Şimdi Ara

Spor Kulübü Kurmak İçin İlk Adımlar ve Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Spor Kulübü Kurmak ve Tüzük Hazırlama Süreci

Kendi takımımı kurmaya karar verdiğimde işin sadece sahaya çıkıp top oynamak olmadığını acı bir tecrübe ile öğrendim. İşin mutfağında ciddi bir bürokrasi ve tüzük hazırlama süreci var. Ben bu süreçte çok vakit kaybettim ancak profesyonel bir destek almanın ne kadar kritik olduğunu sonradan fark ettim. Özellikle tüzük hazırlarken yapılan en küçük hata, valilikten dosyanın dönmesine neden oluyor. Bu noktada, süreçleri hızlandırmak ve doğru adımları atmak adına www.derneksporkulupleri.com adresindeki rehber içeriklerden ve profesyonel danışmanlıktan faydalanmak benim için dönüm noktası oldu. Eğer siz de sıfırdan bir oluşum içine girecekseniz, tekerleği yeniden icat etmek yerine bu konuda uzmanlaşmış bir platformdan destek alarak enerjinizi sporcularınıza saklayabilirsiniz.

Spor Kulübü Kurmak Sonrası Federasyon Tescili

Bir kulübün anayasası tüzüğüdür. Spor kulübü kurmak isteyenlerin en çok takıldığı nokta burasıdır. Tüzüğünüzde kulübün renklerinden, yönetim kurulu üyelerinin sorumluluklarına kadar her detayı net bir şekilde belirtmeniz gerekiyor. Ben ilk denememde genel kurul sürelerini yanlış belirttiğim için ciddi bir zaman kaybı yaşamıştım. İsim seçerken de dikkatli olmalısınız; benzer isimli kulüplerin varlığı onay sürecini doğrudan etkiliyor. Dernekler masası ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasındaki o ince çizgide yürürken, yanınızda işi bilen birilerinin olması, o resmi binaların koridorlarında kaybolmanızı engelliyor. Gerçekten bu işe gönül verdiyseniz, kağıt kürek işlerini profesyonellere bırakıp saha vizyonunuza odaklanın. Resmi olarak dernek statüsünü kazandınız diyelim, iş bitti mi? Tabii ki hayır. Asıl heyecan verici ve zorlayıcı kısım, ilgili spor federasyonuna tescil yaptırmak. Spor kulübü kurmak sadece bir ofis açmak değil, o ofisi bir spor kimliğine büründürmektir. Antrenör sözleşmeleri, sporcu lisansları ve tesis kullanım taahhütnameleri gibi evraklar titizlikle hazırlanmalı. Kendi deneyimimden yola çıkarak söylüyorum; federasyonun istediği standartlara uygun bir tesis bulmak veya anlaşma yapmak bazen aylar sürebiliyor. Bu yüzden, daha yolun başındayken tesis planlamanızı yapın ki tescil aşamasında tıkanmayın. Unutmayın, doğru planlanmış bir başlangıç, sahada kazanılacak başarıların en büyük teminatıdır.

Derneksporkulupleri.com

• Bravo baskan, hedef uefa mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.