Şimdi Ara

Hava Astsubaylığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hava astsubaylık için internette yeterli bilgi bulamadım
    Hava astsubaylarının maaş ve özlük hakları ile ilgili bilgisi olan varsa, çevresinde falan bu görevde birileri oln yazabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal Astsubaylar kadar maaş alırlar en az. Fakat yıllık uçuş için yıpranma payı diye bir olay var senelik 20-30 Bin arası ekstra para alıyorlar diye biliyorum. Rakam değişebilir fakat normal astsubaylardan daha iyi kazanıyorlar.
  • Deniz astsubayları daha rahattır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Deniz astsubayları daha rahattır.

Adamların çalışma periyodunu biliyor musun dostum?
  • quote:

Deniz astsubayları daha rahattır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patavatlı

Adamların çalışma periyodunu biliyor musun dostum?

Alıntıları Göster
    Sürekli ense yaptıklarını gördüm.
  • quote:

Sürekli ense yaptıklarını gördüm.

Alıntıları Göster
    Liman ziyaretlerinde gemilerimizi ziyaret etmeni öneririm. 1 senenin kaç ayı evlerine gidip çoluk çocuklarını görebilmişler nasıl 'ense yapmışlar' bir sor istersen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava Astsubaylığı sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Hava harp okulu!
    8 yıl önce açıldı
    HAVA HARP OKULU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Liman ziyaretlerinde gemilerimizi ziyaret etmeni öneririm. 1 senenin kaç ayı evlerine gidip çoluk çocuklarını görebilmişler nasıl 'ense yapmışlar' bir sor istersen.

Alıntıları Göster
    Denizcilerin kara birlikleri de var. Onlar çok rahat.
  • quote:

Denizcilerin kara birlikleri de var. Onlar çok rahat.

Alıntıları Göster
    O kara birliklerine geçmeden önce kaç sene gemilerde çalışıyorlar peki biliyor musun? Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin lütfen.

• quote:

O kara birliklerine geçmeden önce kaç sene gemilerde çalışıyorlar peki biliyor musun? Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin lütfen.

Alıntıları Göster
    Ahkam kesmedim. Tavsiyede bulundum. Teklif var, ısrar yok. Ben şahsen; astsubay da olsa subay da olsa denizciliği seçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Normal Astsubaylar kadar maaş alırlar en az. Fakat yıllık uçuş için yıpranma payı diye bir olay var senelik 20-30 Bin arası ekstra para alıyorlar diye biliyorum. Rakam değişebilir fakat normal astsubaylardan daha iyi kazanıyorlar.
    Astsubaylar uçmaz.

Bir-iki istisna var sadece, Havacs radar sistemindeki birkaç personel; Kargo uçağı ve helikopterdeki yardımcı astsubaylar.

Bunlar dışında pilot olan astsubay 2.dünya savaşından sonra kalmadı.

================

Arkadaşa bilgi vereyim;

Havacılar diğer kuvvetlere göre çok çok daha disiplinlidirler. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum.
    Düzenli ve tertipli biri değilsen seni kara veya Jandarma'ya alalım.

Şunu bilsin, o 2 yıl ona 5-6 yıl gibi gelecektir. Orda olduğu her güne küfredecektir. Tabii mezun olunca yaşayacağı mutluluğu düşününce çekilen her çileye değiyor.

Söyleneccek çok şey var; ama şu an vaktim yok.

• quote:

Ahkam kesmedim. Tavsiyede bulundum. Teklif var, ısrar yok. Ben şahsen; astsubay da olsa subay da olsa denizciliği seçerim.

Alıntıları Göster
    Askerlik rahatına göre seçilecek, yapılacak bir meslek değil zaten askerlik bir meslek değil yaşam biçimi. O yüzden yapabilecek, hevesi ve sevgisi olan adam bu yönde tercihini yapmalı. Rahat diye kuvvet seçimi yapılmaz ki öyle rahatlık bir durum da yok askerlik bu.

Arkadaş mesleği icra eden ilgili arkadaşlara gitsin sorsun forum köşelerinde mesleğin dışından yapılan tavsiyelerin yarardan çok zararı olur.

• quote:

Askerlik rahatına göre seçilecek, yapılacak bir meslek değil zaten askerlik bir meslek değil yaşam biçimi. O yüzden yapabilecek, hevesi ve sevgisi olan adam bu yönde tercihini yapmalı. Rahat diye kuvvet seçimi yapılmaz ki öyle rahatlık bir durum da yok askerlik bu.

Arkadaş mesleği icra eden ilgili arkadaşlara gitsin sorsun forum köşelerinde mesleğin dışından yapılan tavsiyelerin yarardan çok zararı olur.

Alıntıları Göster
    Siz denizci misiniz?
  • Babam emekli astsubay hava kuvvetlerinden . Bölümü muhabereydi . TACAN diye geçiyor . Uçaklara yön mesafe istikamet vs gibi bilgileri gönderen cihazlara bakıyorlardı .

Genelde TACAN cıların yeri bölükten ayrı havaalanına yakın olur . Bazı yerlerinde içinde de olabiliyor . 4-5 kişilik ayrı bölgeleri oluyor . Askeriye de astsubayların bölüme, yaptığı işe göre kolaylığı zorluğu olabiliyor . Genelde hava kuvvetleri genele göre daha rahattır ama yaptığın işe göre de değişir . İstanbul da çalışırken babam en üst rütbeli astsubay olduğu için kademe olarak 2 yıl bölük komutanlığı da yaptı vekaleten .

Öyle memur gibi 9 da gideyim 5 de çıkayım olmaz askeriye de her zaman . Nöbet olur yeni astsubaysan TACAN için konuşursak . Cihaz arızalanır büyün gece uğraşırsın . Parçası bozulur mobil cihazı kurmak için uğraşırsın vs .

Ben çok meraklı olduğum için yanında çok gittim emekli olmadan önce bölükten ayrı olduğu için yerleri babamda şefleri olduğu için sıkıntı olmuyordu .Askeriye de ki düzen hiç bir yerde yoktur . Aklında olan soru varsa bildiğim kadar yardımcı olurum .

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Astsubaylar da ucmasa bile o parayı alıyorlar diye biliyorum. Yer hizmetleri sağlayanlarda alıyor. Önemli olan havacı olması. Ayrıca benim gördüğüm daha disiplinli değiller aksine komuta kademe yerine abi kardeş ilişkisi var daha rahatlardı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şuan tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum aslında tsk da uzun süreli görev yapmak istemiyorum

şimdi hava astsubaylık bitirince siz elektronik yazılım gibi alanlarda önlisans belgesiyle mezun oluyorsunuz lisansa da tamamlanabiliyor
    benim ingilizcem de var,asıl hedefim hava astsubaylığı bitirip dgs ile top okullarda ki elektronik bilgisayar gibi mühendsiliklere tamamlamak

şöyle bilgi vereyim yaşım 20 hava harba başvuramıyorum yaştan dolayı, zaten tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum eşit ağırlıktan giricem ama artık dünyada teknik bilgi sahibi insanlar ön plana çıkıcak eşitağırlıta ki bölümlerin ehemmiyeti kalmadı,
    üstelik 4 sene okusam 25 yaşında mezun olacam ailemin durumu yok okutamazlar istanbulda ve mezun olunca az ücretlere çalışıcam
    ama şimdi hava astsubaylığına gitsem iki yıl sonra 30 ağustosta mezun olacam 31 ağustosta maaş almaya başlayacam üstelik türkiye piyasasına göre çok güzel ücretlere
    dgs çalışınca yapması çok kolay tyt ve aytye göre
    hava stsubaylık yaparken aynı zamanda örgün eğitime devam edebilir miyim
    internette yeterli bilgi yok
    ve mecburi hizmet süresi dolmadan mezun olsak ne kadar tazminat öderim

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    hocam 7bini geçiyormuş yeni mezun hava astsubayının 22 yaşında biri için güzel para nato görelerine giderseniz dolar üzerinden ödeme alıyorsunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.