Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.249
Cevap
166
Favori
610.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar aşırı derecede toz alerjisi sorunu yaşıyorum. Tüm konuyu baştan sona okudum ürünleri araştırdım. Şu an bütceme en uygun
    http://www.hepsiburada.com/liste/honeywell-hava-temizleme-cihazi-hap-16200/productDetails.aspx?productId=evhoneyhap16200&categoryId=17175
    olacak sanırsam fakat tek bir sorum var. Bu cihazların filtrelerini nerede bulacağım araştırdım bulamadım standart boyları var ona göre mi takıyoruz yoksa bez olarak mı alıyoruz biri beni aydınlatabilir mi. Bir sene sonra filtre ömrünü doldurduğunda atmak zorunda kalmayayım.

• Dostum ozon konusunda biraz araştırma yaptım,sen bu fikirlere nasıl kapıldın bilemiyorum ama bu işin ''bana göresi''olmaz,insanları bilgi sahibi olmadan yanlış yönlendiriyorsun,ozonun hava temizleme kabiliyeti kısaca şöyle:Ozonla yapılan çalışmalar sonucunda, ozonun güçlü bir oksidan olması sayesinde suda ve havada;

1. Mikrop kırıcı olarak

2. Koku giderici

3.Ortamı kirleten pek çok organik molekülün yok edicisi olarak kullanılabileceği ispat edilmiştir.

Ozon jeneratörlerinin geliştirilmesi günümüzde ozon kullanım alanını, hızla genişletmektedir. Ozon bilinen bütün virüs, bakteri, mantar, maya ve küf çeşitleri için yok edici etkiye sahiptir. Bu nedenle OTEL, HASTANE, KONFERANS SALONU, OKUL ve insanların yoğun olarak bulunduğu ortamların sterilize edilmesinde kullanılır. Ayrıca ozon kullanımı klima santralleri ve soğutma kulelerinde oluşan Legionella hastalığını, bu tür mekanlarda insanların hava yolu ile birbirlerine bulaştırabileceği hastalıklarıda engellemektedir. Ortamdaki hava kirliliği ve kötü kokuları yok etmesi sayesinde, insanlarda ferahlık ve zindelik hissi verir.
    Ozonun detaylı özellşklerine şu linkten ulaşabilirsiniz :
    cagrimakina.com
    Çağrı Makina | DEWELLI
    http://www.dewelli.com.tr/ozon.html

• Sayın cengizumur
    benim ev birinci kat ve nem seviyesi %70 olduğundan dolayı epey bir küf kokusu alıyorum, 3 yaşındaki oğlumda bunda rahatsız oluyor. Onun için bu cihazlardan almak istedim. iki alternatif buldum kendimce.
    birincisi bionaire hepa filtreli ve iyonizerli..(iyonizer açılıp kapatılabiliyor.)
    2. si ise DAİKİN in MC70 L Modeli. bu daikin in sitemi hibrid bir sistem ve fotokatalitik ve iyonizerli(FLASHSTREAM Diye bir sistemden bahsediyorlar).. yani 7 filteleme sistemi varmış:
    Outstanding features: Advanced 7-layer filtering system:

Prefilter: Removes large dust particles and pet hairs
    Bio-Antibody Filter: Captures and removes airborne viruses
    Plasma Ionizer: Dust and pollen are positively charged and sent to the electrostatic filter
    Flash Streamer: Generates high speed electrons which break down odours and formaldehyde
    Electrostatic Dust Collection Pleated Filter (Front): Adsorbs the positively charged dust & pollen
    Titanium Apatite Photocatalytic Pleated Filter (Back): Adsorbs and decomposes odours, bacteria & viruses
    Deodorising Catalyst: Absorbs & breaks down odours
    diye açıklamışlar.üstelik
    www.allergyuk.org
    Allergy Products | Allergy Approved Products | Allergy UK
    http://www.allergyuk.org/products-and-services/listing/air-purifiers/product/daikin-air-purifier
    linkinde ingiliz alerji derneği onaylı olduğu belirtiliyor. Bu modelden bir önceki model olan daikin 704(çalışma modeli aynı) içinde adresinde cihazın yaydığı ozon miktarının güvenilir olduğuna dair alman tüv raporu buldum. bu durumda bana bu 2 cihaz dan hangisini değerli bilgileriniz ışığında önerirsiniz? saygılar...

• Merhaba, bu konu unutuldu mu? Acil yardım bekliyorum..
  • Kimseden yanıt gelmedi, ben bugün daikin mc70l serisini satın aldım
  • Sanyo virus washer'i deneyin, ozon sorunu yok havayı nasıl temizlediği videoda anlatıyor. Virusleri etkisiz hale getiriyor. Bu yönüyle daha sağlıklı , cihaz havayı yıkıyor. yaklaşık 1 senedir kullanıyorum, cihaz çalıştıktan 3 dk sonra burun delikleriniz açılıyor. Grip olan biri varsa ona bile etki ediyor. Müthiş bir cihaz. Hepa filtreside başarılı , yalnız yeni filtre için 185 TL istediler, henüz yeni filtre alamadım.

http://sanyo.web.tr/index1.html

http://sanyo.web.tr/tfilm.htm

pumtangsyoutube
    Sanyo Virus Washer Presentation Full
    http://www.youtube.com/watch?v=wB_BHexxDJo

• evde yüksek nem dolayısı ile kuf varsa nem alma cihazı almanız gerekir. hava temizleme pek işe yaramaz, aksne buharda ufluyorsa nem %80 olur o hataya bende düştüm, önce hava temizleme cihazı aldımi bir işe yaramadı, ama sonra delonghi nem alma cihazı aldım, 1 ay boyunca nem alma cihazı çalışınca artık evdeki nem gidiyor, sonra pek çalıştırmaya gerek yok. zaten havayı kurutuyor, bendeki cihaz %83 nemli odayı %56 ya indiriyor.
  • evet , bende trotek marka nem cihazı var, o da nemi %40 a kadar düşürüyor, onu kullanıyorum, memnunum. Ama ev deki küf sporları için hava temizleme cihazım yoktu, şimdi onu da almış oldum. Sizin önerdiğiniz Sanyoyu bende düşünmüştüm, ama nem salıyor diye vazgeçmiştim. Sharp alacaktım ama o da nem veriyor elemiştim. Şİmdi daikin oldu cihaz, yaklaşık 10 yıl boyunca filtre derdi de yok. içinden 5 adet filtre çıktı yedek
  • Sanyonun havayı yıkama dediği şey elektroliz ile hipokloröz asit içeren su üretmek. Bunu da buharlaştırmak. Fazla çekmeyin zehirlenirsiniz. Belli bi solüsyonu olmadan bunu yapamaz. En azından NaCL bildiğimz saf tuza ihtiyaç duyar. En nihayetinde havaya çamaşır suyu sıkmakla aynı kapıya çıkar.
  • Peki daikin için bir yorumunuz var mı?
  • Hava temizleme cihazı alıpta, uyanınca dinç uyanan var mı?

Bende alerjik rinit var. Hava temizleme cihazı almayı düşünüyorum. Faydası var mı?
  • Ben de daikin var, evde ki küf kokusu için satın aldım, müthiş etkili buldum, küf kokusundan eser bırakmıyor. Yalnız iyonizerli olduğundan yatak odası için kullanmıyorum, ozon yayabilir diye. Onun için hepa filtreli bionaire aldım yatak odası için. kullanınca yorum eklerim
  • Coway marka Mamot hepa filtreli Mamot model hiç açılmamış çalıştırılmamış hava temizleme cihazımı ihtiyaç fazlasından satmak istiyorum,ilgilenen arkadaşlara daha çok teknik bilgi ve evde neden kullanmanız gerektiğine kadar anlatabilirim.
  • BİONAİRRE marka cihazı kullanmaya başladım, iyonizer özelliği kapalı olarak çalıştırıyorum, yatak odasında çalıştırıyorum, etkili hava temizliyor, iyi bir cihaz, ama bir handikapı var, en yavaş modun da bile sesi oldukça fazla sayılır. Daikin daha sessiz bu anlamda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEMERHAN

sn.cengiz bey;

hava temizleme cihazı almak istiyorum,kızım 5 yaşında alerjik astım başlangıcı olduğu için bir dolu ilaçla başbaşa kaldık,siz bu konuda araştırmacı ve tecrübelisiniz,sizdem ricam ;
    ev akarları + hayvan tüyleri+toz+polen+yeşil ot gurubu için tavsiye edebileceğiniz cihaz ne olabilir.

sn, Cemerhan

Coway cihazlarını mutlaka incelemenizi tavsiye ederim,dünya hepa filtreli hava temizleme cihazlarında neredeyse açık ara 1 numaradır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTolunay

quote:

sn.cengiz bey;

hava temizleme cihazı almak istiyorum,kızım 5 yaşında alerjik astım başlangıcı olduğu için bir dolu ilaçla başbaşa kaldık,siz bu konuda araştırmacı ve tecrübelisiniz,sizdem ricam ;
    ev akarları + hayvan tüyleri+toz+polen+yeşil ot gurubu için tavsiye edebileceğiniz cihaz ne olabilir.

sn, Cemerhan

Coway cihazlarını mutlaka incelemenizi tavsiye ederim,dünya hepa filtreli hava temizleme cihazlarında neredeyse açık ara 1 numaradır.

arkadaşım bu işin uzmanı PANASONİC tir ilk ürünü 1962 yılında üretmişrit.
    http://news.panasonic.net/archives/2012/0814_11783.html

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_han

quote:

Orjinalden alıntı: derilya

cengiz abi yazılarını okudum ve bana katmıs oldugun artılar için tşk ederim.benimde 2 yasında arda adında oğlum var.sırf size ulasabilmek için siteye üye oldum .yapılan testlerde akcigerleri astıma yatkın denildi.ne yapacagıma bilmiorum.önerilerinizi bekliorum.ne almam ne yapmam gerekio. yazılarınızı okuduktan sonra halısını kaldırdım.ooğlum öksürdükçe eşimle içimiz parcalanıo.tedbir olarak bu bahsettiginiz filtrelerden mi almam gerekio.bilgileriniz için şimdiden tşk ediorum.eşinize geçmiş olsun allah hepimize saglık nasip etsin...

size tavsiyem rutubetli ortamdan uzak durmanız öncelikli olarak.
    sonra çocuğunuza nebulizatör cihazı satın almalısınız.. Rahatsız olduğunu düşündüğünüzde cihazla buhar desteği vermelisiniz (ya odaya ya da direk ağızdan)
    Allah yardımcınız olsun,

tüm forumu okuyamadım google FDH+nebi yazdım 4. sayfadan buldum sizi. hastalık hali aceleyle nebulizatör marka olarak tavsiye edebilecek arkadaşlar varmı. çünki bronşiyolit %85 ihtimalle 7-8 yaşına kadar sürüyor ve kendiliğinden iyileşiyor. %15 ihtimali aklıma getirmek istemiyorum. bana fiyatı cok abartılı olmayacak şekilde uzun süre kullanabileceğim bi nebi tavsiye edebilirmisiniz. sessiz olması bazen önem tasıyor uyanıkken izin vermiyor bazen veya basınc gücü yada adı her neyse normal hava hortumuna ek 2 hortum daha yapıp odanın dısına çıkarıp sesini duymasın diye öyle denedim bi defa. yarın medikalleri eczaneleri bi dolaşacağım burası küçük bi ilçe tavsiyeleri acilen bekliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: antısekurıt

quote:

quote:

sn.cengiz bey;

sn, Cemerhan

bi bakayım hocam, tşkkrler...

• quote:

quote:

quote:

sn.cengiz bey;

sn, Cemerhan

Evet arkadaşım haklısın Ericson da 1900'lü yıllarda telefonda iyiydi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

sn.cengiz bey;

sn, Cemerhan

Evet arkadaşım haklısın Ericson da 1900'lü yıllarda telefonda iyiydi :)

Haklısın ama önemli olan hala bu süreçte teknolojiye ayak uydurup o ürünü üretebiliyormu.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.