Şimdi Ara

Hayatımı Değiştirecek Karar İçin Bir Destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda destek almak istiyorum. Ciddi ve gerçekten önemli bir konu benim için.

Yakın bir zamanda abim şehit oldu ve şehitlik haklarını yeni alabildik. Lise mezunuyum 1 yılımı ygs ye hazırlanmaya ayırdım, böyle bir hak geleceğini de tam olarak bilmediğim için sınava odaklamıştım kendimi. Kötünün iyisi ama çok iyinin de kötüsü bir puan derecem var.

Şimdi asıl ikilemde kaldığım konuya gelecek olursam; bana memurluk hakkı verdiler ve ben memur mu olmalıyım (ne olursa olsun üniversite okuyacağım, ikinci öğretim, açık öğretim vs.) yoksa devam mı edeyim karar veremedim. Herkes başka bir şey söylüyor ve gerçekten hayatımı şekillendirecek bir mevzu.

Okuyan ve cevap yazan arkadaşlarıma/büyüklerime şimdiden teşekkürler.

• Bana kalırsa memur olma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CastamereDH

Bana kalırsa memur olma.

neden?
  • üniversiteden sonra iş için fazla bir umudun yoksa memur ol,sonradan pişman olabilirsin
  • Ne olmak istediğine bağlı, kararı verecek olan sensin. Tavsiye veren çok olur da, millet kendine göre yorumlar. Memur maaşı yetecekse, duzenli bir hayat istiyorsan memurlugu seç. Ama akademik kariyer düşünüyorsan veya meslekte yükselmek gibi hedeflerin varsa universite.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olmak istiyorsun .Hangi bölümü seçmeyi düşünüyorsun

memur olursan ,istediğin bölümü 2.öğretim olarak (akşamları) okuyabilirsin . 2si birarada güzel gider başarabilirsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: What's Up Man

üniversiteden sonra iş için fazla bir umudun yoksa memur ol,sonradan pişman olabilirsin

Aslında üstümden yük kalktı diyebilirim gerçekten çok çalışmama rağmen üniversiteden sonrası için korkuyordum ama şimdi de bu kadar emek vermişken üniversiteye gitsem mi diye düşünüyorum böyle bir durumda da herkesin bir fikri var ve herkes haklı bir şekilde ikilemde kalmamak imkansız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicamerr

quote:

üniversiteden sonra iş için fazla bir umudun yoksa memur ol,sonradan pişman olabilirsin

Aslında üstümden yük kalktı diyebilirim gerçekten çok çalışmama rağmen üniversiteden sonrası için korkuyordum ama şimdi de bu kadar emek vermişken üniversiteye gitsem mi diye düşünüyorum böyle bir durumda da herkesin bir fikri var ve herkes haklı bir şekilde ikilemde kalmamak imkansız

Puanın o kadar iyi değil sanırım.Ortalama bir üniversiteye gideceğini varsayarsak,büyük bir ihtimalle işsiz kalacaksın ve alacağın o memur maaşının yarısını ancak alacaksın.Ben bu hakkını kullan derim.Ama senin kararın tabi ki iyice düşün.

• hem memur ol hemde oku

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Ne olmak istediğine bağlı, kararı verecek olan sensin. Tavsiye veren çok olur da, millet kendine göre yorumlar. Memur maaşı yetecekse, duzenli bir hayat istiyorsan memurlugu seç. Ama akademik kariyer düşünüyorsan veya meslekte yükselmek gibi hedeflerin varsa universite.

Aslında yükselme kısmında memurluk da geçerli yani memur olarak kalmak istemem şef, müdür için uğraşırım babam bunun için bir örnek. Memur olmak istemem ama her anlamda çok mantıklı
  • devlet babaya sığın
  • quote:

Orijinalden alıntı: go_can

ne olmak istiyorsun .Hangi bölümü seçmeyi düşünüyorsun

memur olursan ,istediğin bölümü 2.öğretim olarak (akşamları) okuyabilirsin . 2si birarada güzel gider başarabilirsen

Haklısın cok sagol yorum için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicamerr

quote:

Puanın o kadar iyi değil sanırım.Ortalama bir üniversiteye gideceğini varsayarsak,büyük bir ihtimalle işsiz kalacaksın ve alacağın o memur maaşının yarısını ancak alacaksın.Ben bu hakkını kullan derim.Ama senin kararın tabi ki iyice düşün.

Çok da kötü değil ama iş bulamam gibi geliyor haklısın. Sagol fikrin için

• Söyle söyleyeyim, Türkiye´nin su anki konumunda ciddi ciddi üniversite mezunu olup bosta gezen insan var bu lafta degil yani, memurluk siradan gibi gözükse de bence azimsanmayacak bir meslektir, güzeldir de, sonucta devlet dairesinde calisacaksin, maas belli, is garanti, calisma saatleri belli, tabi öteki yandan üniversite mezunu olmak da gerekiyor bu devirde, eger 2. ögretim ya da acik ögretim kesin okuycam üniversite diplomasi da alicam diyorsan ikisini beraber yap derim
  • Millet memur olmak için 25 yaşına kadar okuyup bir de kpss sınavına çalışıyor. Memurluk bu ülkede en iyi meslekler arasına geldi. Kaçırma bu fırsatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oida

Söyle söyleyeyim, Türkiye´nin su anki konumunda ciddi ciddi üniversite mezunu olup bosta gezen insan var bu lafta degil yani, memurluk siradan gibi gözükse de bence azimsanmayacak bir meslektir, güzeldir de, sonucta devlet dairesinde calisacaksin, maas belli, is garanti, calisma saatleri belli, tabi öteki yandan üniversite mezunu olmak da gerekiyor bu devirde, eger 2. ögretim ya da acik ögretim kesin okuycam üniversite diplomasi da alicam diyorsan ikisini beraber yap derim

kesin okuyacagım da ben simdi mi baslayayım sence?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.