Şimdi Ara

Hayatımı etkileyecek bir karar(Boş geçmeyelim lütfen) -Dershane-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Hayatımı etkileyecek bir karar(Boş geçmeyelim lütfen) -Dershane-

(En Son Oy Tarihi: 20.12.2019)
Giriş
  • Arkadaşlar mezun senemdeyim.Hedefim mf ilk 30k.
    12.sınıfta çalışmadım x sıralama geldi.Yani 12.sınıf bir öğrenciden tek farkım okul olmaması.Ailem dershaneye git diye sıkıştırıyor devamlı.Sizce dershaneye gitmeli miyim.O ortam beni teşvik eder mi.Evde çalışmasına çalışırım ama geçen seneki gibi boşlarsam bir daha toparlanamam gibime geliyor.Ayrıca odam çok ışık almıyor kafamı derse veremiyorum.Eğer git diyorsanız nedeniyle dershane de önerirseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi registermy -- 12 Eylül 2019; 22:46:37 >

• 400k geldiyse temelin sağlam değildir. Bence temeli tam olarak evde oturtamazsın. Git. Temelin olsaydı evde çalışmak en iyisi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Temeli evde oturtamazsın" bence yanlış bir söylem.Dershanelerde konular hızlı hızlı geçiliyor.Youtube olsun ücretli hocalar olsun açın bakın 1 konuyu kaç saatte anlatmışlar.Temel matematik işlemlerini bilen biri düzenli çalışma ile çok rahat birşekilde temeli oturtabilir.Senin evdeki çalışma durumuna bağlı.Bilgisayar karşısına geçip elinde çerezle dizi izler gibi izlersen zaten hiç deneme bile.Veya dershaneye gidip gırgır yapacaksan hiç dershaneye de gitme.
  • benzer durumdayız, ben dershaneye gitmeyi düşünmüyorum büyük olasılıkla *bireysel çalışma odaklı bir insan olduğuma inanıyorum* fakat koca bir yılı evde geçirmek de istemiyorum *kafayı yemek kaçınılmaz*, sanırım hem sorularımı sorabileceğim hem de kütüphane vs eşlik edecek birilerine ihtiyacım olacak, dershaneye giden insanların çoğu orayı tekrar amaçlı kullanıyor gibime geliyor, tabii sağlam bir yer bulursan sana çok şey katabilir ama bu derece güvenilebilecek bir yer bulmak hem zor hem de pahalı, ona vereceğin parayla pek çok özel ders, ücretli online ders, deneme vs alabilirsin

• mükemmel bir hoca da olsa sizi alıp istediğiniz sıralamaya atamaz. her şey kendi emeğinde ve azminde bitiyor. dershanenin aşırı aşırı bir katkısını görmeyeceksin ama gerek erken uyanma belirli bir disiplin sağlama açısından büyük bir avantaj.eğer ciddi bir hedefiniz varsa süreçten kopmamanız lazım ve psikolojik olarak sağlam kalabilmeniz lazım. mezunlara dershane genelde 4 gün oluyor kalan 3 günde bireysel odaklanabilirsiniz hocam. bu işin en önemli şartı sağlam psikoloji ve motivasyondur. evde tek başınıza kadar ilk iki ayı harika geçirirsiniz ama sonra dört duvar arasında psikolojiniz yıpranmaya başlar. dershane ders açısından şart değil ama sosyal bir çevre açısından iyi olacaktır(sınav hakkında diyalog kurabileceğiniz kitle açısından) .
  • Fen bilimleri nasıldır arkadaşlar.Veya bildiğiniz iyi bir dershane var mı.Hayatımda hiç dershaneye gitmedim bilmiyorum o yüzden bu olayları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam evim çok uzak dershaneye ve okula her gün 1 buçuk saat gidip geliyorum hafta içi okul sonrası ders 8 de bitiyordu eve gelişim 9 buçuk - 10 pişman oldum gittiğime ama sizin yol sorun olmayacaksa / gerçekten verim alacaksanız / gırgır yapmayacaksanız / sürekli rekabet ortamı görünce hoşuna gider zaten memnun kalırsın. Fen Bilimleri sağlam dershanelerden diye biliyorum ama araştır sen yine de

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Scath S kullanıcısına yanıt
    Hocam okul yok yani yol da gidiş geliş 1 saat sürer toplam.Gırgır şamata yapamam bu yıl kazanmak zorundayım.Onun dışında evden 7de çıkıp 12 saat civarı dershanede durup eve gelmek istiyorum.Bu dershanelerde ders saatleri içinde olmasa bile çalışabilceğim bir yer var mı kütüphane veya boş sonof tarzında.

• Ders çalışmaya alışkın değilseniz ve kendinizi yönlendiremiyorsanız bana göre dershane şart. Kendi başınıza olduğunuzda kopabilme ihtimaliniz yüksek oluyor. Fakat çalışırım, bırakmam diyorsanız evde hazırlanın

• seni her sabah yatağından kaldıracak bi sebep lazım, kısacası düzen. dershaneye kaydol adam gibi haftalık planın programın olsun önünü gör. Evde sallana sallana olmaz o iş, zaman geçtikçe öğlene doğru uyanmalar başlar. Bence dershaneye git.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.