Şimdi Ara

Hat kablosu nasıl yenilenir? /Telekom kablosu nasıl yenilenir?/ Kablo yenileme nasıl yapılır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
23
Favori
12.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba. Söz konusu prizin arkasında kablo var mı? Kablo var ise ve çok eski değil ise, ek yoksa vb. kullanabilirsiniz. Verimli olacaktır. Altyapınızı bir sorgulayın dilerseniz VDSL2 destekliyor mu?https://www.extranet.com.tr/altyapi/
  • Türk telekom mu allah belalarını versin :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    vdsl alt yapım yok sanırım.ben de yok diye biliyordum zaten bağlatırken sormuştum yok demişlerdi. Benim hat değerlerim iyi ama neden interneti sağlıklı kullanamıyorum sürekli ya kopuyor ya yavaşlıyor mesela şu an 5mbps hızı geçmiyor . 6 hız alsam zaten Allah şükretcem

Hat kablosu nasıl yenilenir? /Telekom kablosu nasıl yenilenir?/ Kablo yenileme nasıl yapılır?
    Hocam prizin arkasında ince bir kablo var fotoğrafta görünen. Sorgulama ekraninida ekledim. Burda VDSL 2 yaziyor ama ben adsl de baglatabilirmiyim? Birde elimde ekteki modemden mevcut. Bu modemle VDSL alamiyorum sanırım degilmi? Ben netgalaxy den baglaticam 16 mbps ister adsl ister VDSL olduğunu soylediler. Modem alıp vdsl mi alayım elimdeki modemle adsl baglatayimmi? Download upload da fark olurmu?
    Hat kablosu nasıl yenilenir? /Telekom kablosu nasıl yenilenir?/ Kablo yenileme nasıl yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabu -- 28 Nisan 2020; 10:0:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• muhammetgun kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Maalesef ADSL de bu tarz sıkıntılar yaşanabiliyor. Hattınıza 6 tanımlı, 5 gelmesi çok doğal. Dilerseniz bölgenizde VDSL2 olması için dilekçe yazıphttps://tuketicisikayet.btk.gov.tr/ şu adrese gönderebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-talebi-talepleri--140072962#140072962

• nabu kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle o kablo yaramaz açıkcası. Çok ince ve performans sıkıntısı yaşarsınız. Siz kaçıncı kattasınız? O kablo kanalından telekom ankastre kutusuna kadar cat6 kablo yapsanız çok iyi olacaktır. Bu sizin kablo telefon kablosu, basit bir şey. Metre hesabı ölçün, elektrikçi kabloyu bu kablo kanalından verecektir yine. Elektrikçi ile uğraşmayayım derseniz kabloyu farklı bir noktadan çekebiliyorsanız öyle de olur. Tavsiyem, cat6 cinsi kablo ile yenileme yapın bina içinde. Ek olmasın, bina tarafında kalan ucuna rj11 jak yaptırın.

Modemi gördüm, hocam sakın beni yanlış anlamayın tamamen espri olarak söylüyorum. Modemi en yakın mezarlığa defnedebilirsiniz. Bir işinize yaramaz o yarasa bile performans olmaz. Çok eski ve problemli bir modem, forumumuzda sıkça görmüştük maalesef bu modemi.

Size tavsiyem;

Kaç metre gideceğini hesaplayın, cat6 kablo alın. Bir de modem alın. Zaten altyapınız maşallah 80 gösteriyor. VDSL2 ile çok iyi bir bağlantınız olacaktır. Ben kablo masrafı yapmak istemiyorum bu kabloyu deneyeceğim derseniz siz bilirsiniz ama tavsiyem yenilemeniz yönündedir.

EKlEME: VDSL2 varken ADSL kesinlikle bağlatmayın. Performans olarak aralarında dağlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 28 Nisan 2020; 15:42:27 >

Cevap için teşekkür ederim 4. Kattayim başka şekilde çekme şansım yok malesef. Elektrikçi cagiricaz o zaman mecbur. Bu modemide gömüp yerine VDSL destekli modem alacagim. Ucuz yollu ne tavsiye edersiniz 2. Elde bakarım ben. 16mbps de fark edermi VDSL adsl arasındaki fark. birde modemde vdsl2 mi yazması gerekiyor? VDSL yazması yeterlimidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabu -- 28 Nisan 2020; 16:23:43 >
    Estağfurullah hocam rica ederim.

Aynen elektrikçi çekecektir, dolaşırsınız elektrikçileri. En uygun yapan ile anlaşırsınız. Kablonun bir ucuna rj11 jak yapılacağını mutlaka söyleyin, rj45 değil.

Hocam modem tavsiyesi vermiyorum ama bütçenize göre VDSL2 modem alabilirsiniz. İnternet hizmeti alacağınız işletmeciden de alabilirsiniz modemi. VDSL2 , VDSL aynı hocam sıkıntı yok, modem olarak VDSL/VDSL2 birisi yazsa yeterli.

Tamamen örnek olması açısından bir modem ekleyeyim mesela, bu VDSL2 destekli bir modem.
    www.hepsiburada.com
    TP-Link Archer VR300 AC 1200 Mbps Wireless Fiber/VDSL/ADSL Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-vr300-ac-1200-mbps-wireless-fiber-vdsl-adsl-modem-router-p-HBV00000CG5IZ

Cimer aracılığıyla yazmıştım böyle bi cevap gelmiş

Hocam ekteki modem VDSL mıdır? Yazmiyorda üzerinde. Birde bu kutudaki ince telefon kablosundan baglansam cokmu çok zayıf olur bağlantı? Çünkü apartman içinden yada dışından kablo gitmiyo. Elektrikçi cagirsam ne kadardır bu işin hakki.

• muhammetgun kullanıcısına yanıt
    İşletmeciye iletilmiş, size oradan cevap gelecek.
    Merhaba.

Hocam eski modem bu da. Uğraşmayın bunlarla. Tavsiyem yeni bir modem almanız. Performans açısından bu da önemli bir nokta. Anlatmıştım üst mesajda. Bu modem VDSL2 destekliyor mu bilmiyorum açıkcası.

Hocam, elektrikçiler bölgenizde ne ücrete çalışıyor bilmiyorum ama birkaç elektrikçi dolaşarak fiyat alabilirsiniz. O kablo çok ince evet, yine de denemek isterseniz siz bilirsiniz.
  • çoğu kişi boşu boşuna bu kabloyu değiştiriyor sistemde evinize gelecek max hız 100 mbit yazıyor size 50-60 mbit max ulaşıyorsa ozaman kabloyu değiştirmeyi düşünebilirsiniz

cat5 cat6'ya gerek yok saçaksız 0.50mm tek tel telefon kablosu aynı işi görüyor hatta cat6'dan daha iyi sonuçlar verebiliyor
    urun.n11.com
    Beyaz 100 Metre 2 Canlı Vdsl Adsl Hat Kablosu Bina Giriş Modem - n11.com
    https://urun.n11.com/tuslu-telefon/beyaz-100-metre-2-canli-vdsl-adsl-hat-kablosu-bina-giris-modem-P293973742

tek telden kastım tek kablo değil saçaksız olması gerek soyunca tek bakır kablo ortaya çıkmalı 5-10 tane saçaklı değil linkdeki kabloyu elektrikçilerden 100 metresini 20-30 liraya alabilirsiniz

ilerde vectoring gelme ihtimaline karşı 4lü kabloda alabilirsiniz

sadece eski saçaklı kıldan ince kablolar sorun yaratıyor mevcut kablonuz saçaksız 0.40mm veya 0.50mm ise değiştirmeye gerek yok

• Elit hizmet kablo ücreti vs ekstra alıyor mu? Elektrikçiler hiç de az para istemiyor çünkü.

• circassianman kullanıcısına yanıt
    Tabi masraflar sizden alınıyor.
    Dedim elit hizmet olursa yeterli hızı sağlarlar test edip giderler falan mı acaba. Elektrikçi gelip bir şey değişmezse takmazlar gibi. Zaten mevcut durumda sorun yok deniliyor ekip vs göndermiyorlar.

Ben başka başka konularda da anlatmıştım, kablo yenilediğinizde değişim de olmayabilir ama en azından bina içinden mi bir sorun var diye şüpheniz kalmaz.
    Aynen şüphem kalmasın :)

Elektrikçi ne kadar istedi? Kaç metre için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 5 Mayıs 2020; 18:4:3 >
  • 100-150 istiyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.