Şimdi Ara

HAYALLERİN PEŞİNDEN KOŞMAK... TIP ve PİLOTAJ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
7
Favori
5.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okumak belki zamanınızı çalacak ama sizi 1 tık da olsa olgunlaştıracak...

Tavsiye konusu - - - - > kısa süre içinde eklenecek.

Herkese selamlar dostlarım Yaşadıklarımı sadece merak edenler için yazıyorum. Hiç zamanı olmayanlar için net en büyük tavsiyem yıl içinde bu forumu bırakmayın dostlarım. Size o kadar çok yardımı olacak ki zamanı geldiğinde anlayacaksınız. Uzun bir yazı olacak şimdiden söyleyeyim.

Bu konuyu uzun zamandır açmayı düşünüyordum ama tercihlerdir vs dir uzadı bugüne kadar. Hazır boş vakit bulmuşken açayım dedim. Elde ettiğim bu başarı çok ultra bir başarı değil tabiki de. Ama öğrettikleri olarak bana kalırsa insanı oldukça olgunlaştıran bir süreçti.

Evet sizlere 2 yıllık mezun sürecim dahil geçmişten bugüne yaşadıklarımı ve tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Bunu bu foruma bir vefa borcu olarak görüyorum. Yıllar önce yaşadıklarımı şuan yaşayan çok fazla dostum var burada. Onlara söylemek istediğim en büyük şeylerden biri de şudur.

Bugün benim bu yaptıklarımı zamanı geldiğinde sizler de yapacaksınız. Hatta çok daha iyi dereceleri yaparak yapacaksınız bunları. Benim gibi geriye baktığınızda duygulanacak ve bu sürece noktayı koyacaksınız.

8. SINIF ZAMANLARINDAN

başlamak istiyorum konuya. Her yıl olduğu gibi bu yılda da hafta içi okula gider hafta sonları babamın yanına gider(İnternet kafemiz vardı o zamanlar) genelde sabah 9 da başlar gece 12 ye kadar yemekler vs hariç full oyun oynardım. Bakın şaka yapmıyorum ciddiyim. Deli gibi oynardım. Eskiden popüler oyunlar listesinde oynamadığım 1 oyun yoktur neredeyse. Hafta içi okul çıkışı dershane olurdu genelde oraya gider oradan da yine ev uzak bahanesiyle babamın yanına gider eve gidene kadar oyun oynardım. Bu böyle gitti genelde. Yıl bitti girdik sınava ulan soruları anlamıyorum. Boşlar havada uçuşuyor. Çoğu soru uzaylı gibi geliyor. Neyse işte sonuç geldi kıytırık bir anadolu lisesine yerleştik.

11. SINIFA

kadar olan süreçte genelde her zamanki gibi sırf okul puanım yüksek olsun diye son 1 2 gün oturur sınava deli gibi çalışırdım(9 da bu da yoktu gece sınav olduğu aklıma gelirdi:)). Sınavlar bitti tamamdır rahatım. Yine haftasonları+cumayı da ekledim full babamın yanındayım yine oyun oynuyorum. Birde flight simulatör e acayip kafayı takmışım sanki direk pilot olacam ciddi ciddi bunlarla uğraşıyordum.

Neyse 11 e geldik

eveeet herşey burda başlıyor zaten. Çalışmayı öğrendiğim yıl işte bu yıl. Tüm 11 ve 12. sınıf aslında bana doğru çalışmayı öğretti. Bu yöntemimi birçok yöntem deneye deneye kendim buldum. Çevremde yakınlarımdan biri tıpı kazandı. Sırada da ben varım tabi. Herkes dönmüş bana sıra sende sıra sende diyor. Yav arkadaş sıra bende eyvallah da ne biliyorum ki ? Bakın ciddi söylüyorum Fiilin ne olduğunu anladığım yıl olur kendileri. Neyse arkadaş bana söylüyorlar işte sıra sende sende diye. Birşeyler yapmam lazım artık diyorum. Bu böyle gitmez. Babadan kalan yüklü para da olmayacak. Mecbur geleceğimizi kurtarmak zorundayız.

Ama nasıl? Bu sınava nasıl çalışacağımı bile bilmiyorum ki? Ciddi söylüyorum bilmiyordum. Hadi başla ders çalışmaya diyorlardı iyi de nasıl çalışacam ne çalışacam diyordum. Evet bu yıl işte forumla tanıştığım yıl. Forumda kazananları gördükçe şevke geldiğim her kazanana hocam ne yaptınız nasıl çalıştınız vs vs diye bol bol sorular sorduğum yıl. Artık yavaş yavaş akıllanmaya başlamıştım. Kazanan dostlarımdan çok güzel tavsiyeler almaya başlamıştım. Ama burda atladığım çok önemli bir husus oldu. Kardeşim herkes bir değil ki? Herkesin çalışma yöntemi sana uyacak diye birşey yokki ? Sen ne diye gider adamın birebir çalışma yöntemini alır çalışmaya çalışırsın?

Bir abim ki çok severim kendisini en çok beni kendine bağlayan kişi olmuştur kendisi tr 65. si olmuştu yanlış hatırlamıyorsam (hiç görmesem de forum gerçekten çok iyi bağlar kurdurabiliyor) ben hiç program yapmadım dedi. Direk kitapta nerede kaldıysam orayı açıyordum oradan devam ediyordum dedi.

Bende böyle yapmaya çalıştım. Ulan yok ilerlemiyor. Birde güzel çalışacam diye 2 kitap almışım bir dersten birine başlıyorum karışıyor yani düzgün ilerleyemiyorum. Bir yere geliyorum unuttuğumu düşünüp başa dönüyorum. Bu program uymadı bana.

Başka bir program günlük program yap dediler. Sabah kalkıyorum eriniyorum program yapmaya bu da uymadı. Tabi bunlar benim gerçekten çok zamanımı alan şeylerdi yani kısa göründüğüne bakmayın. 11. sınıfta en az 2 ayımı almıştır belki bu yöntem. Neyse bu da olmadı dedim birşeyler yapmam lazım artık dedim boş boş zamanım geçiyor elde var 0. Ne yapabilirim diye düşündüm açtım forumu.

Çoğunluk mat ygs yi halledin diyordu. Neyse bende bari boş geçmesin bu ygs matı 15 tatile kadar halledeyim dedim başladım çalışmaya. Aldım 5 li bir defter açtım YouTube u. Forumda birkaç yer çarpmıştı gözüme. O kanalları açtım. Başladım tam sayılardan. Burda ki en büyük hatamı söylüyorum her geçen slaytı yazıyordum hepsini. O kadar zamanımı alıyordu ki tam sayılar 3 4 günde bitirdim neredeyse. İşin kötü yanı bitiriyorum ulan ya unuttuysam ya böyle olduysa vs vs diye sürekli dönüp bakıyordum. Baktım zaman çok fazla plansız hızlı ilerliyor. Hızlıca geçmem lazım diye diye koskoca 11. Sınıfta sadece ygs matı bitirdim.

Tüm bu serüvene başladığımda 2012 ygs yi çözeyim demiştim. 160 soruda totalde 40 küsür netim vardı. 12 ye geçtiğimde ise basit bir denemede 70 civarı net yapmıştım. Çok iyi bir net olmamasına rağmen okulda bu netle 1. İdim dostlar düşünün artık o okulu.

NEYSE 12 YE GEÇTİK

O yaz sanırsam bu serüvende yaptığım en büyük hatayı yaptım. Tatile gitmek. Normalde derece öğrencileri o yazı çok verimli geçirir özellikle ygs adına eksiklerinin çok büyük bir kısmını o yaz bitirir. Fakat ben o tatille o yazı bomboş geçirdim. Daha da kötüsü ortalama oluşmuş bir ders çalışma alışkanlığım da vardı o da gitti. Bomboş bir yaz geçirdim.

O yıl dershaneler tekrar açılmıştı. Ben de 12 ye geçiyorum düzgün bir temelim yok bir dershaneye yazılayım dedim döner dönmez burdaki bir dershaneye yazıldım. Ygs matı anca 1 yılda bitirebildiğim için başka bir yöntem izlemem gerekiyordu. Saçma sapan bir program yaptım.

Aldım elime kağıdı kasımın sonuna kadar tüm konuları bitirecek şekilde tüm konuları yazdım işte eylülde şunlar ekimde şunlar vs vs diye. Günde 1-2 konu görünüyordu programa göre. Teorikte çok mantıklı geliyordu ama pratiğe dökünce işler hiç öyle gitmedi. Bazen bugünün konusunu da yarın yaparım diye diye konular iyice birikti saçma sapan bir hal aldı. Yine düzgünce ilerleyemedim. Bu programda olmaz dedim attım çöpe.

İşte burada yaptığım en mantıklı programlardan birini buldum. Her hafta çalışmalarıma göre yeni program yapıyordum. Bu şekilde en azından kendimi biraz daha kontrol edebilecek bir program bulmuştum. Sene sonuna kadar bunu uyguladım. Ama onca konuyu yetiştirmek için çok çaba sarf ettim çok yoruldum. Bu yıl gerçekten çalışmayı öğrendiğim, mantıklı programlar yapmayı öğrendiğim, sağlam bir temelimi edindiğim bir yıl oldu. Yıl başında difüzyon nedir bilmeyen ben sene sonuna doğru bunları artık bilir hale geldim.

En önemlisi ise gerçek arkadaşlar edindim dershane vasıtasıyla. Dershanenin bana en büyük katkısı buydu işte. Gerçek dostları tanıtmak. Okulda 4 yıl dost dediğim kişilerin %90 ından fazlası bir alo bile demedi. Ama bu edindiğim gerçek dostlarım hep yanımda oldu. Bu süreç aslında istemeden de olsa gerçek dostluk nedir bunu öğretti bana.

Ancak bunca çaba beni istediğim yere sokmadı. Ygs zaten her daim kötü gelmiştir benim. Bu 2017 de 56k gelmişti. Lys ile de 32k çekmiştim. Ama görün ki ygs Matda 17 boşum, Lys matda 20 civarı boşum vardı. Matematiğin en önemli olduğu yıl bu yıldı bana kalırsa. Malesef matematik beni bu yıl istediğim yere girmemi engelledi. Eczacılığa git diyenler vardı. Ama hiç düşünmedim bile. Direk Mezun spor dedim ve yola koyuldum sonuçlar açıklanır açıklanmaz. Çünkü artık kendime güveniyordum yöntemlerimi vs bulmuştum.

İLK MEZUN YILINDA

En başta matematikle başladım işe. Behzat hocanın laf 2 3 4 kitaplarını aldım sırayla hepsini bitirdim. Aynı şekilde fizik için umut hocayı vs vs izledim ve tüm dersleri mart sonu gibi bitirdim. Ama çok çok büyük bir hata daha yapmıştım yine. Not almamak ve bol soru çözmemek. Konular bittiğinde bazı ezber konuları unutmaya başladığımı hissettim. Malesef dönüp tekrar edecek bir materyal de yoktu elimde. En iyi yol deneme çözmektir dedim ve sınava kadar bol bol bölüm+genel deneme çözdüm.

Tyt netlerim genelde 90 üzeriydi ayt netlerim ise genelde 60 üzeriydi. Girdik sınava her zaman olduğu gibi tyt yine beklediğimden çok çok kötü geçmişti. Bir türlü zamanı yetiştiremiyordum şu lanet sınavda onca denemeye vs rağmen. 7 boşum vardı matematikte. Akşama moralim gerçekten 0 dı. Hele şu çok iyi yapmış 2 boşu varmış tarzı şeyler duyunca iyice deliriyorum. Neyse sonra girdik pazar günü ayt ye. Gayet güzel geçmişti. Uzun bir aradan sonra geldi sonuç. Tyt 79 ayt 63 say 23k

Üzerime resmen kaynar sular döküldü. Tyt hayatta bu kadar kötü beklemezdim. Evde geçen kötü denemeler gibi gelir 85 civarı en kötü derken yıl içindeki en düşük netim olan 79 geldi. Ayt açtım baktım yapamadıklarıma net 4 5 tane dikkat hatam vardı. Mod sorusu kimyanın en basit sorusu çok büyük bedel ödetmişti bana yıkmıştı beni. Onlar doğru olsa geçen sene çok daha iyi bir sıralama gelecekti belki de. Bunları gördükçe iyice YIKILDIM.

İşte dostlarım kolay soru deyip geçmeyin. İnsanın yıllarına mal olabiliyor böyle kolay sorular

Uzun bir bekleyiş süreci başladı tekrar benim için. Ya diş hekimliğine gidecektim ya aileyi çok zora sokup özel tıp okuyacaktım ya da 3. Yıl...

Diş hekimliği hakkında çok şey araştırdım ama hiç sarmadı beni. Orda mutsuz olacağımı hissedebiliyordum. Evet çok güzel yanları vardı ama çekmiyordu beni kendine. Neyse tercihleri yaptık 22 tıp 23 okan %50 tıp 24 Erzurum diş yazdım son gün açtım dişi sildim. Okan çok büyük ihtimal gelir diyordum hatta hayaller kuruyordum. En kötü ihtimal mezuna kalırız diyordum kafaya koymuştum.
    Sonuç : BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNA YERLEŞEMEDİNİZ.

Bunu gördüğünüzde ne hissedildiğini ancak mezun kardeşlerim anlar. Sadece bir boşluk hemde büyük bir boşluk. Sonra yine bekleyiş. Aylardan Eylül herkes harıl harıl ders çalışıyor ben hala boş boş bekliyorum. Bir ümit belki ek tercihlerden birşey çıkar diye. Benim puanım 452 idi yazdığım yer 430 küsürlük yerdi. Artık %100 yani bir zahmet olsun dedim. Ek tercihler açıklandı. Yine aynı sonuç. Yok arkadaş dedim olmaz artık bu kadar da. Vardır bir hayır dedim Ekim gibi başladım tekrar çalışmalara.

2. MEZUN SENESİNDE

Tüm derslere tekrar düzgünce hızlıca çalıştım. Zaten programı yıl başında yaptım. Unutulabilecek her yeri not aldım. Bol bol deneme çözdüm. Bol bol deneme çözdüm. İlk defa düzgünce soru bankaları bitirdim. Tyt netlerim genelde 100 üstü ayt netlerim genelde 70 üstüydü. Neyse MSÜ ye girdik geldi 87 net kafayı yiyorum. Tr ne geldi? 29 10

Bu tr bana o kadar çok şey çektirdi ki. Olmaz dedim arkadaş bu tr yi halletmek lazım. Abi çalıştıkça netlerim düşüyor. Sene başı 37 38 olan tr netlerim şimdi 25 civarı. 70 80 küsür sadece tr deneme çözmüşüm yok olmuyor.

Bir sınav geldi çözdüm 21 net. Resmen yıkıldım. Ağladım ya bildiğiniz ağladım. Hatta burda konu açmıştım. O kadar deneme onca emek sonucu bu mu olacaktı dedim. Çalışmıyorum artık Türkçe mürkçe dedim 2 hafta çalışmadım. Netler 33 34 civarına geldi tekrar. Ama işte ne desem bilemedim ki mallık olabilir dayanamadım tekrar başladım tr çalışmaya. Keşke çalışmasaydım sınavda rezalet yaptım yine. Burdan tr çalışacaklara önerim çalıştıkça netleriniz düşüyorsa net bir ara verin. Çalışmayın hatta paragraf maragraf.

Neyse girdik yine sınava. Tyt yine kötü 5 boş. İşin garibi millet tr çok zordu diyor ben kolay geçti diye hatırlıyorum. Ayt ye geçtik ilk çözüşte çözemiyorum arkadaş. 20 soruda 10 boş neredeyse aha s..tık dedim bitti bu iş. Neyse feni 2 boşla bitirdim dönüp matta hepsini yaptım döndüm bir saate baktım kaldı 1 saat 10 dk gibi birşey. İçimden bir oh çektim çok rahatladım. Şimdi önümde 2 seçenek var ya dönüp edebiyat vs çözecem ya da tekrar edecem hepsini. Peki ben aynı mallığı tekrar yaparmıyım? ASLA

Dönüp tüm sınavımı 2 kere neredeyse düzgünce kontrol ettim. 4 5 sorumu değiştirdim. İşte arkadaşlar emin olun size sınavı kazandıracak olan asıl bu kısımdır. Sınav anında dönüp yapamadıklarınıza bakmak. Son 1 dk kaldı ayıp olmasın dedim döndüm 1 edebiyat çözdüm o da yanlış çıktı

Sınavdan çıktım o kadar rahatladım ki. Oh be dedim inşallah oldu bu sefer. Çünkü herşeyim ayt ye bağlıydı her zaman olduğu gibi. Tyt min yine daha kötü geleceğini biliyordum.

Sınavdan sonraki gün biraz baskılarla rahatlama ümidiyle açıp ayt yi sadece kontrol ettim. 68.75 olarak hesapladım. Rahatlığım kat ve kat arttı. Çok şükür dedim bekledim sonuçları.

Tyt 89 (tr 26 13) civarı ayt 68.75 sonuç 13.2k bu an hayatınızda unutamadığınız anlardan biri olacak inşallah dostlarım. Evet bunu allahın da yardımıyla başardık. Dönüp baktığınızda çektiğiniz çilelere vs herşeye değdi diyorsunuz. Haklı olduğunuzu görmek ayrı bir mutluluk katıyor olaya. Geçen sene bana çok kızanlar şimdi ayakta alkışlıyorlar. Bunu kararlılığınızla azminizle sizler de başaracaksınız. Hepinize gönülden başarılar diliyorum.

Yıllarımı eskittim bu forumda nice güzel insan tanıdım. Tüm sınav sürecimin psikoloğu oldu resmen bu forum. Her mutsuzluğumda beni mutlu eden yer oldu. Artık Atatürk tıp yayım. Şimdi bu forumu sizlere devretmenin zamanı geldi. İnşallah sizler de zamanı geldiğinde böyle konularla yeni gelenlere devredeceksiniz. Herşey gönlünüzce olsun...

KONU ADI NEDEN HAYALLERİN PEŞİNDEN KOŞMAK?

Çünkü hayalim olan pilotluğa en büyük adımlardan birini attım tıpa girerek. Zamanı geldiğinde herşey daha net olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 17 Ağustos 2019; 16:0:51 >

• Pilot olma hayalinizi kenara atıp herkes gibi para iş garantili güvenli tıp ı seçmişsiniz gibime geldi. Tıp bitirdikten sonra da pilotluk eğitimi alınabilir ama eğitim için gereken para ve zamanı sağladığınızda 45 yaşlarında olacaksınız tahminen. O zamana kadar da hayal falan kalmaz bence
  • Edit 1 geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim okuycak olum bu kadar şeyi
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Hocam kim isterse işte.

1 2 güne tamamlar düzenlerim o zamana kadar daha net görünür hepsi. Herkes işine gelecek kısmı okur. Şuanlık çok zamanım yok malesef düzenleyemiyorum.

• Konu tamamlandı dostlarım. Kısa süre içinde tavsiye konusunu halledeceğim. Çok uzun oldu. Ama yaşananlar küçük bir paragrafla özetlenemezdi değil mi

• ...

• Hocam konu başlığını tavsiye konusu olarak değiştirirseniz insanlar daha çok girer ben mesela hiç fark etmedim bu konuyu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR TIP UĞRUNA
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam insanları kandırmak niyetinde değilim açıkçası. Bu konuda tavsiyelerimi yazmadım sadece yaşadıklarımı yazdım. Tavsiye konusunu kısa zaman içerisinde açacağım. Düşünceniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 17 Ağustos 2019; 15:16:57 >
  • .

• kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt
    Hocam okudum çok güzel bir serüven olmuş sizin için özellikle emeğinizin karşılığını almak... yolunuz açık olsun

• Çok teşekkürler hocam. Sizinde yolunuz açık olsun herşey gönlünüzce olsun

• Yukarı

• İŞTE BEKLEDİĞİM KONU. Çok sağolun hocam konu olarak yazdığınız için.

Son senenizde fizik ve kimya için neler yaptınız?
    Denemelere ne zaman başladınız ?
    Günlük rutininiz nasıldı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnx-x -- 17 Ağustos 2019; 16:8:21 >
  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın bunları da konuya yazsaydım uzunluktan kimse girmezdi o yüzden yazmadım

Sizi daha fazla bekletmeden anlatayım. Fizikte umut öncüllü dinledim baştan sona. Önemli yerleri not aldım dikkat edin her yeri değil önemli yerleri. Bitince de aldığım notlardan ara sıra tekrar ettim. Kitap olarak Nihat bilgin kesinlikle önerimdir bunu çok çok beğendim bir yerden sonra çözmesi zevkli bile oluyor
    Tekrar için yine Ertan Sinan Şahin hocanın canlı yayın videoları çok iyidir.

Kimya için kesinlikle önerim kimya özel kanalı. Hocanın adını unuttum ama 11 de keşfetmiştim baştan sona bunu izledim. Eski videolar olsa da oldukça yeterli. En iyi anlatan kısa yollar dahil bu kanaldır bence. Eksik videolar için kimya adası kullanılabilir. Yine organik için gizel yavuz vardı bu da çok iyidir gerçi şimdi içi baya boşaldı organiğin. Kitap olarak 3 yıl boyunca palme silip silip tekrar çözdüm pişman değilim

Günlük rutinim genelde sabah erken kalkmaya çalışır zaman vs koymadan çalışırdım. Bazen 6 7 saat olurdu bazen 10 11 saat olurdu ama 10 11 belki bir elin parmaklarını geçmez. Genelde 4 5 6 7 civarı. Önemli husus her gün elimden geldiğince çalışırdım. Yani araya fazla boş zaman koymak iyi değildir. Sabah kalkmak bence gece çalışmaktan daha iyidir ama tabi bu kişiye özel. Kişisine göre değişebilir.

Deneme her zaman çözüyordum. Sürekli elimden geldiğince. Özellikle bölüm denemesi. Mezun yıllarında sene başından sonuna kadar. 12 de de yılın sonunda ağırlık vermiştim ama dershanede her hafta vardı 12 de.

• quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Hocam kusura bakmayın bunları da konuya yazsaydım uzunluktan kimse girmezdi o yüzden yazmadım

Sizi daha fazla bekletmeden anlatayım. Fizikte umut öncüllü dinledim baştan sona. Önemli yerleri not aldım dikkat edin her yeri değil önemli yerleri. Bitince de aldığım notlardan ara sıra tekrar ettim. Kitap olarak Nihat bilgin kesinlikle önerimdir bunu çok çok beğendim bir yerden sonra çözmesi zevkli bile oluyor
    Tekrar için yine Ertan Sinan Şahin hocanın canlı yayın videoları çok iyidir.

Kimya için kesinlikle önerim kimya özel kanalı. Hocanın adını unuttum ama 11 de keşfetmiştim baştan sona bunu izledim. Eski videolar olsa da oldukça yeterli. En iyi anlatan kısa yollar dahil bu kanaldır bence. Eksik videolar için kimya adası kullanılabilir. Yine organik için gizel yavuz vardı bu da çok iyidir gerçi şimdi içi baya boşaldı organiğin. Kitap olarak 3 yıl boyunca palme silip silip tekrar çözdüm pişman değilim

Günlük rutinim genelde sabah erken kalkmaya çalışır zaman vs koymadan çalışırdım. Bazen 6 7 saat olurdu bazen 10 11 saat olurdu ama 10 11 belki bir elin parmaklarını geçmez. Genelde 4 5 6 7 civarı. Önemli husus her gün elimden geldiğince çalışırdım. Yani araya fazla boş zaman koymak iyi değildir. Sabah kalkmak bence gece çalışmaktan daha iyidir ama tabi bu kişiye özel. Kişisine göre değişebilir.

Deneme her zaman çözüyordum. Sürekli elimden geldiğince. Özellikle bölüm denemesi. Mezun yıllarında sene başından sonuna kadar. 12 de de yılın sonunda ağırlık vermiştim ama dershanede her hafta vardı 12 de.
    Tebrik ederim hocam oncelikle. Benimde 2 sorum varda cevaplarsaniz cok guzel olur.

1)Hocam bende kaf 1 ipe basladim calismaya temmuz ayinda fakat kitabi ancak yarilayabildim tam ortasindayim biraz gec surdu ama artik akillandim ve hizli hizli gecmeye calisacagim.

Fakat hocam bircok kisi kafa eski nesil.cozme bir ise yaramaz diyorlar sizce bu ne derecede dogru?

2)Ayriyeten kaf 1 in yaninda 345 cozuyorum kaf 1 agustosta bitiyor ve kaf 2 ye basliyacagim eylul ayinda. Cok zaman yiyecege benziyor siz nasil hizlica hallettiniz ne onerirsiniz?

• ulanalihocaadamlan kullanıcısına yanıt
    1-) Kesinlikle yanlış. Eski nesil bilinecek ki yeni nesil yapılsın. Ben mesela bu yıl ki ve geçen sene ki türev integral sorularını yeni eski anlamadan direk çözdüm. Eskiler iyi kavrandığında yeniler her türlü yapılır. Sadece eskinin süslenmiş halleri. Tabi bu demek değil ki yeni nesil çözülmesin. Özellikle mesela acil kesinlikle çözülmeli.

2-) Ben sadece kafları çözmüştüm geçen sene. Bunun dışında soru bankası olarak hiçbirşey çözmedim. 35 3 gelmişti. Ama tyt ayt totalde 70 80 tane mat bölüm denemesi çözmüştüm neredeyse. Bu yıl ise tyt çözüm 3d ayt 345 çözmüştüm+bölüm denemeleri. Kitaplar hakkında birşey söyleyemem ama bölüm denemesi bol bol çözün çok fazla çözün. Sizi en çok geliştirecek şeydir.

• Konunun tamamını okuyamadım hocam ama tıpa girerek en büyük hayalinize nasıl yaklaştınız

• Gollume kullanıcısına yanıt
    Bende saklı hocam

İpucu vereyim . İnsan hayatında en sevdiği meslekleri yapmalı. En sevdiği meslek biraz sancılı süreçteyse kendine alternatifler türetmeli.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.