Merhabalar ben tam olarak bugün 18 yaşına girdim bir kaç gün sonrasında üniversite sınavına gireceğim ve bu seneden umudum sıfır hiçbir şey yapmadım ve pişmanlıgını yaşıyorum. Ailem karşı çıkmasına rağmen karşıma alıp konuştum ve bir sene mezuna kalmama izin verdiler fakat mezuna kalsam bile altyapım yok tavanım ne olur yetiştirebilir miyim hiç bilmiyprum. Bir yandan da bu yaz işe girip çalışacağım belki de sonrasında part time devam edeceğim. 2 senelik bölümlere göz gezdirdim fakat 2 senelik bölümlerin maaşları hakkında, hangi bölümün önü açık iş sıkıntısı yok vesaire bu bilgileri çok fazla edinemedim. Paramediğe göz gezdirdim ayda 8 gün olması ilgimi çekti ve sektöre ilgim de var. Kpssden yüksek yapmam gerekiyormuş onu da yapabileceğim inanıyorum eğer bu yolda ilerleyeceksem. 4 yıllık bir bölüm için yapabileceğim sıralamanın obp ile 150k civarı olacağını düşünüyorum obpde fazlasıyla geriye atıyor. Kısacası bu sene mezuna bırakacağım. Sizin tavsiyeleriniz ne olur sizce paramedik mantıklı mı? bildiğiniz 2 yıllık önü açık maaş skalası yüksek bir bölüm var mı? 4 senelik için kendimi denemeli, zorlamalı miyim? 18 yaşına yeni girdim ve bu yaşta bunları düşünmek beni oldukça yoruyor tavsiyelerinize ihtiyacım var < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaganozcn -- 13 Haziran 2025; 4:33:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim