Şimdi Ara

Hava Filtresi Patlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes merhabalar opel astra f1.6 si gl aracım var. Aracım enjeksiyonlu sistem fakat üzerinde sistem sıralı sistem değil. Bundan yaklasık 1 ay önce segman atmak ve conta değişimi motoru açtırmıştım daha sonra yapıldı kullandım. Yalnız son 1-2 gündür hava filtresi patlıyor bildiğiniz kaza olmuş gibi pat ediyor. özellikle kalkışlarda ciddi sorun yaratıyor. Araba kalmak istemiyor sanki. Yada 4.viteste giderken 70-80km ile çok ufak pat ediyor. Gaz ayarı yapıldı olmadı. Hava filtresinin yarısını bantla kapattık mikseri düzelttik olmadı. Bujilerde yeni. En son çare buji kabloları gibi gözüküyor. Aynı sorun benzinde söz konusu değil. Benzinde ise ayagınız gazda çektiğiniz zaman hafiften araç kafa atıyor öne yığılıyor gibi sanki. Sizin görüşleriniz nedir buji kablolarını değiştirmelimiyim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hava Filtresi Patlaması: Nedenleri ve Önlemleri

Hava filtresi patlaması, araçların motorlarında meydana gelebilecek ciddi bir sorundur. Bu patlama, çeşitli nedenlerle oluşabilir ve aracınıza önemli hasarlar verebilir.

Lpg'de Hava Filtresi Patlaması

Lpg ile çalışan araçlarda, hava filtresinin patlaması daha sık görülen bir durumdur. Lpg, hava ile karışarak yanar ve bu yanma işlemi sırasında oluşan yüksek basınç, hava filtresine zarar verebilir.

Hava Filtresi Patlatma

Hava filtresi patlatma, bazı kişiler tarafından kasıtlı olarak yapılan bir eylemdir. Bu eylem, genellikle arabanın performansını artırmak amacıyla yapılır ancak son derece tehlikelidir ve araca ciddi hasarlar verebilir.

Araba Hava Filtresi Patlaması

Araba hava filtresi patlaması, genellikle filtrenin kirli olması veya hasar görmesi nedeniyle meydana gelir. Kirli bir hava filtresi, hava akışını kısıtlayarak motorun aşırı çalışmasına neden olur. Hasar görmüş bir hava filtresi ise yırtılabilir veya parçalanabilir.

Hava Filtresi Patlaması Nedenleri

• Kirli veya tıkalı hava filtresi
    • Yüksek basınçlı lpg yanması (lpg'li araçlar için)
    • Kasıtlı patlatma
    • Hava filtresinin hasar görmesi

Hava Filtresi Patlaması Önlemleri

• Hava filtresini düzenli olarak kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Lpg'li araçlarda hava filtresini daha sık kontrol et ve değiştir.
    • Hava filtresini asla kasıtlı olarak patlatma.
    • Hava filtresi hasar görürse derhal değiştir.

Hava filtresi patlaması meydana gelirse, aracı hemen güvenli bir yere çek ve motoru kapat. Patlamanın nedenini belirlemek için bir tamirciye başvur. Patlamış bir hava filtresi ile araç kullanmak son derece tehlikelidir ve motoruna ciddi hasarlar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ateşleme bobini olabilir yada egzos tıkanık olabilir benim son egsoz değişti araba değişti resmen gazcı hava girişlerini bantlasıysa açın
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

ateşleme bobini olabilir yada egzos tıkanık olabilir benim son egsoz değişti araba değişti resmen gazcı hava girişlerini bantlasıysa açın

hocam valla egzoz hiç aklıma gelmedi benzinde böyle bir durum söz konusu değil nasıl olacak bilmiyorum.
  • Hocam 99 Avensis aracım var..

Aynı sorun bende de var.. Ve dediklerinin hepsini yaptım yaptırdım...

Hepsini değiştirdim, hava filtresi, bujiler, buji kabloları.. Buji kablolarını değiştirdikten sonra arabaya aşırı yüklendim, patlama yapacak mı diye.. Yapmadı ama 1 ay sonra tekrardan patlamaya başladı..

Hala geçmedi.. Tek yapılması gereken düz sistemden vazgeçip sıralı sisteme geçmek... Ani yüklenmelerde yapıyor bu patlamayı.. Ve patlama öyle büyük ki hava filtre kutusu kırdım kaç kere..

O yüzden gaza basarken mümkün olduğunca yavaş yükleniyorum patlama yapmıyor.. Bazen de kafasına göre... Ancak patlamanın sebebini ben yüzde 90 sıralı sistem olmamasından dolayı diye düşünüyorum..

Sıkıntı bende var devam ediyor ve düz sistem lpg takılı.. Sıralıya dönmek gerek.. Tabi o da para ben bu şekilde kullanıyorum kardeşim :)

Bazı ustalar hava filtre kutusuna patlama esnasında havayı vermesi için delik açtırıyorlar, kapaklı.. Açtırma işe yaramıyor.. Bilgin olsun..:)

Geçmiş olsun kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Hocam 99 Avensis aracım var..

Hepsini değiştirdim, hava filtresi, bujiler, buji kabloları.. Buji kablolarını değiştirdikten sonra arabaya aşırı yüklendim, patlama yapacak mı diye.. Yapmadı ama 1 ay sonra tekrardan patlamaya başladı..

Hala geçmedi.. Tek yapılması gereken düz sistemden vazgeçip sıralı sisteme geçmek... Ani yüklenmelerde yapıyor bu patlamayı.. Ve patlama öyle büyük ki hava filtre kutusu kırdım kaç kere..

O yüzden gaza basarken mümkün olduğunca yavaş yükleniyorum patlama yapmıyor.. Bazen de kafasına göre... Ancak patlamanın sebebini ben yüzde 90 sıralı sistem olmamasından dolayı diye düşünüyorum..

Sıkıntı bende var devam ediyor ve düz sistem lpg takılı.. Sıralıya dönmek gerek.. Tabi o da para ben bu şekilde kullanıyorum kardeşim :)

Bazı ustalar hava filtre kutusuna patlama esnasında havayı vermesi için delik açtırıyorlar, kapaklı.. Açtırma işe yaramıyor.. Bilgin olsun..:)

geçen gün bir gazcı tüpün felan aynı kalır ön tarafı sıralıya çeviririm 600 liranı alırım demişti o arada tüpün beyni arıza vermişti. keşke yaptırsaydım diyorum. ben anlamıyorum bu düz sistem taktıranları taktırıyosan sıralı taktır enjeksiyonlu arabaya düz sistem lpg nedir kardeşim ? arabayadamı acımıyorsun

• Aynı durum bendede mevcuttu buji değiştim düzeldi ama önemli olan orj buji olması gerekiyor ve 9mm ayarlatmanız gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaNeRR kullanıcısına yanıt
    bujiler yeni değişti orjinal gm aldık hocam. son günlerde bu sıkıntı var. yarın onlarada baktıracağım zaten. buji kablolarınıda değiştirelim.

ya birde yarı sıralı lpg sistemi dedikleri hakkında bilginiz var mı ? mesele yarı sıralı sistem olan bir aracı nasıl anlayacağız. lpgden hiç anlamıyorum. benim aracımda gaz benzin birde ortada duran bir tuş var. bende bu tuş direk gaz seçili. 3000 devirden sonra lpg ye geçiyor diyorlar. anlamadım gitti vallahi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HAVA DEĞİŞİMİ
    2 yıl önce açıldı
    Açık Hava Filtresi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

bujiler yeni değişti orjinal gm aldık hocam. son günlerde bu sıkıntı var. yarın onlarada baktıracağım zaten. buji kablolarınıda değiştirelim.

ya birde yarı sıralı lpg sistemi dedikleri hakkında bilginiz var mı ? mesele yarı sıralı sistem olan bir aracı nasıl anlayacağız. lpgden hiç anlamıyorum. benim aracımda gaz benzin birde ortada duran bir tuş var. bende bu tuş direk gaz seçili. 3000 devirden sonra lpg ye geçiyor diyorlar. anlamadım gitti vallahi.

Aynı dostum benimkide öle yarı sıralı diye bi olay yok usta normal regülatör var bi parça ekliyorlarmış araba benzin ile çalışıyo önce sonra LPG geçiyor başka bi anlamı yok o patlama bukadar şeye geçmiyorsa sat hocam arabayı başka bişey al

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Hocam 99 Avensis aracım var..

geçen gün bir gazcı tüpün felan aynı kalır ön tarafı sıralıya çeviririm 600 liranı alırım demişti o arada tüpün beyni arıza vermişti. keşke yaptırsaydım diyorum. ben anlamıyorum bu düz sistem taktıranları taktırıyosan sıralı taktır enjeksiyonlu arabaya düz sistem lpg nedir kardeşim ? arabayadamı acımıyorsun

Hocam arabada tüp var diye satmak için takıyorlar.. ayrıca lpg cilerin de işine geliyor. Kara düzen bağlamak. He bu arada araba benzin de pert oldu ise bu yöntemi de kullanıyorlar.. Arabanın sıralıya benzemesi için, gaz benzin geçiş düğmesini değiştiriyorlar. Böylece araba önce benzinde çalışıp sonra otomatik gaza geçiyor. Kaputun altından anlamayana bu şekilde afedersiniz iteliyorlar...

• gaza yüklendiğiniz andaki püskürtülen yakıt ile , o yakıtın yanması için gerekli olan hava uyuşmuyor. gaz birikiyor, hava belli bir orana geldiğinde yanma( patlama) meydana geliyor. Bant işe yarıyor genelde, eski aracımda bant + buji kabloları şeklinde bu sorunu çözmüştük. ha tabi gaz ayarı da yapılmıştı

aracın yığılması da banttan ötürü...

temel çözüm sıralı sisteme geçmek. böyle kullandıkça aracınız hep sorun çıkarma potansiyeline sahip olacak.
  • quote:

Herkes merhabalar opel astra f1.6 si gl aracım var. Aracım enjeksiyonlu sistem fakat üzerinde sistem sıralı sistem değil. Bundan yaklasık 1 ay önce segman atmak ve conta değişimi motoru açtırmıştım daha sonra yapıldı kullandım. Yalnız son 1-2 gündür hava filtresi patlıyor bildiğiniz kaza olmuş gibi pat ediyor. özellikle kalkışlarda ciddi sorun yaratıyor. Araba kalmak istemiyor sanki. Yada 4.viteste giderken 70-80km ile çok ufak pat ediyor. Gaz ayarı yapıldı olmadı. Hava filtresinin yarısını bantla kapattık mikseri düzelttik olmadı. Bujilerde yeni. En son çare buji kabloları gibi gözüküyor. Aynı sorun benzinde söz konusu değil. Benzinde ise ayagınız gazda çektiğiniz zaman hafiften araç kafa atıyor öne yığılıyor gibi sanki. Sizin görüşleriniz nedir buji kablolarını değiştirmelimiyim ?

Tek cozum sirali sisteme cevirmenizdir.hic degisik seyler deneyerek kendinizi yormayin.araciniz sirali enjeksiyonlu oldugundan buna mecbursunuz malesef.iyi gunler...

• Enjeksiyonlu araca düz sistem yaptırılmaz ki bildiğim kadarı ile. Yaptırılırsa da sonuçları böyle olur. Bence sıralı sisteme geçin
  • Sıralı sisteme gececegim fakat şuan sıralı sistem fiyatları 1500 lira civarında. aracın bugün buji kabloları değişti ve sorun çözüldü şimdilik.
  • quote:

Sıralı sisteme gececegim fakat şuan sıralı sistem fiyatları 1500 lira civarında. aracın bugün buji kabloları değişti ve sorun çözüldü şimdilik.

bugun buralarda çok ün salmış bir gazcı ile görüşüyordum rast gele konu hava filtresi patlamasına geldi lpgden yapıyormuş patlamayı başlangıçta benzin alımını kpattıkları için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0rkunc -- 19 Kasım 2013; 19:56:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

quote:

Sıralı sisteme gececegim fakat şuan sıralı sistem fiyatları 1500 lira civarında. aracın bugün buji kabloları değişti ve sorun çözüldü şimdilik.

bugun buralarda çok ün salmış bir gazcı ile görüşüyordum rast gele konu hava filtresi patlamasına geldi lpgden yapıyormuş patlamayı başlangıçta benzin alımını kpattıkları için

hocam benim sistem tamamen eski sistem değilmiş. bir aparat aparat varmış 60 liraya onu takıyolarmış. araç ilk açılışta benzinle calısıyormus sonrada 2500 devirden sonra gaza geçiyormuş ilk çalıştırmada sonrasın hep gaz zaten. veya direk çalışır çalışmaz gaz vererek bunu yapabiliyor muşum. ondan taktırmayı düşünüyorum

• MB-CLS kullanıcısına yanıt
    aynısı bendede var sıralı değil ama araç ilk marş ve gazda benzinden açılıyor bu nedenle soğuklarda sıkıntı yapmıyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.