Şimdi Ara

Hayatın anlamsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gerizekalı olmayan görüyor ve gelsin depresiflik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malesef

• Hayat anlamsız değil, onu anlamsızlaştıran biz insanlarız.
  • Çocuk olma
    Sen öyle san

• Sonİskoc90 kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi yetişkin olacağıma çocuk olmayı yeğlerim. Dizilerdekilere özenip hayattan bezme ayaklarını bırakın artık.
  • Büyümekle çocukluk etmişiz.xd

• Ne diyeyim bilemedim.
    Sen öyle san.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yalnızlık budur
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neremle gülsem bilemedim,çocukmuşuz.
    Evet yarın sabah yatağımızdan alarm sesiyle kalkıyoruz.Elimizi,yüzümüzü yıkıyoruz dişleri de unutmayalım.Kahvaltı,iş,stres ve eve dönüş tebrikler bugünde patronun cebini doldurdunuz.Size kalan zamanda tv izleyerek ve pc de vakit geçirdiniz,sevgilinizle.Uyku zamanı yarın aynı şeyleri yapmamız lazım.Evet bunları yıllarca yaptık,paramızda oldu.Evlendik,çocuk falan oldu.Sonra başladık emekliliği beklemeye malum sonrada ölüm.Kendimizi tekrarlıyoruz,aynı şarkıyı kaç defa dinleyebilirsiniz ? Elbet birgün bıkıcaksınız gerçekten hayat çok dolu yada ben çok boşum.

• Hayat anlamsız degil, senin hayatında bir anlam yok

• corleone12 C kullanıcısına yanıt
    Olabilir.Hayatımdan memnun değilim.

• Herkes bu şekilde yaşamasada var böyle insanlar.Hayat enteresan...

• Bu dünyanın anlamı olduğunu aslında bizim bir kuruntumuz. Biz bu dünyanın, bu dünya üzerinde yaşayan bizim yaşamlarımızın bir anlamı olduğunu varsayıyoruz ama aslında böyle bir anlam yok. Bu anlam arayışı bizim dünya üzerinde kendi varoluşumuzu anlamlı kılma çabalarımızın bir uzantısı. Biz böyle bir anlamı bulmaya zorunluyuz, yoksa anlamsız olduğunu kabul edersek her şeyin, bu 'saçma' varoluş durumuna katlanamayız, yaşam bizim için bir cehennem halini alır, nitekim de bu yakıcı sorunun peşine düşenlerin yaşamları bunaltıcı bir cehennemdir. Peşine düşmek de bir eylemlilik halidir, aslında böyle bir eylemlilik hali de yok, biz edilgeniz, ve varoluşun gerçekliği bize kendini dayatır: Ben anlamsızım der bu varoluş, boşuna bir anlam bulmaya çalışma!

Samuel Beckett-Ölümü Beklerken

• quote:

Orijinalden alıntı: Maksim Gorki

Bu dünyanın anlamı olduğunu aslında bizim bir kuruntumuz. Biz bu dünyanın, bu dünya üzerinde yaşayan bizim yaşamlarımızın bir anlamı olduğunu varsayıyoruz ama aslında böyle bir anlam yok. Bu anlam arayışı bizim dünya üzerinde kendi varoluşumuzu anlamlı kılma çabalarımızın bir uzantısı. Biz böyle bir anlamı bulmaya zorunluyuz, yoksa anlamsız olduğunu kabul edersek her şeyin, bu 'saçma' varoluş durumuna katlanamayız, yaşam bizim için bir cehennem halini alır, nitekim de bu yakıcı sorunun peşine düşenlerin yaşamları bunaltıcı bir cehennemdir. Peşine düşmek de bir eylemlilik halidir, aslında böyle bir eylemlilik hali de yok, biz edilgeniz, ve varoluşun gerçekliği bize kendini dayatır: Ben anlamsızım der bu varoluş, boşuna bir anlam bulmaya çalışma!

Samuel Beckett-Ölümü Beklerken

Böyle düşünüyorsan gerçekten nasıl depresyona girmiyorsun? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum eleştirmeye falan çalışmıyorum şuan? Mesela annen sana ilgi gösteriyor bu ilgi bile saçma gelir, çünkü herşey anlamsız. Ya da çocuklarının senin için hiç bir anlamı yok. Onlarlada mutlu olamazsın. Ya da sevgilinin yanındasın diyelim bu da çok anlamsız gelir, sevgilinle yapıcagın herşeyi 100 lira verip yapabiliyosun zaten, duyguların önemi yok. Bu düşünce tarzıyla nasıl yaşayabiliyorsun?

• Bunlarda değişik görüşler bakışlar
    Herşey insanın sağlığıyla alakalı dopamin seviyemiz yerindeyse hayattan mutluysak evleniyoruz iş güç çocuklar onlar bunlar ev araba..
    Bunlar dayatma hayat düzeni yapılması gereken sorumluluklar.
    İnancım yok hiçbir şeye.
    Son derece gereksiz faaliyetler kabul görmek toplum ve kocaman dünya enteresan

• Anlamsız işte arkadaşlar kandırmayın kendinizi. Hepiniz küçükken çok zengin olacağınızı zannettiniz. Son model arabalara binip güzel bir bayanla evleneceğinizi zannettiniz. Ama böyle değil malesef. Sabah berbat alarmın sesiyle kalkıp berbat insanlara para kazandıracaksınız. Akşam gelip saçma tv programlarını izleyecek ve uyuyacaksınız. Üstelik bu ömrünüzün sonuna kadar devam edecek. Dünyaya bir kere geliyorsunuz ve hayatınız kısır döngüyle devam edecek. Oysa şu an parasıyla ada satın alabilecek insanlar var hatta sizin ömrünüz boyunca yaşamdan ölüme kadar elinize geçen tüm parayı bir anda insanlar var. Evet akşama kadar aylarca çalıştınız elinize ne geçti. Ben söyleyeyim; Koltuk takımımı? ya da bir televizyon mu yoksa cep telefonumu? İşte hayatın anlamsızlığı bu.
  • corleone12 C kullanıcısına yanıt
    Düşünerek yaşarsan ister istemez kendinin dışındaki bağımsız gerçek olan mutsuzluğa yakalanırsın. Hayata bir anlam veremezsin, çünkü öyle bir anlam yoktur senin için. Ben bu konuda absürtizmin esaslarını uygun görüyorum kendime. Hayat zaten saçma, ama saçma olan bu hayatta intihar edersek, saçmaya karşı olan başka bir saçmadır hareket etmiş oluruz. Yaşamak ne olursa olsun büyük bir savaştır. Anlamı olsun ya da olmasın. Hayatın bize neler getireceğini, ya da neler götüreceğini kestiremiyoruz. Bir de fazla düşünmeden yaşamaya çalışıyorum ki, daha az huzursuz olayım. Şimdilik böyle devam ediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.