Şimdi Ara

hayal kurmak,hobi edinmek ve evlilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bayadır foruma girmiyordum.İçimdekileri döküp beni dinleyecek daha farklı bir mecra bulamadığım için tekrar foruma giriş yapıp ufak bir yazı yazmayı gerek gördüm.Umarım siz değerli okurların gözlerini yormam..Ve umarım ki sizinde bu konularda anlatacaklarınız vardır..


    Bu konuya asıl geliş sebebim bugün annem ile kavga etmemden doğdu.Bianda sanki bütün fikirler beynimde parlayı verdi. Biriktirmiş olduğum çok küçük miktarda bir para var ve bunu evin bir ihtiyacı için harcamamı istedi. Halbuki benim bu parayı asıl biriktirme nedenim ilerde birisi karşıma çıkarsa onunla bir yuva kurup evlenme isteğimdi...


    İlerleyen saatlerde tartışmalar yine döndü dolaştı.Benim kafamda da farklı fikirler oluşmaya başladı.Ufacık bir para meselesi yüzünden aile içerisindeki 2 insan bile stresli bir şekilde tartışıp konuyu bukadar uzatıyorsa.Evlilik ile gelen borç yüzünden birbirine yabancı 2 kişi ne denli kavgalar eder.Bilmenizi isterim ki borçsuz evlilik yapabileceğimi düşünmüyorum . borç demişken , asgari ücretin bi tık üstü maaş alıyorum.Ve benim hayatımı düzenli idame ettirebilmem için maaşımdaki borç oranı 4/1 olmak zorunda ki bu evlilikle beraber gelen borçta bu gözükmüyor. bu düşünceler beni kıskaca almış gibi olayın neresinden baksam dolu tarafını göremiyorum. Bazen düşünüyorum şuan sevgilimin olmama sebeplerinden birisi benim ruhsal kişisel durumum mu?. Avm şartlarında çalışmakta olduğum iş mi? Hepsinden hariç , maddiyatımı yansıtıcak durumlarımın mı oluşu. Bir çok soru zihnimin en kıvrımlı köşelerinde benimle savaşıyor. Olaya hep bir pozitif yandan bakmak istesem de durum öyle göstermiyor.Bunun bir sebebi de ailenin evlilik yönünde hiçbir desteği olmamasından kaynaklı. Kimisinin ailesi çocuklarını evlendirirken , çocuklarına ev araba bırakır..Bilmiyorum kendimi onlarla kıyaslayarak en büyük günaha adım mı atıyorum. Sadece soruyorum Kim benimle ? sadece manevi dokunuşları olan biriyle evlenmek ister ki .. cevaplaması zor kısımlardan birisi .. kendi içimde..


    Gelgelelim hayal kurmaya . Gelgelelim bütün bunların içinde hobi edinmeye..


    beni maddi borç uçurumuna sürüklemeyen tek şey... Okuduğum kitaplarla gömün beni..








  • Avrupa da kasiyerlik yaparak aile kurup dünya gezebilirsin. Biz

    Türkiye düzeninden bahsedelim. Büyük bir aşkım vardı , işsiz kalınca beni destekledi simit yedik , en ucuz yer de yemek yedik. Hayatımın aşkı dedim... kız işe girdi ben işsiz kaldım , ailesi ve akrabaları (aram iyidi ) kızın aklına girdiler. Maddi konular da , kız ayrıldı. Kıza başkabirisini buldular. Hala seviyormuş beni ama geleceği önemliymiş.. 😀

    Sonra düşündüm , benim aldığım 3300 maaş (kira borç yok).
    Bu kız bu maaş ile geçinmek zorunda mı ? Değil abi , bu kız yanım da olup benimle zorlukları aşabilirdi. Ama ne biz amerika yada avrupayız nede Yazlık Aşk dizisi.

    İşin diğer gerçeği , erkekler realist minimalisttir. 100₺ bir üeün mü var ? Ararsın 50 ₺ alırsın indirim beklersin. Kız o ürünü ilk bulduğu yerden 130₺ alır.

    Seks ve cinsellik normalleşttiğin de borç , doğal gaz , su elektrik vs yeni mobilya derdi başlayacak.

    Tv’ler de sürekli saçma aşk dizisi.kız öğrenci , Seksi ve kaslı zengin adam ilişkisi... Instagram’da İnflucerlar... bundan her kız etkileniyor böyle birini arıyor.

    Severek 8 sene sonun da bi abimiz evlendi... Üzerine 4-5 ayrılık yaptılar. Şimdi çocuğu var ve şunu diyor...
    İkimiz de seviyoruz ama evlenmesekte olurmuş...

    Üreme ve sevişme iç güdüsü , mahallesi baskısı bizi evlenmeye sürüklüyor.
    Eğer seni sen olduğun için sevip , lükse kaçmadan yaşayacak kız bulursan evlenirken tereddüttün kalmaz zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşin içine para girince aile bireyleri ile bile ters düşüyorsun , ki bu hayatını birleştirmek istediğin insan illaki istekleri olacak ama gözü tok karakterli bir kız olursa senin için sorun olmaz öyle de bir kız bulabilirsen tabi, günümüz şartları hayallerimizi elimizden adı maalesef, hayal kurmaya olmayacağını bile bile devam mecburuz insan hayalleri olmadan yaşayamaz.

  • Kendini büyük bir yükün altına sokarsın ama sen bilirsin açıkçası üç kuruş maaşla evlenenlerin geçim sıkıntısından keyif alıyorum çünkü bariz yaşayacakları bir sıkıntıyı görmezden gelip hakediyorlar, iflas edenlerin durumu farklı. En büyük sorunda sorumluluktan dolayı bekarken girişeceğin bir işe evliyken çoluk çocuk varken cesaret edemeyebilirsin, her tarafı zarar hayallerinde öldürür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle anne haksız. Ebeveynlerin çocuklarından herhangi bir şey isteme hakkı yoktur. Hadi diyelim istedi, benimkiler de istemiyor mu, istiyor, ama çocuk veremedi diye kızamaz, gerginleşemez. Evlatsa bir ömür ebeveynden bir şeyler bekleyebilir. İşte çocuk sahibi olmanın çok büyük bir sorumluluk olma sebeplerinden biri de bu. 60 yaşına da gelse evladınız, siz onu yetiştiren anne&baba olarak onun yaptıklarından sorumlusunuz. Ama bizde tabii bizler anne&babalarımızın hayatına renk katmak, onlara çocuk sevgisi tattırmak, hatta çoğu zaman onları daha güçlü kılmak için dünyaya geldiğimiz için bu gerçek, nankörlük, adilik olarak yaftalanıp reddedilir. Kendi evladına karşı bile önce kendi çıkarlarını gözetmeyi normal gören bir kültür.

    Bu konudaki öfkemi müsaadenizle döktükten sonra @rebelgoth hocam, tam olarak neden endişe ettiğinizi anlamadım. Yani borç var tamam, ama acaba eşinizin borcun yükünü size yükleyeceğinden mi endişe ediyorsunuz; yoksa borcun yarattığı stresin aranızdaki duyguları olumsuz etkileyeceğinden mi? İlkiyse şayet, benim de endişe ettiğim bir konu: bırak yabancıyı, insan aileden gelen maddi/manevi yüklere ortak olmayan kardeşe bile tahammül edemiyor. Yani eğer siz sorumluluklarına hassas biriyseniz, fakat karşınızdaki bu konuda ciddiyetsiz ve saygısız biriyse ve yükü tamamen sizin sırtınıza yüklüyorsa devamlı, lanet olsun ne varsa ben halledeyim, yeter ki şu çıksın hayatımdan diyorsunuz.

    İkincisiyse bilemiyorum ama o kadar da dert değil diye düşünüyorum. Zaten aslında çok yakışıklı, çok zengin olmamak bence güzel. Çünkü etrafınızdaki insanlar zaten sizi sahip olduklarınız için değil siz olduğunuz için seven insanlar demek, ha yoksa hiç kimse de olmayıversin. Ha öbür türlü de anlaşılır diye düşünüyorum bir insanın kalitesi. Başka insanlara, canlılara olan tutum çok önemli. Çocuk ve hayvan sevgisi özellikle. Ve tabii ki okumayı ne kadar sevdiği, çünkü empati yeteneğini geliştiren en önemli şeyler kendini kitaptaki bir karakterin yerine koyup, hissettiklerini anlamaya çalışmak diye düşünüyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur. Boşa canınızı sıkmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @punisherlord hocam okadar güzel bir açıklamada bulunmuşsunuz ki benim içimdeki şu mutsuzluğu bir nebze de olsa azalttı. Düşündüm de bugün, parasal manada beni yarı yolda bırakacak insanlar olacak ise yalnız kalmak çok daha büyük bir lüks. Belki de benim çevresel anlamda yaşadıklarımdan dolayı herkesi maddiyat beklentisi olan insanlar olarak görüyorum. Belki de bu nedenden ötürü çevreme daha dikkatli bakışlar atamıyorum..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.