Şimdi Ara

Haswell Retina Macbook Pro [Kullanıcı Kulübü] (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.269
Cevap
38
Favori
83.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: sharky25ant

quote:

Orijinalden alıntı: Rated

quote:

Orijinalden alıntı: Rated

Merhaba arkadaşlar,

Macbook pro retina(late) sahibiyim. Harddisk değişimi yapmak isityorum. İnternette videolarını izledim. Kendim yapabilirim gibi geldi ancak mac'e uygun harddiskleri nerden bulabilirim ? Ayrıca işletim sistemini nasıl orjinal olarak yeni hdd ye aktarabilirim ?
    Daha önce değişim yapmış arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Yardımcı olabilecek biri var mı ?

Hocam bence sen yapma çünkü daha retina MBP'larda harddisk değil SSD olduğunu bile bilmiyorsun. Bi de late rMBP yazmışsın, yılını bile yazmamışsın. Bu şekilde kim, sana nasıl yardımcı olsun??

Burada yardım alma amaçlı mesaj yazıyoruz değil mi ?
    Bu şekilde kendinizce laf sokmak yerine yardımcı olmaya çalışırsanız daha mantıklı olmaz mı ?
    Bilgi sahibi olduğum bir konu hakkında neden yardım isteyeyim ? Bilgi sahibi olabilmek için bu konunun var olduğunu düşünüyorum.
    Zaten bu şekilde siz yardım edecekseniz hiç zahmet etmeyin. Gerek yok.

• Hocam yukarıdaki yorumu arkadaş ortamında konuşur gibi yaptım, tabi burada mimiklerimiz görülmediği için sıkıntı olabiliyor, haklısın...

Aşağıdaki sayfada monoblaine nick'li arkadaşın yorumlarını okuyun, size faydalı olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_59248767/mpage_58//tm.htm#107944009

PS: Bence siz yine de bu topa girmeyin :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharky25ant -- 1 Kasım 2015; 12:36:54 >

• Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak..Bir el atarsanız sevinirim.
    Yeni aldığım Macbook pro retina laptopun oturum açarken kabul ettiği şifreyi,
    "Yönetici" şifresini değiştir derken kabul etmiyor bir türlü.

Mesela, güvenlik ve gizlilik ayarlarında ki "değişiklik yapmak için tıklayın"Anahtarına tıkladığım zaman karşıma
    "Kullanıcı adı ve Parola" Seçeneği geliyor ve buraya oturum açarken kullandığım şifreyi yazdığımda kabul etmiyor..
    Aynı şey "Kullanıcılar ve Gruplar"seçeneğine girdiğimde ve parolayı değiştir dediğimde de geçerli..

"Kullanıcının Apple kimliğini kullanarak parolayı sıfırlamasına izin ver" Butonu ise işaretli değil..
    Sıyırdım kaç gündür şuna bir hal çare bulamadığım için..
    Bu konuda bilgili ve yönlendirebilecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim..
    Teşekkürler şimdiden!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellLord_gs -- 23 Kasım 2015; 4:10:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak..Bir el atarsanız sevinirim.

Mesela, güvenlik ve gizlilik ayarlarında ki "değişiklik yapmak için tıklayın"Anahtarına tıkladığım zaman karşıma
    "Kullanıcı adı ve Parola" Seçeneği geliyor ve buraya oturum açarken kullandığım şifreyi yazdığımda kabul etmiyor..
    Aynı şey "Kullanıcılar ve Gruplar"seçeneğine girdiğimde ve parolayı değiştir dediğimde de geçerli..

"Kullanıcının Apple kimliğini kullanarak parolayı sıfırlamasına izin ver" Butonu ise işaretli değil..
    Bu konuda bilgili ve yönlendirebilecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim..
    Teşekkürler şimdiden!

Girdiğiniz şifrenin admin şifresi olduğuna emin misiniz? Eğer eminseniz bir isim bir de şifre şeklinde soruyor olmalı. İsim kısmına ~/Users/user_name/ aynen user_name kısmında yazan şekilde girmelisiniz. Hala olmuyorsa isim yerine "root" deneyin. Bazı Mac'lerde default super-user yani admin ismi budur. Eğer hala olmuyorsa tek çare şifre resetlemek, buraya yazın yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

quote:

Orijinalden alıntı: HellLord_gs

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak..Bir el atarsanız sevinirim.

Teşekkürler şimdiden!

Girdiğiniz şifrenin admin şifresi olduğuna emin misiniz? Eğer eminseniz bir isim bir de şifre şeklinde soruyor olmalı. İsim kısmına ~/Users/user_name/ aynen user_name kısmında yazan şekilde girmelisiniz. Hala olmuyorsa isim yerine "root" deneyin. Bazı Mac'lerde default super-user yani admin ismi budur. Eğer hala olmuyorsa tek çare şifre resetlemek, buraya yazın yardımcı olabilirim.

Dostum sorunun ne olduğunu çözdüm ve benimle aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlar için kısaca özetlemem gerekirse;
    Kurulum sırasında hesabı oluştururken klavye seçimim "Türkçe QWERTY" dolayısıyla oluşturduğum şifrede o klavye seçiminde geçerliydi.
    Daha sonra ise ben sistem tercihleri>klavye>giriş kaynakları kısmından klavye seçeneğini kurulum sonrasında,
    "Türkçe QWERTY PC" olarak değiştirdiğim için ve harflerin klavyede ki karşılıkları değiştiği için bir türlü yazdığım şifreyi kabul etmiyordu.
    Oturum açarken sıkıntı yoktu fakat,yönetici olarak kilitleri açamıyordum.

Klavye seçeneği değiştirip denediğimde ise yazdığım şifreyi kabul etti tabi hemen bende parola değiştir kısmından türkçe qwerty ile eski parolayı yazıp,
    Klavye seçimi Türkçe quwerty PC olarak değiştirip yeni şifre oluşturdum ve böylece sorunu ortadan kaldırmış oldum. :) :D

Ufak bir detayı aklımıza getirmediğimiz için uğraşıp durduk bunca süre ama olsun.
    Çözüme kavuşturduğum için mutluyum. :)

• Macbook air 2012 mid kullanıyorum. Macbook retina 13'e hayran kaldım air şu an gözüme kötü geliyor En uygun 4900 TL'ye vatan bilgisayarda buldum. 256gb ssdli model. Sizce buna değer mi? Macbook air'i 2bin TL'ye satabilirim sanırım hiçbir kusuru yok.
  • recovery de içinde eski snow leopard yazlım var. format atınca onu yüklüyor biliyorsunuz
    en spn yazılımı recovery e yükleyebilir miyiz? yada apple servise mi versek yapmaları için

iphone veya ipad air ile sorunsuz bağlanıyor.

macbook air 2013 ile de bağlanıyor ama ama müzikte kesintiler takılmalar oluyor.
    sebebi ne olabilir sizce?
  • aRKADASLAR MERHABA MacBook Pro (Retina, 13 inç, 2014 Ortası) işlemci: 2,8 GHz Intel Core i5 Bellek : 8 GB 1600 MHz DDR3 modele sahibiyim herseyi bana yeterli seviyede Yanlız şu şarj kısmı canımı sıkılıyor fişi prize takılıyorum turuncu ışık belli bir süre yanıyor cihaz dolum yapıyor bir bakıyorum Turuncu ışık bir anda sonuyor ve dolum yapmıyor oda oda geziyorum bazen yarım saat dolum yapıyor ve bir bakıyorum şarj ışıgı sönmüş cihaz malesef dolum yapmıyor kimi zamanda takıyorum tekrardan şarjı sorunsuz şarj yapıyor anlam veremedim gitti, bugun pupaya gittim yardımcı olmalarını ıstedım malum cihaz oradan alındıgı için suan bir yıl garantisi kaldı, cihaza kendilerinin kullandıgı şarjı taktılar 5 dakika kadar acıkcası benı pek tatminkar etmedi direk mevzuya dalıp şarjınızda sorun var önüme attılar 279 TL degerinde 60W adaptor süpheye düştüğüm için almadım dogrusu merak ettiğim bu macbook pro 13 inç laptop prizmi seçiyor veya şarjdan kaynaklı olabilirmi siz degerli arkadaşlar varmı aranızda bu sorun ile ilgili durumu yaşayanlar fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler,

• quote:

Orijinalden alıntı: hyprosoft

13" macbook pro için şık kaliteli bir çanta arıyorum nedir tavsiyeleriniz ?

incase, belkin, spigen, tucano ya da thule çantaları önerebilirim. bütçenize göre bakabilirsiniz. sırt cantasi benim icin önemli olduğundan hepsinden var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce 2015 modelini alayım mı yoksa yenisini bekleyeyim mi ? Haziranda yenisi çıkacak diyorlar. Ne tarz yenilikler bekleniyor. Şarj süresi beklentisi nedir? 256 gb ssdli 16 gb ramli modelin tahmini fiyatı ne olur ?

Internette araştırmaya çalıştım ama ingilizce kaynakları anlayamadım pek. Bilgisi olan varda yardımcı olabilir mi ?

Ha bir de şu an apple storedan 13 inçlik modeli 256 gb ssd ve 16 gm ram olacak şekilde seçebiliyorum. Ama yeni model çıkınca 2015 versiyonunu böyle özel olarak konfigüre edemiyoruz sanırım apple storedan. Şimdi yeni model 8000 tlye çıkarsa ortada kalmayalım. Eski ürünlerin siparişi devam ediyor mu storeda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iphone da videolar içinde 100 lerce video var. bunlar aktarmanın çarresi yok mudur?
    avplayer gibi bir uygulama stın alsam yapabilecek miyim? eğer 7apılıyorsa satın alayım.

tv cast premum aldım 18 tl ya ama bu sadece youtube daki videoları kapatıyor anladığım kadarıyla.
    asıl hedefim telefonumdaki macbook umdaki videoları aktarmaktı.

youtube gibi programlardan stream edilen videolar için mi bu chromecast? sadece bu işe yarıyorsa tam istediğim şey değilmiş

Sahibinden Link:
    https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-macbook-pro-retina-apple-tr-garanti-plus-apple-klavye-mouse-vs-294026360/detay/

DonanımHaber Link:
    http://forum.donanimhaber.com/m_116237540//tm.htm#116237540

İyi forumlar

• Herkez birsey sormus cevap veren yok
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  • LivinLaVida kullanıcısına yanıt
    Ya bu ay WWDC'de yeni OS X ile birlikte tanıtılır ya da eylül gibi iPhone 7 ile birlikte. Başka bir olasılık: websitesini sessizce güncellerler daha önce birkaç kez yaptıkları gibi. Ama gerçekten sızıntılar doğruysa major tasarım değişiklikleri olacak o yüzden pek tanıtım açısından pek sessiz kalacaklarını sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 8 Haziran 2016; 15:24:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iphone umda ücretli satın aldığım tv cast yazılımı ile bir diziyi başlatıyorum. iphone kapansa da film devam ediyor tv de.

ama macbook ta chrome tarayıcı şle bir filmi stream ediyorum tv ye. macbook u kapatınca film kesiliyor. bağlantı kesiliyor.
    acaba bir uygulama var mıdır iphone daki tv cast gibi macbook için de?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.