Şimdi Ara

Hat değerelerime biri bakabilir mi , çok problem yaşıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Annex Mode : Annex A/L
    Line State : up
    Lan Tx : 2773543
    Lan Rx : 1856077
    ADSL Tx : 47278
    ADSL Rx : 606807
    CRC Down : 0
    CRC Up : 2462
    FEC Down : 0
    FEC Up : 7000
    HEC Down : 6316
    HEC Up : 0
    SNR Up : 15.2
    SNR Down : 6.8
    Line Attenuation Up : 18.7
    Line Attenuation Down : 33.1
    Data Rate Up : 797
    Data Rate Down : 8192

Değerler bu şekilde online oyunlarda ping yükselmeden kopmalar ve laglar yaşıyorum.Web'de gezerken sayfalar bazen yükleme kısmında boş boş bekliyor.Bazende sayfa yüklenemedi hatası alıyorum.

Bilen biri varsa sıkıntı neredeyse söyleyebilir mi bugün gidip şikayette bulunacağım.

• Hızınızı 6 Mbps aldırın kopma yaşamayacaksınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Hızınızı 6 Mbps aldırın kopma yaşamayacaksınız.

Snr Download çok düşük değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxone

quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Hızınızı 6 Mbps aldırın kopma yaşamayacaksınız.

Snr Download çok düşük değil mi ?

Şuan 8 Mbps hız var ve SNR Sınırı bağlantıyı kopacak seviyeye düşürmüş, hızınızı 6 Mbps düşürürseniz SNR Sınırı 10 db gibi bir seviyeye çıkacak ve kopma yaşamayacaksınız.
  • Srcn81 kullanıcısına yanıt
    Bu sabah şikayet ettikten sonra al sana internet dediler galiba ...

Modulation : ADSL2+
    Lan Tx : 3512864
    Lan Rx : 2136586
    ADSL Tx : 157886
    ADSL Rx : 2353020
    CRC Up : 500
    FEC Up : 576
    HEC Down : 826
    SNR Up : 5.9
    SNR Down : 19.8
    Line Attenuation Up : 18.6
    Line Attenuation Down : 32.1
    Data Rate Up : 517
    Data Rate Down : 3150
  • CRC UP nedir bilmiyorum ama diğer modemlerdeki CRC Error değeri ise kablolama ile ilgili sıkıntı var demektir.
    Kablonuzda ek paslanma vs.. varsa bina girişinden itibaren yeni kablo çektirirseniz etkisi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

CRC UP nedir bilmiyorum ama diğer modemlerdeki CRC Error değeri ise kablolama ile ilgili sıkıntı var demektir.
    Kablonuzda ek paslanma vs.. varsa bina girişinden itibaren yeni kablo çektirirseniz etkisi olur.

Kullandığım kablo çok eski değil ama eskiden çok uzun olduğu için kısalttırmıstim. Birkaç yılda böyle kullandım sorun yoktu. Yarın modemin içinden çıkan kısa kullanılmamış kablo ile deneyeyim.

Sorunun bende olduğundan da supheleniyorum komşular kendi internetlerinde sıkıntı olmadığını söylüyor. En son ihtimal birinin modemine girip değerlere bakmak için izin isteyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evin içindeki kablodan bahsetmiyorum. Bina dışından itibaren ankastreden yani telekomun sorumluğu olduğu yerden sonra gelen kablodan bahsediyorum.
    Ayrıca modemde fazla ısınma varsa bu da soruna yol açar.
  • quote:

Bu sabah şikayet ettikten sonra al sana internet dediler galiba ...

Lan Tx : 3512864
    Lan Rx : 2136586
    ADSL Tx : 157886
    ADSL Rx : 2353020
    CRC Up : 500
    FEC Up : 576
    HEC Down : 826
    SNR Up : 5.9
    SNR Down : 19.8
    Line Attenuation Up : 18.6
    Data Rate Up : 517
    Data Rate Down : 3150

inanilmaz 3mbit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Evin içindeki kablodan bahsetmiyorum. Bina dışından itibaren ankastreden yani telekomun sorumluğu olduğu yerden sonra gelen kablodan bahsediyorum.
    Ayrıca modemde fazla ısınma varsa bu da soruna yol açar.

Konuştuğum görevli bu sorunların fiber gelince düzeleceğini söyledi. Sokağın 50 metre aşağısına kadar döşendi ama aktif değilmiş.

Modemde ısınma yok . Asus DSL - N55U

Bana saçma gelen akn ile upload değeri de düşüyor mu ? Şimdi akn yedim diye mi snr upload değerim rezil durumda. Arayıp onu da şikayet edeceğim.Upload'a yüklenince kopma olabiliyor.(797 den 517 ye düşürülmüş)
  • Benimle dalga mı geçiyorlar anlamadım 1 saat önce adsl kesilip gelmiş ve durum bu .

Lan Tx : 33225
    Lan Rx : 28749
    ADSL Tx : 25557
    ADSL Rx : 26693
    CRC Up : 113
    FEC Up : 266
    HEC Down : 269
    SNR Up : 14.4
    SNR Down : 7.4
    Line Attenuation Up : 18.4
    Data Rate Up : 797
    Data Rate Down : 8192

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A18D9F459 -- 8 Mart 2014; 13:58:03 >
  • Büyük ihtimal portunda sorun var. Umarım kısa zamanda fiber aktif olur, rahat edersin.
  • Arkadaşlar lütfen rica ediyorum benim hat değerlerimi de analiz eder misiniz,aylardır hız sorunu yaşıyorum yani 6-7 mbt ve üstü de görüyorum sonra aniden 0,50 mbte kadar düşüyor neden stabil değil ve bu denli büyük farklar var.

Hat değerelerime biri bakabilir mi , çok problem yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 8 Mart 2014; 13:05:51 >
  • _DIESEL_ kullanıcısına yanıt
    Gürültü değerleri orta seviyede , şebeke uzaklığı da iyi durumda. Arayıp şikayet bırakın. Buradan pek bir sorun göremedim ben.
  • Hocam şikayet kayıtlarının haddi hesabı yok en son elemanın biri eve kontrole geldi direğe çıkıp kutuya baktı oksitlenmiş dedi şansa da o ara internet iyiydi,şu an gene 6-7 mbt arası ping de düşük süper sonra hoop 1 mbt altı tekrar yani modemden kaynaklı bir durum olabilir mi tamamen kopma olmuyor hız çok düşüyor ping artıyor sorun bu.
    Genelde öyle oluyor , şikayetler pek işe yaramıyor. Anca sorunun ne olduğunu siz bulursanız sorununuzu hemen hallederler. Farklı bir modem kullanmayı deneyin. Modemin fazla ısınmadığından emin olun. Kablolarınızda sorun olacağını pek sanmıyorum. Eğer eski bir yerleşim yerinde oturuyorsanız sizin sorumluluğunda olmadığınız bir durumdandır. Santrale giden kablo , kutu vs. Mevcut ise hiç düşünmeden fibere geçin.

Modemde herhangi bir değişiklik yapmadığınızdan emin olun.(güvenlik ayarları haricinde ).Başka cihazlarda da aynı sorun yaşanıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A18D9F459 -- 8 Mart 2014; 16:17:23 >
  • quote:

Genelde öyle oluyor , şikayetler pek işe yaramıyor. Anca sorunun ne olduğunu siz bulursanız sorununuzu hemen hallederler. Farklı bir modem kullanmayı deneyin. Modemin fazla ısınmadığından emin olun. Kablolarınızda sorun olacağını pek sanmıyorum. Eğer eski bir yerleşim yerinde oturuyorsanız sizin sorumluluğunda olmadığınız bir durumdandır. Santrale giden kablo , kutu vs. Mevcut ise hiç düşünmeden fibere geçin.

Modemde herhangi bir değişiklik yapmadığınızdan emin olun.(güvenlik ayarları haricinde ).Başka cihazlarda da aynı sorun yaşanıyor mu ?

Hocam modem fabrika ayarlarında zaten ayar değişikliği yok yalnız modem tek port çıkışlı bu yüzden ethernet port çoklayıcı kullanıyorum evde bir kaç pc olduğu için kablolu kullandığım,elimde farklı modem olmadığı için test edemiyorum.Yeni bir modem almam lazım şu anki modemde sorunun olup olmadığını öğrenmem için.
    huawei hg 521 saçma sapan birşeye benziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 8 Mart 2014; 16:38:08 >

Sorun olmayacaksa çoklayıcı kullanmadan kullanıp durumları takip edin. Modeminiz çok basit bir model ve internette ısındığı hakkında şikayetler var. Cihazlar modeme tek tek takılı olmadığı için cihazlar arası hız ayrımını düzgün yapamıyor olabilir.
  • Teşekkürler deneyip sonuçları buraya yazarım.Bu arada cehaletimi mazur görün bu port açmak nedir ben ethernet çoklayıcı ile kullanıyorum port açmalımıyım bu arkadaşın videoda yaptığı gibihttp://www.youtube.com/watch?v=j25wGcY0L_c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 8 Mart 2014; 17:31:46 >
    Port açmak bu sorunun çözümü değil. Port kullandığınız yazlımlar için açılır. Sanal bir kapı , yol gibi düşünebiliriz.(hepsi bunu otomatik yapar zaten) * Hamachi , steam , tunggle ,utorrent gibi yazılımlar için mesela. Genelde Windows'un engellediği durumlarda el ile açmak gerekebilir.

Sonuçlarınızı bekliyorum bende çekinmeden yardım alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.