Şimdi Ara

Hat değerlerim nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün telekom ekipleri gelmiş 2 yıl önceki kullandığımız telefon hattına sinyal verip gitmişler kabloların hepsi pas içinde kalmış telefon direğinden eve kadar cat 6 kablo çektim yaklaşık 25 metre

Santrale uzaklık 150 metre ve bulunduğum bölgede tek santral var

İnternet paketi: DOPİNG 16 Mb ye kadar sınırsız 50 GB AKN var

evet arkadaşlar şimdi bir sorum olacak yan tarafta dayım oturuyo aynı santraldan aynı kablodan internet alıyoruz onun 16 mb tam hız alabiliyor oda abone olalı yaklaşık 2 ay oldu

bende ancak bu değerler çıkıyor santalin içinde 2 tane cihaz var birisi yeni kurulmuştu sanırım dayımın hattını oraya bağladılar bizimki eski cihazda kaldı sizce durumu telekom ekiplerini bildireyimmi ?

Birde kafama takılan soru şu dayımda kota dolduğu anda anında hız 3 mb ye düşüyor ben eski santralde kalırsam açaba AKN den etkilenmeme gibi bi ihtimalim olabilir mi ?
     Hat değerlerim nasıl ?
     Hat değerlerim nasıl ?
     Hat değerlerim nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netlife32 -- 26 Ağustos 2014; 22:55:12 >

• 150 metrede değerlerin çok çok iyi olması lazım. 250 metrede şirkette 8Mbps alırken şu anda VDSL ile 52Mbps alıyorum.
    Size gelen hat muhtemelen bir yerlerden dolaşıp geliyor. Hat değerleriniz kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

150 metrede değerlerin çok çok iyi olması lazım. 250 metrede şirkette 8Mbps alırken şu anda VDSL ile 52Mbps alıyorum.
    Size gelen hat muhtemelen bir yerlerden dolaşıp geliyor. Hat değerleriniz kötü.

hocam üşenmeden santralden evin önüne kadar gelen telefon kablosunu takip ettim mesafe 150 metre eminim telefon direğinden 1 kablo geliyo oda yan taraftaki dayımgile ve 16 mb tam hız alabiliyo ( ttnet kullanıyor) ben doping kullanıyorum sıfırdan kablo çektim hiç bir yerinde ek yok bu nasıl iştir anlamadım doğrusu konuya yazdığım gibi şüphelendiğim olay santraldeki durum
  • Yeni cihaz olması birşeyi değiştirmez. Senin bağlığın olduğun santral ADSL2+ destekli sonuçta.
    Bu değerler ile zaten 16Mbps falan alamazsın ama hat değerleri eğer mesafe gerçekten 150 metre ise çok çok kötü.
    VDSL olsa 150 metrede 50-100Mbps alırsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Yeni cihaz olması birşeyi değiştirmez. Senin bağlığın olduğun santral ADSL2+ destekli sonuçta.
    Bu değerler ile zaten 16Mbps falan alamazsın ama hat değerleri eğer mesafe gerçekten 150 metre ise çok çok kötü.
    VDSL olsa 150 metrede 50-100Mbps alırsın..

bugün.telekom ekipleri gelecek eve ariza kaydi biraktim.aksam eve gidince bakicam bi duzelme varmi diye sonucu buraya yazarim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekom tarafından çözülebilcek bir durum bu. Aynı santralden biri yüksek biri düşük olmaması gerek. Santral için farklı çıkış veriyorsa sen düşük olanda kaldın diyecem ama saçma. Ayrıca bir santral için 150mt olmak oldukça iyi bir mesafe. Ben 300mt uzaklıktayım ve 24MB VDSL2 kullanıyorum, Hipernet yani. Sorunsuz. Bunun çözümü telekomdur. Yalnız duyduğum bişey var, adam atıyorum ttnet kullanıyor hız sorunları yaşıyor, sonra kalkıyor doping'e geçiyor tüm sorunlar ortadan kalkıyor. Yada tam tersi durum, yani x firmada iyiykin x firmada çok kötü olduğunu çok gördüm. Arkadaşlarım var bu sorunu yaşayan hatta. Bunun sebebide nedir bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Telekom tarafından çözülebilcek bir durum bu. Aynı santralden biri yüksek biri düşük olmaması gerek. Santral için farklı çıkış veriyorsa sen düşük olanda kaldın diyecem ama saçma. Ayrıca bir santral için 150mt olmak oldukça iyi bir mesafe. Ben 300mt uzaklıktayım ve 24MB VDSL2 kullanıyorum, Hipernet yani. Sorunsuz. Bunun çözümü telekomdur. Yalnız duyduğum bişey var, adam atıyorum ttnet kullanıyor hız sorunları yaşıyor, sonra kalkıyor doping'e geçiyor tüm sorunlar ortadan kalkıyor. Yada tam tersi durum, yani x firmada iyiykin x firmada çok kötü olduğunu çok gördüm. Arkadaşlarım var bu sorunu yaşayan hatta. Bunun sebebide nedir bilemiyorum.

bugün öğle saatlerinde telekom ekipleri tarafından arandım evime geleceklerine söyledir evde olmadığım için bizimkilere haber verdim neyse evdebir sorun görememişler.
    İkindin bir daha aradı ve benim bağlı bulunduğum portta bi problem varmış düzelteceklerini ancak 1-2 gün sürebileceğini söylediler bende neyse tamam dedim şu an çalışmaları devam ediyor sanırım çünki hat değerlerimde bi dalgalanma var son durum aşağıdaki resimdeki gibi
    BU fotoğrafta upload değerim uçmuş bi şekilde gözüküyor bende inanmadım modeme bir kaç defa restart çektim ama aynı nasıl iştir anlamadım
     Hat değerlerim nasıl ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hat değerlerim nasıl?
    5 yıl önce açıldı
    hat değerleri
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Santrale 1 km uzaklığın var. Porttan kaynaklı sorun gibi. Mesafeye göre 14-16 mbps alırsın. Ama senin değerlere göre 10 mbps destekliyor. Ttnet iyi portları kendileri kullanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wızard06

Santrale 1 km uzaklığın var. Porttan kaynaklı sorun gibi. Mesafeye göre 14-16 mbps alırsın. Ama senin değerlere göre 10 mbps destekliyor. Ttnet iyi portları kendileri kullanıyor.

Santrale yakinim hocam onceki mesajlarimda belirtmistim benim.hat degerlerindeki tutarsizlik santraldeki portlardan kaynaklaniyormus arayip soylediler telekom ekipleri. insallah bugun sorun cozulur ve yeni degerleri koyarim buraya. ayrica dun.bulundugum yerin en ücra noktasina gitti pc format atmaya orda bile 16 mb net his vardi yaklasik 1 km.mesafe veya daha fazlaydi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün telekom ekipleri eve gelmiş modem değerlerini 7 mb ye sabitlemiş brde bizimkilere hızını yükselttim demiş

tekrardan arıza kaydı oluşturdum bakalım yarın ne olacak
  • bugün itibariyle hattım düzeldi port değişikliği yapıldı

Hat değerlerim nasıl ?
     Hat değerlerim nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netlife32 -- 29 Ağustos 2014; 20:38:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.