Şimdi Ara

hat değerlerim nasıl ? (SONUÇ HÜSRAN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba . en dışarıdan gelen telefon kablosundan itibaren kablo yenilemesi yapacağım , forumda açmış oldugum kablo önerisi konusunda cat5 kablo alacağım , sipariş verdim getiricek elektrikçi kablo gelene kadar bende dedim hat değerlerimi paylasayım , bakalım kablo yenileme sonrasında bir iyileşme olucak mı ?
    sizce nasıl hat değerlerim ?

edit : kablo yenileme sonrasındada hat değerlerimi paylasacağım.

kablo yenileme sonrası 04.08.2012

arkadaşlar merhaba . bir süre kablo siparişi bekledikten sonra nihayet kablomuz elimize ulaştı. profesyonel türk telekom ekiplerini çağırdık. sağolsunlar 15 dk gibi kısa bir sürede geldiler.

sokağın aşağısındaki kutudan itibaren yeni kablomuz çekildi. kablo seçimi, fiyatlar vs. konusunda "sis651" abime teşekkür ederim çok yardımı oldu :) . kablomuz çekildi , splinter değiştirildi , modeme gelen kablo hepsi değiştirildi. sonuç aşağıdaki gibi bir hüsran... aslında kablolar vs yeniden baglandıgında aradım hemen ve hız güncellemesi yaptırdım. 8mbit sabit hız geldi , ancak bir süre sonra kopmaya başladı. sürekli koptu sürekli koptu. tekrar aradım ve düşürmek zorunda kaldık.

evet değerler bu sekilde ;

hat zayıflaması çok yüksek evet... bunu görevlilere sordugumda ise mevcut altyapının desteklemediğini söylediler. bu konuda ne yapabiliriz dediğimde ise yapılacak bişey yok altyapı yenilenene kadar dediler...
    bu arada crc neden öyle gösteriyor anlamıs değilim. bu konudada yardım ederseniz sevinirim

crc artıp duruyor arkadaslar. şuanda 2310 larda geziyor.

crc şikayetim :

beyler ttneti büyük bir sinirle aradım ve şikayetimi ilettim. o kadar kablo aldık bilmem kaç paraya , hatta geldi türk telekom söyledi düzelicek diye ama hızım yükselmedi dedim...
    kadın bana utanmadan "ben mi kurdum altyapıyı ? alabileceğiniz max hız 8 o da altyapı desteklemediği için 1i kullanıyorsunuz " dedi. bende şok oldum tamam dedim lanet olsun düşür hızımı 1e.

ve hız 1e düştü. şuanki durum :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 4 Ağustos 2012; 17:06:26 >

• Maalesef hat değerleriniz çok kötü. Kablo yenilemesinin de çok büyük bir etki yapacağını sanmıyorum. Bölgenize yeni saha dolabı kurulması talebinde bulunun ve sabredin. Tavsiye olarak da başka yapabilecek bi şey yok.

chester bennington
  • quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

Maalesef hat değerleriniz çok kötü. Kablo yenilemesinin de çok büyük bir etki yapacağını sanmıyorum. Bölgenize yeni saha dolabı kurulması talebinde bulunun ve sabredin. Tavsiye olarak da başka yapabilecek bi şey yok.

kardeş kabloda en az 10 tane ek yeri var , en dışarıdan gelen siyah kablo var o bile 15 senelik düşün artık
    sonrasında ise metresi 25 kuruşa aldıgım kablo başlıyor oda 2 metre sonra başka bir ek sonra başka bir ek modeme gelene kadar 10 tane ek yeri var.

işte bende kabloları tamamen yenileyeceğim, hem belki ev telefonundaki sesde biraz olsun artar.
    hemde modem değerleri düzelir

• türktelekom'un kullandığı KPD-P-A kullanmanızı tavsiye ederim
    yada cat6 bulun ama gerçek cat6 olursa iyi olur
  • dalga geçmeyin beyler 15 yıllık bir tesisat bu , yeniliycem inşalah 1-2 güne
  • takiptekim bakalım nasıl değişecek değerlerin bence fazla değişiklik olmaz gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende merak ediyorum değişimi, böyle bir konum varhttp://forum.donanimhaber.com/m_63857629/tm.htm

bir yıl içinde SNR değerim yarı yarıya düştü.
  • Benimde sene başında senin gibi bir sorunum vardı...Kablo değişimi yaptım olmadı...En sonunda saha dolabı ve binadaki kutu değişti...Eskiden 1mbitte bile kopma oluyordu...Şimdi ulaşılabilir hız olarak 22mbit gözüküyor...Öncesi ve sonrası aşağıda...

• @rapador

tesekkürler

arkadaslar şu crc neden öyle bir değer gösteriyor anlamadım gitti.

Orijinalden alıntı: Rapator

Benimde sene başında senin gibi bir sorunum vardı...Kablo değişimi yaptım olmadı...En sonunda saha dolabı ve binadaki kutu değişti...Eskiden 1mbitte bile kopma oluyordu...Şimdi ulaşılabilir hız olarak 22mbit gözüküyor...Öncesi ve sonrası aşağıda...

Bu resimlerde 22 mbit'lik bir ulaşılabilir hız görünmüyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

evet arkadaşlar konudaki ilk mesajı güncelledim , teşekkürler

anlaşılan santrale uzaksin buyuzden kablo değişimi bir ise yaramamış.ancak mahallene saha dolabı konur ozaman bu degerlerin iyileşir ve daha yüksek hız alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyapınız kötü, bunu aslında çok bilmiş telekom ekibinin önceden ölçüm yapıp size bildirmesi gerekirdi, boşu boşuna kablo almışsınız boşu boşuna kablo çektirmişsiniz. Altın kaplama cat5 çekilse yine görünür bir değişiklik olmayacağı belliymiş. Geçmiş olsun.

@rapador

tesekkürler

CRC ve Super Frame gibi hatalar hattaki, daha doğrusu hattın bittiği DSLAM ve ISP çıkış noktasındaki gürültüden kaynaklı oluşuyor. Ülkemizin ekstra dandik telekom altyapısında bunlar normal.

@donanımcı123
    kardeş sorma . boşuna 20 lira falan gitti kabloya. neyse önemi yok .
    crc neden arttı böyle ?

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

@rapador

tesekkürler

CRC ve Super Frame gibi hatalar hattaki, daha doğrusu hattın bittiği DSLAM ve ISP çıkış noktasındaki gürültüden kaynaklı oluşuyor. Ülkemizin ekstra dandik telekom altyapısında bunlar normal.

hocam şuan içime kurt düştü , bir sorun oluşturmaz değil mi bu crcnin yüksek olması falan.

Orijinalden alıntı: Rapator

@programmer_onur üşenip eski ss yi koymuştum...

sizin crc nerede yazıyor ?

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

@rapador

tesekkürler

hocam şuan içime kurt düştü , bir sorun oluşturmaz değil mi bu crcnin yüksek olması falan.

Miktarına bağlı. Bende aşırıya kaçmayan CRC hatası oluyor ATM detaylarında. Super Frame hataları azmış durumda, 100.000'de 2-3 makul bir oran. CRC'ye gelince gün içinde birkaç adetten fazla almıyorsan sorun yok. Modeme görede değişiklik gösterebiliyor. Bendeki USR modemin içindeki istatistik tutan OS, micro_httpd adlı meşhur router yazılımı. Seninki farklı olabilir kardeşim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.