YENILEME-ADSL IÇIN SABIT HAT ZORUNLULUGU KALDIRILIYOR
Rekabet Kurulu, ADSL baglantisi için sabit telefon hatti zorunlulugunun kaldirilmasini istedi. Rekabet Kurulunun 18 Subat 2009'da aldigi kararlar, Kurumun internet sayfasinda yayimlandi. Buna göre, Kurul, Türk Telekomünikasyon A.S tarafindan ADSL baglantisi için sabit telefon hattinin zorunlu tutulmasinin, 4054 sayili Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanuna aykiri oldugu iddiasi üzerine inceleme yapti. Inceleme sonucunda, Türk Telekomünikasyon A.S. hakkinda sorusturma açilmasina gerek olmadigina karar verildi. Ancak, söz konusu sirket tarafindan yalin ADSL uygulamasinin baslatilmasi ve sikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumuna gerekli basvurunun yapilarak, Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi kararlastirildi. Bu konuda, Türk Telekomünikasyon A.S'ye ve Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumuna görüs yazisi gönderilmesi için Baskanliga yetki verilmesi karara baglandi. Rekabet Kurulunun Kasim 1999'da aldigi kararin Danistay 13. Dairesince iptal edilmesi nedeniyle dosyanin Unilever Sanayi ve Ticaret A.S. ile ilgili bölümüne yönelik inceleme gerçeklestirildi. Unilever Sanayi ve Ticaret A.S. tarafindan ''yeniden satis fiyatinin belirlendigi'' yönündeki tespitler bakimindan ihlalin var oldugu kararlastirildi. Para cezasinin belirlenmesinde, ihlalin 1998 yilinda da devam ediyor olmasi göz önüne alinarak, 1997 yili cirosu esas alindi. Agirlastirici ve hafifletici unsurlar hesaba katildiginda, Unilever Sanayi ve Ticaret AS'nin 1997 yili cirosunun takdiren binde 2'si oraninda olmak üzere 147 bin 323 lira idari para cezasiyla cezalandirilmasi karara baglandi
zaten olması gerekende bu değilmidir ? bu kadar zaman sonramı olaya el atılır
telefonları iptal etmeye başlıyalım. ozaman.
valla diyecek laf bulamıyorum, artık hayırlısı olsun ne yaptıkları belli değil ama güzel bi haber.sırf internet için sabit ücret ödemeye mahkum olanlar için sevindirici bi gelişme.
quote:
Orjinalden alıntı: ıspider
valla diyecek laf bulamıyorum, artık hayırlısı olsun ne yaptıkları belli değil ama güzel bi haber.sırf internet için sabit ücret ödemeye mahkum olanlar için sevindirici bi gelişme.
aynen
sonunda yapmayı basarabildiler
sonuç şimdi 3 ay daha mı bekleyeceğiz...
quote:
Orjinalden alıntı: atokgozlu
sonuç şimdi 3 ay daha mı bekleyeceğiz...
-3 ay beklemeye razıyızda tt yine yargıtayın kapısını çalabilir
kaç kere şikayet ettim, sırf Türk Telekom'un tekelciliği yüzünden, inadına Superonline ve Biri'den ADSL aldım. İnşallah gerçekleşir.
TT nin bundan önceki aldığı mahkeme cezalarına benzemez rekabet kurulunun keseceği cezalar ciddi meblağlar ödemek zorunda kalır rekabet kurulunun vereceği kararlara karşı gelecek olursa örneğin petrol ofisinin yemiş olduğu cezayı hatırlayacaktır çoğunuz yani ceza öyle 3-5 kuruş değil milyon TL seviyelerinde olur.... umarım bizim içinde hayırlısı olur mayıs ayı ile beraber tüm telekom sektörü serbestleşin öncelikle.
quote:
Orjinalden alıntı: dEpEchEmodE .... Rekabet Kurulunun Kasim 1999'da aldigi kararin Danistay 13. Dairesince iptal edilmesi nedeniyle dosyanin Unilever Sanayi ve Ticaret A.S. ile ilgili bölümüne yönelik inceleme gerçeklestirildi. Unilever Sanayi ve Ticaret A.S. tarafindan ''yeniden satis fiyatinin belirlendigi'' yönündeki tespitler bakimindan ihlalin var oldugu kararlastirildi. Para cezasinin belirlenmesinde, ihlalin 1998 yilinda da devam ediyor olmasi göz önüne alinarak, 1997 yili cirosu esas alindi. Agirlastirici ve hafifletici unsurlar hesaba katildiginda, Unilever Sanayi ve Ticaret AS'nin 1997 yili cirosunun takdiren binde 2'si oraninda olmak üzere 147 bin 323 lira idari para cezasiyla cezalandirilmasi karara baglandi
unilever haberi de bonusu galiba
TT bu defa sert kayaya çarptı kanımca
Bizi yönetenler böyle bir şeye izin verirlermi bilmiyorum. Ama olursa sabit kazığı ilk iptal ettiren kişi ben olacağım. Şu lanet hatta verdiğim haraç kadar hiç bişey zoruma gitmiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme