Şimdi Ara

Hayat İstediğim Gibi Gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nedense hep bir şansızlık oluyor ve istediklerimi yapamıyorum.

- Askeri lise sınavına girdim 2 puanla kaybettim

- Liseye geçtiğim zaman doğuya taşınmamız gerekti. Doğuda lise eğitimini bitirdim. 45 kişilik sınıf en az 15i ders dinlemeye filan gelmiyordu. Dersi tam anlamıyla dinleyemiyorsun.

- Liseye başlayacağım sene 3 seneyi 4 sene yaptılar.

- Bu 4 sene boyunda 4 defa matematik 2 defada geometri öğretmeni değişti. Doğru düzgünde bir matematik eğitimi alamadık. Zaten bir yılı hoca öyle gelir giderdi.

- İngilizce sadece 1 yıl gördüm. Bununda bir faydası olmadı. Liseyi adam akıllı bitiremedik bari ingilizce öğreneydik.

- Ygs/Lys sınavına girdim istediğim gibi bir puan alamadım

- %50 burslu tutan yerler var ama gidersem maddi sıkıntı olacak bu yüzden oralarıda yazmayı düşünmüyorum

- Sağlık sorunum nedeniyle pmyo (polis okulu) mülakatında elendim. Ama aynı sağlık sorunu olup tanıdığı olan çocuk geçti.

Önüme hep bir engel çıkıyor. Ne zaman istediğimi yapabileceğim bilmiyorum. Kafam bozuldu yine , dertlendik...

• aç bi 70lik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık sorununu bazıları torpil ile çözüyor. Diğer konulara gelirsek başta ülkemizde 'kaliteli' öğretmen yetişmiyor. Bir çoğu beleşe meslek diye öğretmen olmuşlar. O kişilerde öğretmenlik bilinci olmayınca ve doğuya atanınca bütün eforlarını batıya tayin edinebilmek için veriyorlar. Buradakiler de insan buradakilerin de eğitimi ihtiyacı var diye düşünmüyorlar. Bu kişilerin öğretmen olmasından resmen tiksiniyorum. Seni uzun süredir tanıyorum forumda. Bence iyi bir insansın. Güzel yerlere geleceğine eminim. Tekrar hazırlan bence.
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • you don't get in life what you want you get in life what you are

Şaka bir yana ben lise 2 ye geçtim bende talissiz olduğum düşünüyorum;

SBS ilk bize vurdu mezun olduk ilkokuldan kaldırdılar sbs yi ( o 3 sene evde bağrıkla geçti hep ders çalış diye başımın etini yediler biraz rahat bıraksalar çok güzel çalışacağıma inanıyordum)

Bu sene yeni açılan bir anadolu lisesine gidiyorum okulda sadece lise 1 ler var(bu güzel yanı ).2 tane geometri öğretmeni değişti 2 tane edebiyat öğretmenimiz değişti okulda baya eksikler var binada okulda yeni olduğu için bazı aksaklıklar var.

Özledik Be Kaptan..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Sağlık sorununu bazıları torpil ile çözüyor. Diğer konulara gelirsek başta ülkemizde 'kaliteli' öğretmen yetişmiyor. Bir çoğu beleşe meslek diye öğretmen olmuşlar. O kişilerde öğretmenlik bilinci olmayınca ve doğuya atanınca bütün eforlarını batıya tayin edinebilmek için veriyorlar. Buradakiler de insan buradakilerin de eğitimi ihtiyacı var diye düşünmüyorlar. Bu kişilerin öğretmen olmasından resmen tiksiniyorum. Seni uzun süredir tanıyorum forumda. Bence iyi bir insansın. Güzel yerlere geleceğine eminim. Tekrar hazırlan bence.

Aynen öyle. Doktorluk, öğretmenlik, polislik - askerlik vs. meslekleri herkesin yapamaması lazım yani puanı yeten doktor olur yetmeyen öğretmen olur şeklinde bir sistem ile bir yere gelinmez.

• Hicbir zaman hayat istedigin gibi gitmez zaten bosuna buna cabalama.
    Nasil daha cok mutlu olabilirim diye cabala.

Orijinalden alıntı: Tolga*

doğu ve asker olayları dışında söyleyim bende duz lise mezunuyum ingilizcem lisede sıfırdı. Diziler ve hazırlıkla toparladım baya. Ingilizce öğrenmek sınavi kazanmak senin elinde.

Hocam işte bu yıl 2 yıllık veya 4 yıllık ayırt etmeden gideceğim. Bundan sonra bir şeyler yapmaya çalışacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Sağlık sorununu bazıları torpil ile çözüyor. Diğer konulara gelirsek başta ülkemizde 'kaliteli' öğretmen yetişmiyor. Bir çoğu beleşe meslek diye öğretmen olmuşlar. O kişilerde öğretmenlik bilinci olmayınca ve doğuya atanınca bütün eforlarını batıya tayin edinebilmek için veriyorlar. Buradakiler de insan buradakilerin de eğitimi ihtiyacı var diye düşünmüyorlar. Bu kişilerin öğretmen olmasından resmen tiksiniyorum. Seni uzun süredir tanıyorum forumda. Bence iyi bir insansın. Güzel yerlere geleceğine eminim. Tekrar hazırlan bence.

Torpilim olsa bende kullanırdık. Dediğin gibi kardeş adam akıllı öğretmen zor. Bu 2. senem zaten tekrar hazırlanırsam 3 olacak ve tekrar hazırlanacak zaman yok çünkü gelecek sene askere çağırabilirler.

quote:

Orijinalden alıntı: K4JM3R

you don't get in life what you want you get in life what you are

Google translateden baktım ama çeviriden de bir şey anlamadım. Hayattan çok bir şey istemiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: KiowagEE

İstediğim anadolu lisesinin en düşük puanı 407,240 dı benim puanım 407,211 di ben napim

Şaka bir yana ben lise 2 ye geçtim bende talissiz olduğum düşünüyorum;

SBS ilk bize vurdu mezun olduk ilkokuldan kaldırdılar sbs yi ( o 3 sene evde bağrıkla geçti hep ders çalış diye başımın etini yediler biraz rahat bıraksalar çok güzel çalışacağıma inanıyordum)

Bu sene yeni açılan bir anadolu lisesine gidiyorum okulda sadece lise 1 ler var(bu güzel yanı ).2 tane geometri öğretmeni değişti 2 tane edebiyat öğretmenimiz değişti okulda baya eksikler var binada okulda yeni olduğu için bazı aksaklıklar var.

Kardeş bu sbs olayı yine güzel oldu. İlk sene kötü bir puan aldıysan diğer sene daha iyi çalışabilirsin. Biraz ortalama düşer ama o da olsun artık. Ama bizim sınavımızda iyi okula düştün düştün yoksa gelecek sene tekrardan lise için sınava girme şansımız yoktu.

quote:

Orijinalden alıntı: eastblood.

aç bi 70lik

O da geçici bir çözüm kardeş. İçerken unuttuk derdimizi peki sonra ?

quote:

Orijinalden alıntı: 377

Aynen öyle. Doktorluk, öğretmenlik, polislik - askerlik vs. meslekleri herkesin yapamaması lazım yani puanı yeten doktor olur yetmeyen öğretmen olur şeklinde bir sistem ile bir yere gelinmez.

Polisliği severek ve isteyerek yapacağımı düşünüyorum. Çünkü bende memur çocuğuyum. Sürekli tayinlere alıştım. Disiplin içerisinde büyüdüm. Ama o da olmadı

quote:

Orijinalden alıntı: Perseus1

Hicbir zaman hayat istedigin gibi gitmez zaten bosuna buna cabalama.
    Nasil daha cok mutlu olabilirim diye cabala.

Kardeş bir yerden istediğimiz olmazsa mutlu olamam ki , diyelim polis olduk. Bir işim var der o şekilde mutlu olurdum. Aldığım maaşla geçinir giderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 22 Temmuz 2011; 14:55:58 >

• çalışıp yapmak senin elinde, bazen oluşuna bırakacan elinden birşey gelmiyorsa, sen şu an ki durumunu değerlendir.

Orijinalden alıntı: bariscan_33

çalışıp yapmak senin elinde, bazen oluşuna bırakacan elinden birşey gelmiyorsa, sen şu an ki durumunu değerlendir.

Bu yıl inşallah üniversiteye başlarsam çalışacağız başka yolu yok.
    Şimdi de foruma takılıyorum , çizim programlarına filan bakıyorum. Böyle zaman geçiriyorum. Yakında da memlekete giderim zaten tatil için.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.