Şimdi Ara

Hayatında Mac kullanan biri Bir daha asla windows istemez.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende bi imac bi de win7 laptop var. imac aldığımdan beri laptopa hiç dokunmadım nerdeyse. o kadar güzel kısayollar varki gerçekten hayat kolaylaştırıyor.
    ekranın istediğinin yerin fotoğrafını çekmek çok kolay mesela . programsız tuşlara basarak yapıyorsun. alt tarafta maillerimin twitterın face in vb. bir çok şeyin internete girmeden kolayca açılmasını sağlayan kısayollar var.mavi ekran hatası almıyorsun mesela :D bir de şu özellikte güzel. mesela ben autocad açıyorum bazen takılıyor o takılırken ben diğer uygulamalarda gezinebiliyorum ve o uygulamalarda gezerken hiç bi kasma olmuyor. yani program takılıyor ama imac takılmıyor :Dimac de fifa 2012 eurotrac smilutar 2 ve cod4 var canım sıkıldıkça oyunda oynuyorum eee daha ne olsun :Ddaha o kadar çok şey varki ...
    eksikleri ise internet download menager gibi bi program bulamadım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal kullanici iseniz yani pc yi günlük işleriniz(film internet müzik word sunum) için kullanıyorsanız ve format atmak viruslerle ugrasmak istemiyosaniz çok haklı bir söz. Ancak mühendislik programları için ve windowsun özgürlüğüne alışmış biri olarak bana hiç hitap etmiyor. Kullandığım 3 günde hayran kaldım mi kaldım. Ama yukarda saydığım seyler için ben min 2500 lira vermem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: percy444loraine

bende bi imac bi de win7 laptop var. imac aldığımdan beri laptopa hiç dokunmadım nerdeyse. o kadar güzel kısayollar varki gerçekten hayat kolaylaştırıyor.
    ekranın istediğinin yerin fotoğrafını çekmek çok kolay mesela . programsız tuşlara basarak yapıyorsun. alt tarafta maillerimin twitterın face in vb. bir çok şeyin internete girmeden kolayca açılmasını sağlayan kısayollar var.mavi ekran hatası almıyorsun mesela :D bir de şu özellikte güzel. mesela ben autocad açıyorum bazen takılıyor o takılırken ben diğer uygulamalarda gezinebiliyorum ve o uygulamalarda gezerken hiç bi kasma olmuyor. yani program takılıyor ama imac takılmıyor :Dimac de fifa 2012 eurotrac smilutar 2 ve cod4 var canım sıkıldıkça oyunda oynuyorum eee daha ne olsun :Ddaha o kadar çok şey varki ...
    eksikleri ise internet download menager gibi bi program bulamadım...

internet download manager.... windows ta yapabildigin ama macte yapamadigin tek sey....

ama firefox kullaniyorsan ant video downloader(tube sitelerindeki videolar icin) + speed downloader (normal downloadlar icin) onerebilirim...

• flash diskime mac den acil bir dosya atmam gerekti.
    mac NTFS disklere para vermeden yazamıyormuş :)

sinirimden komple sildim mac air de win8 kullanıyorum şu an .
    touchpad ve klavye sürücülerini kuramadım bir türlü buna da .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

flash diskime mac den acil bir dosya atmam gerekti.

Ücretsiz çözümleri Google aramasıyla bulabilirsiniz ancak biraz zahmetli. Mac sistemlerde format vs nadiren yapıldığından bu kadar zahmete katlanıyoruz. Ayrıca windows lar hfs gibi unix türevi sistem disklere yazmamaz. Bunu ne yapacağız? Eğer Mac kullanıyorsanız USB bellekler için en uygunu fat veya exfat. Pire için yorgan yakmışsınız sağlık olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_pc

quote:

Ücretsiz çözümleri Google aramasıyla bulabilirsiniz ancak biraz zahmetli. Mac sistemlerde format vs nadiren yapıldığından bu kadar zahmete katlanıyoruz. Ayrıca windows lar hfs gibi unix türevi sistem disklere yazmamaz. Bunu ne yapacağız? Eğer Mac kullanıyorsanız USB bellekler için en uygunu fat veya exfat. Pire için yorgan yakmışsınız sağlık olsun.

Teşekkür ederim cevap için .

bootcamp usb diskindeki driverlar çözüm olmadı
    win8 le uyumsuz olabilir belki .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 12 Aralık 2013; 13:51:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rainhard

3-4 parmak gesture larına bir kere alışırsan zaten kullanamıyorsun windows ister istemez.

Ben macbook u yanımdan ayıramıyorum windows cidden çok kullanışsız geliyor bir süre sonra.

tek bir şikayetim var.

mac için paint kadar kullanışlı bir program halen bulamadım

video işleme programı hiç bir formatı kabul etmez, fotoğraf incelem toplu resize gibi işlemler acdsee gibi programlarda windowsta çok kolay iken aynı kullanışlılık mac tew asla yok. Yarın macbook pro 6.4 üme mavericks yükleteceğim yanında da 2.sistem olarak windows 8 yükleteceğim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dr_pc

quote:

Teşekkür ederim cevap için .

bootcamp usb diskindeki driverlar çözüm olmadı
    win8 le uyumsuz olabilir belki .

Mac'inizin modeli nedir bilmiyorum ama aynı problemi bende yaşamıştım. Apple eski mac'ler için sadece win7 desteği sağlıyor. Eğer böyle bir bilgisayara sahipseniz sürücüleri bu yüzden yükleyememiş olabilirsiniz. Bu prblemi aşmak için görev yöneticisini açın. Yeni görev çalıştırı seçip bootcamp sürücülerini kopyaladığınız klasörde BootCamp5/BootCamp/Drivers/Apple/ klasörünün içindeki Bootcamp.msi dosyasını seçin. Sağ altta bir kutucukta exe seçili olacak onları tüm dosyalar olarak değiştirirseniz görürsünüz. Seçtikten sonra alttaki küçük kutucuktan bu programı yönetici ayrıcalıkları ile çalıştırı seçerseniz sürücüleriniz yüklenebilir.

• dr_pc kullanıcısına yanıt
    Mid 2011 mac air.
    İ5
    2 gb ram
    64 ssd

• Fiyatları az ucuzlatsalar tadından yenmez ama ne yalan sölim malzeme kalitesi mac lerde çok iyi destek vs de kolay sağlanıyor. Ama windows mac karşısında asla ezilmez macte windowsa ezilmez böyle geçinir bunlar
  • 1 haftadır mac kullanıyorum parallels ten windows a geçtiğimde bu ne la diyip kapatıyorum düşün artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: muro9358

1 haftadır mac kullanıyorum parallels ten windows a geçtiğimde bu ne la diyip kapatıyorum düşün artık

Neden hocam ne konuda seni tatmin etmedi mesela. (İki sistem arasında kalanlar için soruyorum. Belki birilerine fikir verirsin.)
  • Dostum ben yazılımcıyım cihazı ilk önce xcode için aldım.Sonra farkettim mac e geçtikten sonra windows işletim sistemi falan boş onu farkettim özellikle touchpad de ki kullanımdan sonra windows ta kullanmak çok ta ilgimi çekmiyor artık.Visual studio nedeniyle windows makineyi açmak zorunda kalıyorum.
  • hem windows hem mac kullanıyorum. mac kullanmaya bir aydır başladım ama arada bir açıyorum.
    genellikle photoshop kullanmayı öğrenmem lazım. fotoğraf üzerine yoğunlaşmam lazım mac ile.

picasa benzeri bi bi programın eksikliğiği yaşıyorum.
    bir fotoğraf açıp sağ sol tuşu ilie ileri geri ve yukarı aşağı tuşu ilie zoom olayı nu çok arıyorum. macbook ile photo bakmak benim için bir işkence.
    iphoto falan da pek içi açıcı değil benim için.

var mı bir tavsiyeniz ;?
  • Beniç için geçerli bir söz oldu daha windowsa dönmem kolay kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

hem windows hem mac kullanıyorum. mac kullanmaya bir aydır başladım ama arada bir açıyorum.
    genellikle photoshop kullanmayı öğrenmem lazım. fotoğraf üzerine yoğunlaşmam lazım mac ile.

bir fotoğraf açıp sağ sol tuşu ilie ileri geri ve yukarı aşağı tuşu ilie zoom olayı nu çok arıyorum. macbook ile photo bakmak benim için bir işkence.

var mı bir tavsiyeniz ;?

fotoğraf değişimi zoom gibi olaylar için ozellıkle photoshop uzerınde magic mouse ile bu olayı aratmaz, hatta sizin için daha da kolaylık saglayabılır

http://www.youtube.com/watch?v=-hExjHFst0g

• quote:

hem windows hem mac kullanıyorum. mac kullanmaya bir aydır başladım ama arada bir açıyorum.

var mı bir tavsiyeniz ;?

picasanın mac versiyonu var ki?

http://picasa.google.com

• windowsta oyun oynuyorum sadece ama yılların windowsunu bir kalemde silmek ayıp olur emeği çok üstümde :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

var mı bir tavsiyeniz ;?

picasanın mac versiyonu var ki?

http://picasa.google.com

Sen ciddimisin ?
    bakmıştım bulamamıştım 2 ay önce eğer varsa süper olur benim için.

teşekkür ederim !!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.