT)

Peki, o sırada Atatürk’ün yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk’ün “VE ALEYKÜMÜSSELAM” demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur’an ayetlerinden öğrenelim. İşte Kur’an’ın söyledikleri:

“Rabbimiz Allah’tır” dedikten sonra dosdoğru yolu izleyenlerin ölümleri anında melekler yanlarına gelirler: ‘Korkmayın, üzülmeyin, size söz verilen cennetle sevinin. Dünya yaşamında da, ahiret yaşamında da biz sizin dostunuzuz. Cennet’te canınızın çektiği ve istediğiniz her şey, esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın bir ikramı olarak size sunulur’ diye kulaklarına fısıldarlar.” (Fussilet Suresi 30,31,32)
    “ İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKE’ derler.” (Vakıa Suresi 90,9)

Alıntıdır.Doğrumu bilmiyorum.

• quote:

Allah var ise kendinden büyük bir güç yaratabilirmi???Allah nerden gelmiştir???Neden Dünyayı namussuzlar ele geçirmiş???
    İlk 2 soruya cevap buldum sayılır bazı dini sitelerden arkadaşların yardımıyla ama inanmakta zorluk çekiyorum.Veya aklım almıyor.

İlk sorun paradoks. Bir cevabı yok bu yüzden.
    Tanrı 'bir yer'den ya da birşeyden gelmiş olsaydı, dolayısıyla bu bir yeri yada bir şeyi ondan başka birinin yaratması gerekirdi. Herşeyin yaratacısı olmayan bir Tanrıya, Tanrı denemeyeceğinen, hepten mantıksız kalıyor 2.soru. Son soru ise, dünyayı yönetenin Tanrı'nın değil insanın iradesi olmasıyla açıklanabilir belki. : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Şuga -- 18 Mayıs 2010; 22:43:55 >

quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Musfafa kemal'in son sözlerini merak ediyorum.

ATATÜRK'ÜN SON SÖZLERİ

Her insanın karşılaşacağı ölüm gerçeğinin son saniyeleri geldiğinde, o sırada yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey �ilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın�diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer beye bakarak �E ALEYKÜMÜSSELAM�diyerek gözlerini kapatmıştır. (Kılıç Ali�in Anıları Sh 659. Hulusi TURGUT)

Peki, o sırada Atatürk�n yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk�n �E ALEYKÜMÜSSELAM�demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur�n ayetlerinden öğrenelim. İşte Kur�n�n söyledikleri:

�abbimiz Allah�ır�dedikten sonra dosdoğru yolu izleyenlerin ölümleri anında melekler yanlarına gelirler: �orkmayın, üzülmeyin, size söz verilen cennetle sevinin. Dünya yaşamında da, ahiret yaşamında da biz sizin dostunuzuz. Cennet�e canınızın çektiği ve istediğiniz her şey, esirgeyen ve bağışlayan Allah�n bir ikramı olarak size sunulur�diye kulaklarına fısıldarlar.�(Fussilet Suresi 30,31,32)
    �İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: �ELAMÜN ALEYKE�derler.�(Vakıa Suresi 90,9)

Alıntıdır.Doğrumu bilmiyorum.

Böyle demiş olmasını umuyorum başka bir deyişle ümit ediyorum. Bazı yakın kemalist arkadaşlarım ''Saat kaç'' dediğini de iddia ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

ölüm günü.

Öğrendikten sonra bu tarih değişmeyecek mi? Mesela 1 Ekim 2025'te öleceksin dense, öğrenmeseydin de bu tarihte ölecek miydin, yoksa öğrendikten sonra kendine çok iyi bakıp kuş sütleriyle beslendikten sonra öleceğin tarih mi bu olacak? Öğrenmeseydin belki de 2050'de ölecektin...

En azından kendimi kurulmuş bir saat gibi hissetmeyecektim ki belli bir ölüm gününe inandığım da söylenemez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.