Şimdi Ara

HAYALLERİN PEŞİNDEN KOŞMAK... TIP ve PİLOTAJ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
7
Favori
5.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İronBow34 kullanıcısına yanıt
    Ses mühendisliğinden 2 3 yılda 0 dan kazanılıyorsa diş hekimliğinden 1 yılda çok da iyi kazanılır. Hadi 2 yıl 3 yıl olsun. Küçük düşünürseniz küçük işler büyük düşünürseniz büyük işler yaparsınız. Sizce de 3. Yıla Hem tıp olarak hem pilotaj olarak idealleri uğruna kalan biri bunları düşünmüştür değil mi? Sizin bunu düşünüyor olmanız gerekirdi. Çok doktor pilot duydum hocam çok. Size saçma geliyor ama bu gerçek. İnanmak zorunda değilsiniz.

Bu arada küfürleri cümleden atarsak daha iyi anlaşabiliriz diye düşünüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt
    kaptan129 K kullanıcısına yanıt
    İnanmak zorunda değilim ve inanmıyorum hayalim pilotluk diyorsun puanın yeterken yazmamışsın 2-3 senede dişçi olarak pilotluğun masrafı cıkarılır diyorsun cidden şaka gibisin 2-3 senede anca pilotlar 420bin tl kazanıyor dişçi olarak nereye kazanıyorsun? Maaşını hiç mi harcamadan biriktireceksin hiç mi yeme içme kalma etme masrafın yok senin? Dişçilik neyse su anki yolu ele alalım 20 yaşında tıpa baslıyorsun 26da bitecek uzamazsa. İngilizcenin i sini anlatmayacaklar tıpta oturup ezber yapacaksın. Sonra yine pilot olucam dersen ve akademi olmazsa 70bin euroyu(o yıllarda euro kaç tl olur allah bilir) toplamaya çalışacaksın yukarıda kaptan129 nickli arkadaşın dediği gibi olacak yaşın almış başını gitmiş hayal mayal kalmamış olacak. Doktor olsan ayda 10 alsan bile hepsini bu işe biriktiremeyeceksin en az yarısını hayatın için harcayacaksın dolayısıyla 70bin euroyu tamamlamak yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 45 yaşlarını bulabilir. Daha bunun toefl ielts gibi sınavları var ne ara ingilizce öğreneceksin tıp okuyarak? Daha fazla uzatmak istemiyorum hayat senin hayatın umarım dilediğin gibi olur ama ben tamamen yanlış yaptığını düşünüyorum hayalin pilotluk olsa girne pilotaj yazardın. Yazmadın mı o zaman mis gibi odtü itü müh yazar hem dil öğrenir hem de akademi için şansını artırırdın. Seçtiğin yolu anlamadım valla ve kaptan129 un dediği gibi olacağını düşünüyorum maalesef

Hayaliniz pilotaj olsaydi bence tum olumsuzluklara ragmen secerdiniz.Bence icten ice toplum baskisi vb ile tipa karsida ilginiz olmasi nedeni ile kaydiniz yoksa olumsuzluklari dusunup pilotajdan kaciyorsaniz doktorken kaza yapip meslek yapamaz hale de gelebilirsiniz olumsuzluk her meslekte olabilir.
    Yoksa Hava ve uzay hekimligi ile pilotajin alakasi bile yok.
    Bunca olumsuz duruma ragmen pes etmeyip kazandiginiz icin de tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jjlt -- 18 Ağustos 2019; 23:15:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Isterse mezun olur olmaz parayi bulsun hocam.Mezun olduktan sonra pilotaj dusunuyorsa bir insan bos yere neden yapmayacagi meslek icin 6 yil okur ki?
    Muhtemelen garanti meslek,toplum baskisindan tip yazdi kendini kandirmaya calisiyor boyle diyerek.

• Jjlt J kullanıcısına yanıt
    Ben de senin gibi düşünüyorum. İşin garip tarafı bu sene girne pilotaj 479 ile kapattı arkadaşın puanı 482 e hani hayali pilotluktu? Tıp okuyarak ne kadar ingilizce öğrenilebilir ki? Türkiyede yaklasık 10bin pilot var kaçı doktorluktan geçmiş allah aşkına trde 10 doktordan 8i ingilizce bile bilmiyor oturup ezber yapıyor. İngilizce bileni de tus alıyor özel hastaneleri kovalıyor pilotlukla işi ne?

• "doktorken kaza yapip meslek yapamaz hale de gelebilirsiniz olumsuzluk her meslekte olabilir."

Bunu ciddi olarak yazmadınız değil mi hocam? Pilotlukla aynı şey mi Allah aşkına? Zaten bu söylediğiniz durumda hiçbir mesleği yapamazsınız resmen. Ama bunla bahsedilen çok farklı şeyler. Adamlar o parayı siz hasta olmayasınız kendinize iyi bakarsınız diye veriyor 2 3 kere grip oldunuz işe gidemediniz şutlanırsınız. Aynı şekilde bir yeriniz kırılır 10 gün rapor almaya kalksanız yine şutlanırsınız. Daha da kötüsünü söyleyeyimmi girneye gittiğinizi varsayıyorum. Sürekli elenme korkusuyla okula gideceksiniz. Bunu bizzat aü pilotaj okuyan bir hocamla görüştüm. En kötüsü ise ne biliyormusunuz? 4. Yıl Bir sebepten elendiniz açıklayın şimdi ne olacak hayat? Akademide değilsiniz yer hizmetlerine de geçemiyorsunuz? Onca verdiğiniz emeğe ne olacak?

Bu söylediğim konusunda pek emin değilim sadece bir duyum aldım ama girne pilotaj gibi yerlere %100 gitseniz bile uçuş ücretini ödemeniz gerektiğini söyleyenler vardı. Bu durumda gidilmesi mantıklı değildir değil mi?

ODTÜ itü mühendislik diyorsunuz. Şimdi 1 Eğer havacılık ve Uzay gelseydi zaten direk onlara gidecektim ama olmadı. 2 bu ünilerde iyi mühendislik diyorsunuz ilgi 0 ilgi olmadığından girişimcilik 0 olacak girişimcilik 0 olunca cv de göze çarpan yerler olmayacak bu da sizi iyi bir işe sokmayacak. İyi bir işe girmediğiniz için de yıllarca max 7-8k alacağınız bir işiniz olacak. En kötüsü de bu işi istemeyerek yapacaksınız. Pilotaja başlama tutkusu tam tersine burda hiç olmayacak çünkü parasını hiç kazanamayacaksınız. Çünkü sevmiyorsunuz arkadaş sevmiyorsunuz. İnsan sevmediği işte nasıl 100k euro kazansın? Allah aşkına bırakın ya tıpa 45 yaşında para kazanmaktan dolayı başlayacaksınız diyorsunuz tam tersine mühendislikte bu saydıklarınız daha fazla geçerli. Lütfen bana mühendislikte aylık 20 30k kazanırsın tarzı şeyler söylemeyin bunun inandırıcı olmadığını 10 yaşındaki çocuk bile bilir.

Anlatılacak çok şey var hocam çok. Her insan kendine göre düşünür kendine göre mantıklı adımlar atmaya çalışır. Bana mantıklı gelen elbette size mantıklı gelmeyebilir çünkü aynı şeyleri hissetmiyoruz. Anlattıklarından hayaliniz bırakmışsınız der gibi bir izlenim bırakıyorsunuz. Buna cevap vermek istemiyorum. Çünkü neler yaşadığımı neler hissettiğimi bilmiyorsunuz.

Son cümleniz için ayrıca çok çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 18 Ağustos 2019; 23:42:35 >

İngilizce konusuna gelince herşey bitti İngilizce kaldı sanırım. Cevap verelim. Yakın bir tanıdığım şuan almanyada eğitim alıyor 1 yıl sürecek eğitimi. Şimdi bu eğitimi İngilizceyi iyi öğrenebileceğiniz bir ülkede aldığınızı düşünün. İyi bir cevap oldu sanırım.

Girnede ucus icin bursluysan herhangi bir ucret odemiyorsun.

Muhendisligi yukarida arkadas dedi benim cumlemde muhendislik bile gecmiyor.(diger arkadasi da etiketlemissiniz gormemistim.)

Okurken bir sey olursa okul icinde gecis yapabilirsin veya yatay gecis vb gibi imkanlar var.

Sokakta elini sallasan pilota carpiyor gibi yazmissiniz,grip oldun diye veya 10-15 gun saglik problemindwn dolayi ise gidemedin diye kimse seni isten atmaz en siradan meslekte bile olmuyor bu dediginiz pilotluk gibi meslekte hic olmayacak bir sey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jjlt -- 18 Ağustos 2019; 23:49:54 >
    Size çok büyük bir önerim var hocam. Lütfen insanların yaşadıklarını bilmeden ağır yorumlarda, ithamlarda bulunmayın. O baskı dediğiniz şey zaten geçen yıl hiç olmadığı kadar vardı. Fakat ben herkesi karşıma alarak bu yolu seçtim. Bilerek bu zorlu yolu seçtim. Siz şimdi bana aile baskısından tıpa gittin diyorsunuz. Güldürmeyin lütfen.

Forumda Yenisiniz profilinizden anladığım kadarıyla. Fakat ben yıllarca bu forumdaydım. Uzun süre forumda benimle birlikte olanlar hayat felsefemi yakından tanırlar genelde. Bu yüzden lütfen tekrar ediyorum insanların yaşadıklarını bilmeden ağır ithamlarda bulunmayın.

Pilotluk eğitimini ister almanyada al ister abdde 1 senede alamazsın atpl eğitimi minimum 18 ay sürer senin tanıdıgın 1 senede alsa alsa anca ppl alır onunla da hava yoluna giremezsin

Ülkemizde çok çok iyi pilotaj eğitimi veren üniversiteler uçuş okulları varken şirketler almanyalara gidip eğitim alanları almıyor merak etme trde adam ünide 4 özel uçuş okulunda 2 sene dolu dolu eğitim alıyor adam almanyada 1 senede her şeyi öğrenip bu dolu dolu eğitim alanların önüne mi geçecek ? Güzel hayaller düşünceler

Dil konusunda almanyaya gittin eğitim alırken 1 senede hemen hallolacak gibi yazmışsın dil öğrenmek toefl ielts gibi sınavlarda pilotluk için yeterli puanları almak o kadar kolay değil senelerce süren birikim altyapı işi bu.

Konu uzadıkça uzar önceki mesajında da uzunca yazmışsın cevap vermeyeceğim sonu yok zaten tercihler bitmiş olan olmuş. Ben yanlış yaptığını yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi kendini avuttuğunu düşünüyorum hayırlısı olsun iyi geceler

Yatay geçiş = ek 4 yıl = totalde 8 yıl = elde var 0
    Hatta tıpa geçtiğiniz düşünürsek 10 yıl. Pilotluğa başladıktan 1 yıl sonra elenirseniz ise malesef yapacağınız hiçbirşey kalmayacak. En ağırı bu sanırsam.

Evet mühendislik mevzusu diğer arkadaşa cevap.

Son söylediğiniz gerçek değil malesef. Bu meslek ciddi bir meslektir. Sakalınız olmayacak düzgünce her sabah alacaksınız. Tekrar söylüyorum aynen bana söylendiği gibi. Adamlar o parayı siz hasta olmayın kendinize iyi bakın diye veriyor. Alttan ısıtmalı evin olsun araban iyi olsun işine zamanında gel git diye veriyor. Ne bileyim halı sahalarda filan işiniz olmasın durduk yere bir yerinizi kırmayın aramız bozulmasın diyor. Thy ile davalı olan bir pilot vardı bu konuda yanlış hatırlamıyorsam uzun bir süre zorunlu rapor almak durumunda kaldığı için işten atılmıştı. Pilotta dava etmişti. Tabi izninizde hasta olursunuz o ayrı .

Sokakta elini sallasan pilota çarpıyor gibi söylemedim çünkü böyle bir ihtimal imkansız gibi neredeyse. Boş mekanlarda riskli mekanlarda takılan pek pilot görmemişsinizdir değil mi?

Girne bilgilendirme için teşekkür ederim.

Memurunda sakali olmuyor sakal yok diye ciddi mi oluyor ? :d
    (Pilotlugun ciddiligine lafim yok)
    Olumsuz durumlari dusunceksek ysrin bir gun araba carpip olmeme ihtimali dusunerek yasayamayiz hocam.Okurken saglik sorunu yuzunden birakan ogrenciye ben hic rastlamadim.

+Kolay kolay kimse atamaz sizi atarsa da yuklu miktar tazminat alirsin bunu ornekleri var,saglik yuzunden bile atilsan ppl atpl vbden dolayi yuklu tazminat odedi thy gecmiste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jjlt -- 19 Ağustos 2019; 0:10:34 >

Ornegin 1 milyon 335 bin liralik tazminat.

Anlattığımı çok yanlış anlamışsınız hocam kusura bakmayın detaylı yazmamışım ama tanıdığım almanyada pilotaj okumuyor TIP okuyor 1 yıl almanyada eğitim alacak şekilde. Ne bileyim Farabi mi diyorlar her neyse. 6 yıl içindeki 1 yılda İngilizce konuşacak düzeyde halledilebilir demek istedim fakat siz baya yanlış anlamış her şeyi anlatmışsınız

Ülkemde ayjet thk gibi iyi kurumlardan eğitim almak varken ne diye gidip yabancı ülkede eğitim alayım?

Avutmak konusu herkesin kendi düşüncesi. Dediğim gibi insanların yaşadıklarını bilmeden büyük ithamlarda bulunulması taraftarı değilim.

Ayrıca kusura bakmayın hocam ama özellikle bu 100k euro ödemesi kısmında haksız olduğunuzu düşünüyorum hele ki bunu mühendislikle birlikte söylediklerinizle. İmkansız mı tabi ki hayır. Ama çok zorlu bir süreç. Benim yukarıda yazdığım 2 3 yılda ses mühendisliğinden pilotaj okuyup bitiren çok değerli bir ağabeyim kendisi kuruşu kuruşuna kazandı parasını ailesinden hiç yardım almadan. Ama çektikleri zorlukları ben sadece dışarıdan gördüm. İçinde ne zorluklar yaşadığını ancak kendisi bilir. Tabiki de zorlu bir süreç. Ama hiçbir şey imkansız değildir. Evet zordur ama imkansız değil. Size de iyi geceler herkes için hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 19 Ağustos 2019; 0:38:45 >

Hocam neden onca yazıdan sadece belli yerlere takılıyorsunuz

Sakal mevzusunda çok taktınız sanırsam

Hocam olumsuz durum derken ne demek istediğimi gayet iyi biliyorsunuz fakat malesef çarpıtıyorsunuz hocam. 2 dakika sonraya kalacağımızın da garantisi yok bunu da sıkıştıralım araya o zaman.

Tazminat mevzusu doğrudur ki alması hakkıdır da. Çünkü adamın elinde olan birşey değil. Ama malesef bu işten atıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

• Yukarı

• Yararlı konu. İlgili ve iyi bir insan.
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

• Yukarı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.