Şimdi Ara

Açık Hava Filtresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 1.6 wolsvagen polo 1.6 arabamız var sıralı sistemli açık hava filtresi taktırmayı düşünüyorum bir zararı olurmu veya yakıt ta artış ?

• Polo için bulabilirsen CAI kit al;onu taktır.Zira direk hava filtresi yerine daha iyi bir performans verir.Performans derken de öyle 4-5 hp artış filan bekleme;sadece CAI'ler motor için en uygun şekilde üretilir ve daha soğuk hava çekerler.Bu da;az da olsa performansı iyileştirir.
    Öbür türlü sadece filtre değiştirsen sesten başka birşey elde etmezsin.
    Bir de yakıt yine normal olur;ta ki sen ses duymak için basmadığın sürece..
    Ben de bu arabaya biraz daha bineceğim gibi görünüyor, bir Cold Air İntake de ben takmak istiyorum hazır önümüz yaz, su çekme gibi bir sorunu da olmayacak en azından 4 ay kadar, zaten daha uzun süre kullanacak olursam bir bypass valve takarım.

600 lira civarında bir maliyeti olacak, benim sorum ise 5 ay sonra cai kiti satmaya kalkarsam paranın ne kadar geri dönüşü olur?

Edit:
    @TheRummer,

Cai: Cold Air Intake hava filtrelerinin amacı motor bloğuna en uzak noktadan hava emişi sağlamaktır, yani mümkün olduğu kadar soğuk hava emişini amaçlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @TheRummer,

Aracına uygun yapılmış bir filtre kiti alırsan performans olaraka azda olsa iyileşir,ayrıca güzel bir emiş sesi yakalarsın. Yakıt konusunda ise düzgün bir filtre afr(benzin-yakıt) oranını değiştirmeyeceği için artışa sebep olmaz.

@Quadrifoglio,
    Geri dönüş miktarı aracınıza ve uygulayacağınız filtre kiti ve markasına göre değişir. Misal ben vtec2 için simota aero form almıştım 180tl ye, 160tl ye sattım. Vti içinde 550 tl ye AEM v2 almıştım 450ye sattım. Sonrasında simota carbon tube aldım 320tl ye, araç üzerinde sattım fakat tek satmak isteseydim 270e alıcısı vardı.

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

Cai: Cold Air Intake hava filtrelerinin amacı motor bloğuna en uzak noktadan hava emişi sağlamaktır, yani mümkün olduğu kadar soğuk hava emişini amaçlar.

Yanlız tek birşey söyleyim bu air intake olayını sağlayan materyalin de seçimi çok dikkatli yapılmalı eğer çabuk ısınan veya geç soğuyan bir materyalden yapılırsa soğuk hava çıkışının bir anlamı kalmaz, soğuk alınan hava ısınır bu da güç kaybına sebep olur.

Eski aracımda vardı, gayet de sağlıklı uygulamıştık ama gaz kelebeği fazlaca kirleniyordu, ben otomobil yararına birşey olduğuna pek inanmıyorum şahsen. Performans kim ne derse desin hissedilir olarak artmaz, bir de alt devirleri öldüreceğinden dolayı aracı kullandığın devir bandını da yukarı taşıman gerekebilir o zaman yakıt kazancını da unut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Bucaklı

Kaliteli diyebileceğin markalar tercih edersem maliyeti ne civarda olur? Ve o markalar neler?

@Soylukan

Amacım performans almak değil aslında bir amacım da yok, sadece arabalara hep kısa süre bindiğim için hiç birine bir şey takamadım, buna bir süre daha bineceğim gibi görünüyor onun için de hevesimi alayım istiyorum. Kaliteli materyal kullanılan filtreden kastın karbonsa mesela çok maliyetli olur diye düşünüyorum, ama bilmiyorum da tabi.

Tüketim çok önemli değil, araba zaten beklediğimden çok daha az yakıyor :)

Ram filtreler falan varmış onlar ne işe yarıyor?
    Alt devirleri toparlamak için Piggyback işe yarar mı? Onun maliyeti ne civarda olur?
    Bu marka genel olarak iyidir ve çoğu güncel araç için hazır kitleri satılmaktadır.Bundan başka AEM'in de kitleri var ama pahalı da benim aldığım markaya göre ama iyi de denilebilir.Mesela Civic için kit AEM'de 400-500 TL'den bahsediliyor.Benim aldığım marka ise sıfır 250-300 TL'ye bulunabiliyor piyasada.
    Bunlardan başka bir de Pipercross ve K&N'in kitleri de var ama ürün gamı sınırlı sanırım.

Aracınız ne?Onu da söyleyin ona göre birşeyler bakalım..Eğer Honda grubu ise makul birşeyler bulabiliriz forumlardan satan arkadaşlardan.

Maliyetten bahsetme nedenim bir kaç ay sonra aracı değiştirecek olmam, uzun süre binecek olsam maliyet çok önemli bir şey değil, 3-4 ay için 500-600 lirayı çöpe atmak mantıklı gelmiyor ama yine de ürünü sıfır olarak almayı tercih ederim. Marka-model uyumlu olmaları da söküp başka arabalarda kullanmamı da engelliyor sanırım, yanılıyor muyum?

Ben şöyle bir ilan buldum.249 TL;Sıfır Simota Karbon CAI
    http://www.sahibinden.com/honda_civic_yeni_kasa_simota_hava_filtresi_kiti_karbon_filtre-45WQQaXQQ21245032WQQpXQQdisplayitem?

Bu ürün hem özelliğiyle hem de fiyatıyla makul bence.Zira 250 TL'ye almış olsan 5-6 ay sonra bunu 150'den aşağıya yine vermemiş olursun.Tabi biraz sabır olursa illa ki temiz,güzel,hesaplı 2.el bir kit denk gelir arabasını orijinale çevirenlerden ama beklemek gerek onun için de.

En azından alıp ta 5-6 ay kullandıktan sonra satmak için ideal.Özellikle fiyatı ile.

Bu arada ben de bakıyorum forumlara.Bulursam haber vereceğim.

Bu arada marka-model uyumu diğer araçlarda söküp kullanmanızı engelliyor.En fazla filtrenin kendisini söküp başka bir araçta kullanırsınız.Onun haricinde kit başka hiçbir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 30 Nisan 2010; 1:43:02 >

• Bunun fiyatı da çok makulmuş, bu elimde kalsa da çok sorun olmaz 3-4 ay kullansam ayda 60-70 liraya biraz ses almış olurum.

Ben İstanbul'da da bir kaç yere sorayım simota carbon cai kiti bakalım ne kadara takacaklar.

Çok makbule geçti gerçekten, çok teşekkür ederim.
  • Simota'lar genel olarak iyidir.Aslında benim de niyetim AEM CAI almaktı ama biraz tuzlu olduğu için Simota'ya döndüm.Ama bu demek değil ki Simota kötü;aksine Civic'lerde en güzel sesi ve emişi sağlayan kitlerden birisi.
    Takmayı zaten aldığın yer yapar;220 gibi sıfır bulabilirsen ne âlâ..

Orijinalden alıntı: bucakli

Civic olması bir nebze işimizi kolaylaştırıyor.Çünkü aksesuar grubu parçalarında sıkıntı çekilmeyen modellerden.

Ben şöyle bir ilan buldum.249 TL;Sıfır Simota Karbon CAI
    http://www.sahibinden.com/honda_civic_yeni_kasa_simota_hava_filtresi_kiti_karbon_filtre-45WQQaXQQ21245032WQQpXQQdisplayitem?

Bu ürün hem özelliğiyle hem de fiyatıyla makul bence.Zira 250 TL'ye almış olsan 5-6 ay sonra bunu 150'den aşağıya yine vermemiş olursun.Tabi biraz sabır olursa illa ki temiz,güzel,hesaplı 2.el bir kit denk gelir arabasını orijinale çevirenlerden ama beklemek gerek onun için de.

En azından alıp ta 5-6 ay kullandıktan sonra satmak için ideal.Özellikle fiyatı ile.

Bu arada ben de bakıyorum forumlara.Bulursam haber vereceğim.

Bu arada marka-model uyumu diğer araçlarda söküp kullanmanızı engelliyor.En fazla filtrenin kendisini söküp başka bir araçta kullanırsınız.Onun haricinde kit başka hiçbir işe yaramaz.

linkteki ilanda araca 10 hp güç kazandırır demiş şakacı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.