Şimdi Ara

Hayat Görünürde Neden Bu Kadar Kolay?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce de hayat görünürde aşırı bir şekilde kolay gözükmüyor mu?

Atıyorum ilkokuldan itibaren günde 2 saat ders çalışıyorsun en güzel liselerden bir tanesinde okuyorsun, lisede günlük 3 saat ders çalışarak en güzel üniversitelerden birisine giriyorsun ve üniversitede de aynen bu çalışmayı devam ettirerek okulunda en güzel dereceleri elde ediyorsun.

Ve yine atıyorum meslek hayatında kendini geliştiriyorsun ve çok iyi paralar kazanıyorsun, bu paralarla en güzel şeyleri alıyorsun.

Bu dediğim hayatın her alanında geçerli;
    teoride herşeyin en güzeline sahip olmak bu kadar basitken gerçek hayatta neden bu kadar zor herşey?

Kendini geliştirmek, ders çalışmak, meslek edinmek, başarılı olmak bu kadar kolay gözükmesine rağmen herkes neden başarılı bir insan olamıyor?

Peki insanlar sadece günde 3 saat çalışarak en güzel mesleklere sahip olabildiklerini bildikleri halde neden karın tokluğuna çalışıyorlar?

Bilemiyorum, peki karın tokluğuna günde 11-12 saat çalışmak mı daha zor yoksa gençken günde 3-4 saat ders çalışmak mı?

Herşey neden bu kadar mantıksız?
    Bana herşey çok anlamsız geliyor, daha iyi imkanlara sahip olmak aslında o kadar zor değil. Hatta karın tokluğuna çalışmaya göre oldukça kolay olmasına rağmen biz zoru seçip sürünüyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- x kişisi günde 2 saat çalışarak iyi bir lise kazanabilirken y kişisi günde 6 saat çalışmasına rağmen iyi bir lise kazanamayabilir. Zeka kavramı özellikle hayatımızın erken aşamasında çok belirleyici olabiliyor.

2- Aileden gerekli eğitimini alamayan kişi ne kadar ısrar edersen et okulda da etkili bir eğitim veremezsin. Bu kişilere fabrikada asgari ücretle çalışmak okumaktan daha cazip gelir. Bir yandan aile baskısı da vardır çünkü.

3- En güzel iş dediğin ortalama bir insan gibi düşünerek doktorluk, avukatlık vs. olduğunu düşünüyorum. Fakirlik sınırının 5040 tl olduğu bu ülkede bir doktor ortalama 6000 tl ücret alıyor. Çok gibi gelebilir ama harcanılan emekle karşılaştırdığında aslında uzak bir değer. Devlet eliyle atanmayan diğer bölümlerde ise torpil/tanıdık gibi bir durum yok ise inan bana iş bulabilbek oldukça zor.

4- Şuan içinde bulunduğumuz düzeyde gizli bir yumuşak kast sistemi var. Bu tamamen şahsi teorim. Zenginler hep zengin, orta sınıf hep orta sınıf, fakirler hep fakir olarak devam ediyor. Sınıflar arası geçişler tabi ki oluyor bunu istisna olarak kabul ediyorum. Kendini mesleğinde ne kadar geliştirirsen geliştir sonuç olarak x kişisi amcasının yanında senin kazandığının 20 katı kazanacak ve ona patron diyeceksin.

benim düşüncelerim bu şekilde. Eleştiriye kesinlikle açığım.

Sevgiler

• Erik Kompostosu E kullanıcısına yanıt
    Görünürde çalışarak herşeyi yapabilirsin hocam, birisinin amcası var diye kimseyi çalışmaktan alı koymuyor. İyi bir mesleği olan herkes torpilli diyemeyiz.

Ülke bazında bakarsan mesela senden örnek verebiliriz; iyi bir evrensel meslek sahibi olduğunda istediğin ülkelere gidebilirsin.

Bunlar bahane olmamalı, başka bir ülkeye gitmek görünürde ne kadar basit değil mi?

• filimlerde herşey çok kolay ama çekilmesi çok zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle, aslında biraz konunun amacından da sapmışım. Görünüşte basitlik.

Görünüşte ders çalışmak basit ancak ders çalışma eylemi basit değil. Kendini geliştirme düşüncesi basit. Ama sana en basitinden bir örnek vereyim: Kaç gece son derece radikal kararlar alıp bunları sabah unuttun?

Aslında bu konunun en derininde düşünce eylem çatışması. .Çok çok basit bir örnek daha duş alma fikri basit ama uygularken nasıl üşeniyoruz nasıl ayaklarımız gitmiyor.

Yurtdışına çıkış konusu ise; yurtdışına bahsettiğin kadar rahat ancak turistik gezi amaçlı 180 günde 90 günü geçmeyecek şekilde çıkabilirsin. Ancak çalışma izni alabilmek son derece sancılı bir süreç ve başarılı olma ihtimali çok da yüksek değil.

Anlatabileceklerimi anlatabilmişimdir umarım. Bu konu için seni takdir ediyorum ayrıca. Bu konunun nedeni kesinlikle tartışılmalı

• Farklı şeylerden bahsediyoruz hocam, ayrıca zor da olsa bu zamana kadar milyonlarca film çekildi. Demekki zor değilmiş.

• Erik Kompostosu E kullanıcısına yanıt
    Anladım anlatmak istediklerini hocam, işin ilginç yanı köle gibi çalışmak yerine ders çalışmak çok çok çok çok daha basit.
    Aynı şekilde bir insan neden zoru seçip köle gibi çalışabilmek için ders çalışmamayı göze alabilirki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Bu Hayat Bana Göre Değil
    16 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben ders calısmamayı ders calısmaya tercih ederim
  • Neden hocam? Eğer yaşın 18'den küçükse muhtemelen ileride köle olacağının farkında değilsin böyle gidersen.

Günlük 12-12 saat karın tokluğuna çalışacağım günlük 7-8 saat ders çalışırım.

• Basit degil de o yuzden. O dedigin oturup 3 saat ders calismak yerine insanlar niye 10 saat asgari ucrete kole gibi cslisiyolar olayi da yasamak zorunda olduklari icin. Yani soyle bir sey var. Kisi aile evindeyken gelecegi dusunup ongormuyor. Yasamasink saglayacak ihtiyaclarinj ailesi karsiliyor. Bu yuzden ders calismakla bir yerde ise girip kole gibi calismak ayni sey degil. Ki soyle bir sey de var. Okudun doktor oldun. Aile evinden gene ciktin ve yine kole gibi calisicaksin. O yine zor gelecek. Ama aile evindeyken yaptigin gibi ders calismayi birakmak gibi olmayacak sove sove de olsa o ise gideceksin. Yaptigin isin bir onemi yok yani. Sadece bazi meslekler icin oncesinde egitim almak gerekiyor. Sonucta su sonuc cikiyor. Bizler 25 yasina kadar( yani okuyan kesim) baba parasiyla geciniyoruz. Hayatta arkanda duran bir baban var. Belki suan sana ders calismak zoe geliyo olabilir ama suan ailenden para almiyor olsan sifir hic almasan bir ise girip calissan o sana ders calismak kadar zor gelmeyecek cunku para kazanip hayatta kalmak zorundasin.

Ne yazik ki beyinlerimiz hala ilkel hala tam evrilemedik. Halen daha magara yillarindaki gibi dusunuyor. Hayatta kalmak icin uyarilmadikca harekete gecmiyorsun. Ya dollenecek cok guzel bir kadin gormedikce ereksiyon bile olmuyorsun hala cok ilkeliz. Beynimizde limbik lobumuz yuzunden bu haldeyiz. Hala cinselligin kolesiyiz ve hala ihtiyaclarimiz yabi hayatta kalmak icin ihtiyacimiz olan seyler karsilanmadiginda ancak uyarilabiliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helal Bitcoin H kullanıcısına yanıt
    Keşke konuyu doğru düzgün okusaydın hocam, bende onun sebebini araştırıyorum zaten.
    100 milyon kişiye sahip oldukları doğuştan mı verildi? -Tabiki hayır.

Bu 100 milyon insanın yerinde başkaları da olabilirdi, veya atıyorum ülkemizde aynı sınıfta olan 2 öğren aynı imkanlara sahip ama birisi çok başarılı olabiliyorken diğeri de kısmen başarısız olabiliyor.

Ama diğer öğrenci de aynı imkanlara sahipti oysaki, çalışsa o da başarılı olabilirdi.

• aileye bağlı bu olay ailen akıllı eğitimli insanlar ise sana küçüklükten dersi sevdirirler o alışkanlığı kazandırırlar çalıştırırlar.
    hatta ingilizce öğrenmek için de özel ders aldırılar veya kurs falan. aile çok önemli.
  • kesnek kullanıcısına yanıt
    Yumurta kapıya dayanmadan beynimiz bizi tetiklemiyor diyorsunuz yani hocam, biraz da katılıyorum sana. Ders çalışmak zor gelmiyor bana, zaten daha önce bir üniversite deneyimim oldu ama bıraktım. Gelecek kaygısıyla yeniden üniversite sınavına hazırlanıyorum, ders çalışmak tam anlamıyla eğlence benim için. Saçma sapan işlerde çalıştığım için ders çalışmanın değerini biliyorum.

• Ivo I kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam, ama biraz da insanın kendini bilmesi gerekiyor. Olayı sadece aileye yıkmak bence pek mantıklı değil, sorun aynı imkanlara sahip olan insanların hayatları arasında uçurum olabilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-365C29534 -- 23 Kasım 2017; 19:39:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstanbulİstanbulOlalı

Neden hocam? Eğer yaşın 18'den küçükse muhtemelen ileride köle olacağının farkında değilsin böyle gidersen.

Günlük 12-12 saat karın tokluğuna çalışacağım günlük 7-8 saat ders çalışırım.

Hocam pardon da siz şöyle mi sanıyorsunuz ?

"Aaaa, kardeşim sen x üniversitesini 3.10 ortalama ile bitirmişsin biz sana ofis,10 bin maaş ayarladık herşey hazır seni bekliyoruz."
  • Tabiki hayır hocam ama o şartlarda çalışan bir insan olmak için de herkesin imkanı var. Sonuçta başarılı insanlarda başarısız insanlar da doğuştan başarısız/başarılı doğmuyor.

Sayısız başarılı insanlar var ülkemizde, bu insanların hepsi oralara doğuştan gelmediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-365C29534 -- 23 Kasım 2017; 20:19:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.