Şimdi Ara

Hattın max alabileceği hız neden sürekli düşüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 Yıl önce hat çekildi ve 82mbps destekliyordu şimdi baktığımda 68mbps gözüküyor.Bu böyle devam ederse 10-15 yıl sonra 10mbps e mi düşecek ?

• senin hattında problem olmasın ben de 35 mbit alıyordum son 10 gündür 21-22mbit alabiliyorum 2 kez telekomdan personel çağırdım kapıya 53-59 arası geliyor içeride hız çar çur oluyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: unchange

senin hattında problem olmasın ben de 35 mbit alıyordum son 10 gündür 21-22mbit alabiliyorum 2 kez telekomdan personel çağırdım kapıya 53-59 arası geliyor içeride hız çar çur oluyor :D
    Olayı anlamadın sen.Modem arayüzünde ki hattın max oranı son 1 yılda 12mbps düştü onu diyorum.Şuan zaten ben 35mbps kullanıyorum ama 38den aşağı hız gelmedi daha o konuda sorunum yok.
  • GhotSht G kullanıcısına yanıt
    anladım kardeşim bende diyorum ki 35 kullanırken max hız 44 gözüküyordu şuan max hız 21 gözüküyor onu alabiliyorum ama 1 hafta öncesinde max hız 44 idi 35 alıyordum.
    edit: yani kapıya 60 gelirken eve 44 geliyordu kapıya yine 60 geliyor ama evde max 21 gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unchange -- 7 Nisan 2018; 15:45:21 >
  • Bende de bugün böyle bir sorun oluştu. Yıllardır bu değeri 9-10 arası görüyordum. Bir süredir internet çok kötüydü (max 9, verilen hız 4 gözüküyordu ama internet nedense çok daha felaket durumdaydı. Neredeyse hiç bir şey yapamıyordum). Bugün müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım. 5dk sonra tekrar baktığımda max 8.3, verilen 7.4 oldu. Hız testleri vs yaptım her şey güzel. Az önce tekrar kontrol ettiğimde ise 7.4e 6.3 olmuş.

Bildim bilesi kim bilir kaç senedir bu ttneti kullanıyoruz bir türlü çözemedim zaten. Adam gibi stabil düzgün bir internet hayatımda göremedim buna yanıyorum. Max 10 derler 7 verirler, bir süre sonra bakmışsın 3e düşmüş. Uğraşıp düzelttirmeye çalışırsın 6ya çıkar sonra gene sürekli 5-4 diye düşer. En son da bu max hız olayı kafama iyice takıldı. Tam biraz düzelme oldu derken gene yavaş yavaş düşüyor.. :@

Bildiğim kadarıyla burada farklı hiç bir altyapı yok. Yani bildiğim türk telekom altyapısı. Yalnız gene de farklı sağlayıcılara geçiş yapsak biraz daha stabil bir internet alabilir miyim çok merak ediyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar var mıdır acaba?

============================================================================
    ADSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 0.807 Mbps 6.432 Mbps
    Actual Net Data Rate: 0.797 Mbps 6.400 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 10.5 dB 8.2 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 12.6 dBm 19.4 dBm
    Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 0.0 dB 5.0 dB
    Attainable Net Data Rate: 0.900 Mbps 7.316 Mbps

• quote:

Orijinalden alıntı: oommeerr89

Bende de bugün böyle bir sorun oluştu. Yıllardır bu değeri 9-10 arası görüyordum. Bir süredir internet çok kötüydü (max 9, verilen hız 4 gözüküyordu ama internet nedense çok daha felaket durumdaydı. Neredeyse hiç bir şey yapamıyordum). Bugün müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım. 5dk sonra tekrar baktığımda max 8.3, verilen 7.4 oldu. Hız testleri vs yaptım her şey güzel. Az önce tekrar kontrol ettiğimde ise 7.4e 6.3 olmuş.

Bildim bilesi kim bilir kaç senedir bu ttneti kullanıyoruz bir türlü çözemedim zaten. Adam gibi stabil düzgün bir internet hayatımda göremedim buna yanıyorum. Max 10 derler 7 verirler, bir süre sonra bakmışsın 3e düşmüş. Uğraşıp düzelttirmeye çalışırsın 6ya çıkar sonra gene sürekli 5-4 diye düşer. En son da bu max hız olayı kafama iyice takıldı. Tam biraz düzelme oldu derken gene yavaş yavaş düşüyor.. :@

Bildiğim kadarıyla burada farklı hiç bir altyapı yok. Yani bildiğim türk telekom altyapısı. Yalnız gene de farklı sağlayıcılara geçiş yapsak biraz daha stabil bir internet alabilir miyim çok merak ediyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar var mıdır acaba?

ADSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 0.807 Mbps 6.432 Mbps
    Actual Net Data Rate: 0.797 Mbps 6.400 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 10.5 dB 8.2 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 12.6 dBm 19.4 dBm
    Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 0.0 dB 5.0 dB
    Attainable Net Data Rate: 0.900 Mbps 7.316 Mbps
    Ben biraz araştırdım yoğunlukla alakalıymış.

Hattın bağlı olduğu santrale bağla kişi sayısı arttıkça hız düşüyor taki boş port kalmaya kadar.Oturduğum yer yeni yerleşim yeri her tarafa bina yapıyorlar böyle giderse 4-5 yıla benim hızda 20mbps e düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an max hız 8, verilen hız 8.2 gözüküyor nasıl oluyorsa :) Daha öncesinde bu max hızda bu kadar dalgalanma olmamıştı. Tam da müşteri hizmetlerine arıza kaydı verdiğim gün böyle çıkıp düşmesi garip tabi.. Bu hız kafalarına göre ayarlanıyor mu yoksa sadece dediğiniz gibi kişi sayısı arttıkça internetin bölünme gibi bir durumu mu var acaba. Yalnız port var oldukça neden bölünme olur ki onu da tam anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 19 Nisan 2018; 23:46:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oommeerr89 kullanıcısına yanıt

bence modemle alakalı bir durum. yüksek verimli modemler genelde daha pahalı olur ve stabil işler.

parazitsel etkiler de olabilir , fakat binâ içinde kabloların üzerine parazit önleyici takacak değiliz. en başta yapılması gerekirdi.

belki alt-yapının eskimiş olmasından kaynaklı problemler de olabilir. bence yüksek ihtimâlle modemden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoson -- 25 Ekim 2020; 15:53:1 >
  • Zamanında vdsl ile ne dert çekmişim :D şimdi kablonet fiber kullanıyorum şükür bu tür dertler bitti.

tabii, bu dolar kurunda fiber fiyatlarının da 2-3 katına çıkacağını hesâp edersek, birçoklarının tekrar VDSL / ADSL' ye tâlim edecekleri âşikar..

bu kadar insanı, açı beslemek kolay mı? sanki elektronik de bir yeşil gıdâymış gibi.. 😅 sizinki hiç olmazsa kablonet (daha ekonomik), ya diğerleri n'apsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoson -- 25 Ekim 2020; 16:9:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: technoson

tabii, bu dolar kurunda fiber fiyatlarının da 2-3 katına çıkacağını hesâp edersek, birçoklarının tekrar VDSL / ADSL' ye tâlim edecekleri âşikar..

bu kadar insanı, açı beslemek kolay mı? sanki elektronik de bir yeşil gıdâymış gibi.. 😅 sizinki hiç olmazsa kablonet (daha ekonomik), ya diğerleri n'apsın...

Hocam uzun süredir takip etmiyorum fiyatları ama sanırım turknet bile en son 85tl olmuştu ben şuan 100/5 internet kullanıyorum+tv var 2yıllık sözleşme imzaladım hatta sordum :D 5yıllık sözleşme var mı diye çünkü her geçen gün fiyatların artacağını biliyordum. Muhtemelen ilkbaharda turknet bile 90+tl olacak.

hocam, uyanık geçinmek biz gibi gariplere göre değil.. biz dial-up 'a da (çevirmeli) râzıyız.. internet olsun çamurdan olsun.. 😉

• Size birşey sormak istiyorum, 100mbps VDSL kullanıyorum. 5 ay boyunca snr değerim sürekli 8 - 10db aralığındaydı. 2 gün önce snr birden 1 - 4 aralığına düştü ve sadece snr değeri düştü. Bunda bir anormallik yok mu sizce. Geri kalan bütün hat değerlerim eskisi ile aynı.
    Hattın max alabileceği hız neden sürekli düşüyor ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apartmana yeni taşınan veya yeni abonelik alan birisi varsa ankastreden bağlantılar yapılırken senin hattında karışıklık olmuş olabilir. Kablonda ek varsa su almış, oksitlenmiş olabilir. Veya bağlı bulunduğun santral/saha dolabında hat bağlarken senin hattında problem olmuş olabilir diye tahmin ediyorum. İnternete kablo ile bağlıyken kopma oluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    Hayır, modemin özelliğinden dolayı hiç kopma yaşamıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.