Şimdi Ara

Hayatında Mac kullanan biri Bir daha asla windows istemez..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sözü çoğu yerlerde okudum daha önce hiç mac kullanmadım acaba bu sözün derinliği nedir ? Diyenler neye dayanarak söylüyorlar açar mısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Whoracle1905

Arkadaşlar bu sözü çoğu yerlerde okudum daha önce hiç mac kullanmadım acaba bu sözün derinliği nedir ? Diyenler neye dayanarak söylüyorlar açar mısınız ?

Eğer Bir Mac Kullansaydın Bunu Yazmazdın ;)
  • 3-4 parmak gesture larına bir kere alışırsan zaten kullanamıyorsun windows ister istemez.

Ben macbook u yanımdan ayıramıyorum windows cidden çok kullanışsız geliyor bir süre sonra.

tek bir şikayetim var.

mac için paint kadar kullanışlı bir program halen bulamadım
  • 2 hafta önce macbook pro 15" retina aldım. nekadar kullanışlı, sade ve güzelde olsa 2 gündür cihaza dokunmuyorum ve 2 yıl önce aldığım masaüstü windows pcmi kullanıyorum. peki niye böyle bişey yapıyorum çünkü çoğu kişinin "touchpad kullanan bidaha mouse kullanmaz" dediğinin aksine mouseum çok rahat olduğu için ve ekranı daha büyük olduğu için masaüstü pcmi kullanıyorum. tabi benim yaptığım windows-mac den ziyade masaüstü-laptop arası tercih. ama yinede 5000 tl bütçeyle masaüstü toplayacak olsam kesinlikle windows için pc toplarım mac e bulaşmam.

tabi tercih meselesi. tek yapacağınız iş nette dolaşmaksa alırsınız bi macbook air. mac os x in keyfine varırsınız. windowsun yüzüne bakmazsınız.

edit: peki niye aldım macbook pro onuda söyliyeyim. ünide kullanmak, ios uygulama geliştirmek, photoshop kullanmak için 15" hafif bi laptop alıcaktım. ve bu ihtiyaçlarımı karşılayan tek laptop macbook pro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 2 Aralık 2013; 14:13:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rainhard

3-4 parmak gesture larına bir kere alışırsan zaten kullanamıyorsun windows ister istemez.

Ben macbook u yanımdan ayıramıyorum windows cidden çok kullanışsız geliyor bir süre sonra.

tek bir şikayetim var.

Seashore işinizi görür.

Windows 8 de güzel. Ama net deneyimi konusunda tabiki mac rakipsiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu genellersek "nix" tabanlı bir işletim sistemi kullanmaya alışan kişi bir daha windows kullanmak istemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

quote:

3-4 parmak gesture larına bir kere alışırsan zaten kullanamıyorsun windows ister istemez.

tek bir şikayetim var.

Seashore işinizi görür.

seashore mevcut fakat seçme , boyut değiştirme , falan çok garip ve kullanışsız diğer yönleri iyi ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki arkadaşlar size şu soruyu sorucam çoğuı kişi mac ile oyun oynanmıyor diyor haklılardır bilmiyorum. Apple neden oyun için muhteşem sistemini uyarlamıyor ? Oyun firmaları herhalde mac'e uyumlu oyun yapmak için can atıyorlardır. MAc satışları ne dururmda bilmiyorum ancak oyun sektörüne de bir göz kırpsa tutan olmaz macleri.
  • Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    Benim şahsi fikrim, mac kullanıcılarının önceliği zaten oyun değil ve hali hazırda pahalı olan macler, çok yüksek bi ekran kartıyla fiyatları fırlayacaktır. Hem oyun oynanmaz demek biraz haksızlık oluyor, macbook pro larda bootcamp veya parallels ile windows kurulup oyun oynanabilir. Belki son grafik ayarlarında olmaz ama yinede keyif alınacaktır. Air kullanıcı olarak fm2013, bartman arkham city, cs go yüklü. Uzun süre oyun oynamayı sevmeyen biri olarak yarım saat oynar kaparım, işlemcinin ısınması dışında bi keyifsizlik yaşamadım.
  • Macte kullanılan malzemenin kaliteli olmasından dolayı alınan premium hissin bunda büyük etkisi var.
    Taşınabilir bilgisayar üreten en büyük firmalar dahi Apple'daki ekran, touchpad standartını yakalayabilmiş değil.
    Tasarım olarak Macbook Pro hala en iyisi.

Ama Macbook Air'in çok güçlü rakipleri var.
    Eskisi gibi değil.
  • mac'te değil, hiçbir laptopta oyun oynanmasını mantıklı bulmuyorum... laptopların termal yapısı ve mimarisi oyun ynamaya asla uygun olmadılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

mac'te değil, hiçbir laptopta oyun oynanmasını mantıklı bulmuyorum... laptopların termal yapısı ve mimarisi oyun ynamaya asla uygun olmadılar..

+1905 demeden geçemeyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: p4mdut

Benim şahsi fikrim, mac kullanıcılarının önceliği zaten oyun değil ve hali hazırda pahalı olan macler, çok yüksek bi ekran kartıyla fiyatları fırlayacaktır. Hem oyun oynanmaz demek biraz haksızlık oluyor, macbook pro larda bootcamp veya parallels ile windows kurulup oyun oynanabilir. Belki son grafik ayarlarında olmaz ama yinede keyif alınacaktır. Air kullanıcı olarak fm2013, bartman arkham city, cs go yüklü. Uzun süre oyun oynamayı sevmeyen biri olarak yarım saat oynar kaparım, işlemcinin ısınması dışında bi keyifsizlik yaşamadım.

hocam doğruda ben öğrenciyim bu yüzden il dışında okuyorum alamam masaüstü maci sordum sadece işletim sistemini merak ettiğim için. mac book air 11'' hiç bir şeye yetmez zaten mario bile oynanmaz. filmde izlenmez bana göre air modelleri ilgimi çekmiyordu :)

• mac isletim sisteminin kararliligi windowsun hic bir makinasinda gormedim... Ben mobil uygulamalar programliyorum. suan icin bir oyun projem var. neredeyse 1 aylik projem. Bilgisayar 1 ay boyunca hic kapanmadi.

dun sabahtan beri gelistrdim saat 3 gibi xcode uygulamasi(uygulamayi gelistirdigim program) coktu. Bir an amanin dedim. Gozum filan segirdi... saga sola hirslandim. Sonra Re-Open(tekrar calistir) dedim. Ve tum yazdigim kodlar aynen duruyordu... :D

sanki bilgisayar cokecegini hissetmis. ve yedeklemis gibi..... Mac os secmemin sebeblerinden birisi... Oyuna gelince Wow,diablo3, civ5, sims, simcity,(cok nadirde olsa fm) benim oynadigim oyunlar... bunlarin mac versiyonlari var.

Ve diablo 3 icin. Bundan onceki makinam asus nv550 idi; islemci ekran karti ram.... tum bunlarda donanim olarak mac bilgisayarimdan kat ve kat ustun.... diablo 3 icin asusu laptopta ayarlarda 6 tane ozellik var 2 tanesi high digerleri normal idi. (default olarak konusuyorum)

macbookproda denedigimde; 6 ozelligin 4 tanesi high olarak ayarli oldu... Ve asus makinem d3u calistirirken bildigin helikopter varmis gibiydi... Mac te ise az bir fan sesi cikiyordu...

Asus laptoplta donanim cok iyi ama donanimi kullanan isletim sistemi biraz hamal... Ayni iPhone ve digerlerinin arasindaki fark gibi. iPhone donanim olarak digerlerinin cok altinda ama kullanilabilirligi cok daha kararli cok daha pratik..

yani bilgisayar tadi almak istiyorsan ve ekonomik olarak sorun yaratmiyorsa... 5000tlye siz istediginiz windows makinasini toplayin. mac isletim sisteminin kararliligini alamazsiniz... O windows bir sure sonra illa yavaslayacak. O registery illaki sisecek.. Ve siz yok virustu yok trojandi yok registry temizlemekti. Illaki bir uygulama arayisina girip vakit kaybedeceksiniz. Macte ise bunlari dusunmeyeceksiniz...:)

• Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    Ben okulda lazım olur, ağır olmasın taşıyamam küçük hafif taşıdığımı hissetmiyeyim diye aldım, şuan masa üstümü açmıyorum. Şahsi fikrim iş için kullanmayacaksanız air bir nimet, nereye koyduğunu unutuyorsun, taşıdığını hissetmiyorsun ve bunun yanında kaliteli malzeme. Şuan gayet memnunum, ileride oyun oynama eksikliğini hissettiğimde bi masaüstü toplayabilirim. Ama eksikliğini hissetmezsem pro dan devam ederim :)
  • quote:

quote:

quote:

tek bir şikayetim var.

Seashore işinizi görür.

seashore mevcut fakat seçme , boyut değiştirme , falan çok garip ve kullanışsız diğer yönleri iyi ama

paintbrush var bande. yokluğunu hissettirmiyor

• dedehakan D kullanıcısına yanıt
    ben hiç oyun oynanmıyor sanıuyordum demek oyunlar mac'e uyarlı ise oyun oynamada da sıkıntı yok demek ki. Mesela league of legendsın da uyarlı var sitesinde oynasak günde 2-3 saat sıkıntı yaratmaz. adam koskoca wow diablo 3 oynuyo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whoracle1905

ben hiç oyun oynanmıyor sanıuyordum demek oyunlar mac'e uyarlı ise oyun oynamada da sıkıntı yok demek ki. Mesela league of legendsın da uyarlı var sitesinde oynasak günde 2-3 saat sıkıntı yaratmaz. adam koskoca wow diablo 3 oynuyo :)

lol da oynaniyor... bir ara baslamistim ona. ama is hayati + lol hayati bir arrada surmedi:P

oyun konusunda sikintiyi, mesela call of duty(son cikanlari), battlefield...vs bu tarz oyunlar windowsa gore yapilmis oyunlar degiler.. Bu oyunlari mac osx de emulator yardimiyla oynuyorsun. Ama burada islemci inanilmaz kasiliyor.... oyun oynayamiyorsun yani... sadece oyun acilmis oluyor.. Ondan arkadaslar macte oyun oynayacagin zaman windows kur oyna diyorlar.

Eger oyun mac platformuna gore yapildiysa sorun olmaz... Yani steamda filan istenilen isletim sistemi hem windows logosu hemde elma logosu varsa, satin alip (yada torrentini indirip) oynayabilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 4 Aralık 2013; 4:17:14 >

• Dün ekranı video olarak kaydeden bir program arıyordum,aramama gerek yokmuş,o görevi Quicktime player yapıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

quote:

quote:

quote:

tek bir şikayetim var.

Seashore işinizi görür.

paintbrush var bande. yokluğunu hissettirmiyor

hocam Allah razı olsun bu bayağı iyiymiş teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.