Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.673
Cevap
124
Favori
299.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • 128 GB modelini kullananlar arkadaşlar ne kadar boş hafızanız var? Her şeyi buluta yüklememe rağmen anca 40 GB boş yerim kaldı.
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz23

quote:

Orijinalden alıntı: ismailkaya27

Bende MacBook Pro retina alıcam uygun kampanya bekliyorum.. escmarket güvenilir mi ? Fiyatları cok uygun

güveni,lir kardes arastırdım ama öğrenciye indirimli.watsaptan öğrenci kimlşiği resmini atmanızı istiyorlar isterseniz arayıp bilgi alın.ben 256 gb mi 128 gb mi arasında kaldım aradaki fark 500tl vermeye değmez gibi..Birtane harici hdd alsam daha uygun olmazmı acaba bunla ilgili pek paylasımda bulamadım

dostum sakın 128 alma benım 128 iste ben 256 ssd aldım yukseltıım hıçbir işe yaramıyor 128 yanlış bi secim ben yaptım ıyı olmadı
  • 128 yetmez diye birşey yok bana göre..Gayet yetiyor filmlerim,resimlerim,müzik arşivim harici 1 tb harddiskte (harddiskimde laptop çantamda:)) Yani bana yetiyor yetinmesini bilene..Ha bu para işi gönül ister ki 512 gb olsun ama param olsada çok şükür gerek duymuyorum..!
  • playmaker10 kullanıcısına yanıt
    Benim aklımda Asus Rog ve MSI da vardı ama macbook almayı çok istiyorum sizin nasıl düşünceniz var .. sizce alınabilir bişey mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: talhanuh43

Benim aklımda Asus Rog ve MSI da vardı ama macbook almayı çok istiyorum sizin nasıl düşünceniz var .. sizce alınabilir bişey mi ?

İhitiyaçlarına göre değişir,oyun oynuyor isen mac almanı tavsiye etmem.fotoshop çizim vs kullanacaksan mutlaka mac almalısın.Oyunda oynarsın ama diğerleri gibi olmaz,mac ayrı bir dünya daha doğrusu apple ayrı bir dünya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut_fb

128 yetmez diye birşey yok bana göre..Gayet yetiyor filmlerim,resimlerim,müzik arşivim harici 1 tb harddiskte (harddiskimde laptop çantamda:)) Yani bana yetiyor yetinmesini bilene..Ha bu para işi gönül ister ki 512 gb olsun ama param olsada çok şükür gerek duymuyorum..!

harici kullanmaya yeterde bilgisayara hiç birşeymı kurmayacan kardesım oyle diyorsunda 5 program kur 40 gb onla bunla zaten doluyor anlamıyorsun bıle

Orijinalden alıntı: monoblaine

Otomatik yedekleme ve önemli dosyalarımı saklama amacıyla 2 TB'lık AirPort Time Capsule kullanıyorum. Ayrıca filmler ve diziler için Time Capsule'a bağlı olan 5 TB kapasiteli bir harici disk var.

Download'ı doğrudan harici diske yapmak, uzun süreli indirmelerde disk sürekli çalışır durumda olacağından çok verimli bir yöntem değil. Sadece süresi öngörülebilir dosya aktarımlarında ya da içindeki dosyalara erişileceği zaman diski kullanmak daha doğru. Mekanik diskler, anlık elektrik dalgalanmalarında bile fiziksel olarak zarar görmeye uygun yapıdadır.

Bununla birlikte 128 GB'lık SSD kullanmak, sürekli diken üstünde olmak demektir. Ek alan açmak için bir şeyleri silip durursunuz. Her an için elinizin altında olmasını isteyeceğiniz dosyaları harici diske taşımak da bir noktadan sonra sıkıntı verecektir. Kaldı ki kapasitesinin büyük çoğunluğu kullanılan disklerin, daha fazla boş alana sahip olanlara göre yavaş çalıştığı bilinen bir gerçek. Yavaş çalışan parça hangisi olursa olsun, sistemin bütününü de yavaşlatır. Bu nedenle SSD'nin en az 256 GB kapasiteli olması gerekiyor.

arkadaslar monoblaine hocam haklı macbook pro retina 2014 ortası cıhazlar ssd oluyor bende 128 gb ssd vardı ve bunu 256 gb ssd yaptım paylasıyorum fotoları olmaz olmaz dedık monoblaine beraber yaptık oldu sizinlede paylasıyorum sorularınız varsa cevaplarız monoblaine hocam sorabilirsiniz

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - 11721769 479770598866642 1158027372 N
    http://hizliresim.com/LaJN8z

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - 11716125 479770628866639 750957046 N
    http://hizliresim.com/kk2pQm

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - 11748563 479770592199976 872017942 N
    http://hizliresim.com/rQqpkN

Hızlı Resim
    Hızlı Resim - 11739560 479773382199697 835733413 N
    http://hizliresim.com/2gMqbA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlantıc -- 12 Temmuz 2015; 13:27:18 >

• quote:

Bilgisayarı ne için kullanacağınıza bağlı. Önceliğiniz oyunsa mac almayın. İş odaklı çalışacaksanız, pil ömrüne, hafif ve hızlı bir bilgisayara ihtiyacınız varsa hiç düşünmeden mac'e yönelebilirsiniz.

Orijinalden alıntı: atlantıc

arkadaslar monoblaine hocam haklı macbook pro retina 2014 ortası cıhazlar ssd oluyor bende 128 gb ssd vardı ve bunu 256 gb ssd yaptım paylasıyorum fotoları olmaz olmaz dedık monoblaine beraber yaptık oldu sizinlede paylasıyorum sorularınız varsa cevaplarız monoblaine hocam sorabilirsiniz

http://hizliresim.com/LaJN8z
    http://hizliresim.com/kk2pQm
    http://hizliresim.com/rQqpkN
    http://hizliresim.com/2gMqbA

Bir bilgi vermişsiniz, eksik olmayın - sağolun ama NASIL YAPTIĞINIZI anlatmamışsınız.

Ben bildiklerimi söyleyeyim; siz arkasını getirin (tamamlayın) ltf.:

1) Bütün retina MacBook Pro'larda (13" ve 15" modellerde) ve 2012 sonrası 11" ve 13" MacBook Air'lerde artı 2015'de yeni çıkan o ince ve hafif 12" rMB'larda bildiğimiz klasik, metal kutu içindeki 2.5" formundaki SSD'ler değil ama mSATA'ya benzeyen PCIe tipi ve bir kart üzerine monteli Flash Hafıza modülleri kullanılmaktadır. Kapasiteler 128GB ila 1TB arasında değişiyor. Bildiğim kadarıyla Apple bu modülleri sadece Samsung'un bir şirketinden temin ediyor/onlara fason yaptırıyor... Ve bunlar da tamamen tek tip değil, laptop modeline göre mekanik farklılıklar var!

2) 2012 ve 2013 modellerde iki Firma (Taiwan Transcend ve Amerikan OWC), MacBook'lar üzerindeki düşük kapasiteli Flash Hafıza Modülünü çıkartıp yerine daha yüksek kapasitelisini takabileceğiniz alternatif 3. parti ürünler geliştirip piyasaya sundular. Bunlar halen satılmakta... Dediğim gibi, tüm 2012-2013 rMBP ve MBA gamını kapsamak için (örneğin Transcend) 4 ayrı ürün çıkarttı...

3) Ancak 2014 ve sonrasında Apple bu PCIe tipi bağlantıda yeni bir tasarıma gittiğinden dolayı bu alternatif 3. parti ürünler mekanik olarak uyumsuz kaldı. (hatta 2015'de 11" MBA dışındaki modellerde kullanılan Flash Hafıza Modülleri dışındakilerin performansında da ciddi artışlar oluşturuldu...)

4) Bu durumda 2014 ve sonrası için artık (şimdilik) Transcend ya da OWC gibi bir 3. parti ürün bulma olasılığı yok.

5) Tek ve o da biraz zor olan seçenek eBay üzerinden satılan "orijinal" ama "daha yüksek kapasiteli" Apple modüllerden alıp takmak. Bunların bir şekilde, başka nedenlerle çalışmayan Apple laptoplardan sökülen ama kendilerinin tamamen sağlam Modüller olduğu söyleniyor (yazılmakta). Bunu bu Forum'a da yazmakta olan bir arkadaşımız denemiş. eBay üzerinden ürünü getirtmiş ve kendisi için olumlu sonuç almış.

Şimdi siz(ler) eğer eBay'den alınma haricinde yeni bir yöntem keşfetti iseniz, bunu da bizlerle paylaşırsanız çok makbule geçecektir...
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• 128 lik aldim 73 gb bos hafizam var gayet memnunum 128 gb hafiza karti aldim amazondan 70$ a oldu 256 gb 400 tl cepte kaldi.

• Bugun 13.3 inc olan retina 2015 yilinda cikan modeli aldim ama felaket goz agrisi yapti. Bende air vardi 13.3 inc yenilemek istedim ama bu goz agrisi olayi canimi cok sıktı. Bu sorunu yasayan bilen duyan var mi caresi nedir ?

Steam : dogussonmez Uplay : dogussonmez Intel Core i7 6700K / GIGABYTE Z170X-Gaming 3 / Asus 1080 / CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2666MHz / Kingston 240GB HyperX Savage / 480GB sdd /
  • quote:

Arkadaşlar yakın zamandan 2015 macbook pro retina 13 almayı düşünüyorum.. kullananlar var mı bana yardımcı olur musunuz ?

Ben bugun aldim. 2013 air vardi bugun 2015 pro retina aldim ama göz ağrısından ölüyorum :( nedeni bulamadim. İphone plus var ayni ekran ama agri yapmiyor. Mac yapiyor

Steam : dogussonmez Uplay : dogussonmez Intel Core i7 6700K / GIGABYTE Z170X-Gaming 3 / Asus 1080 / CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2666MHz / Kingston 240GB HyperX Savage / 480GB sdd /
  • eBay'den 1 TB'lık Samsung SSD satın alıp Retina ekranlı Mid 2014 MacBook Pro'ya takan ve sorunsuzca kullanan benim. Kendi bilgisayarımdan çıkan 250 GB'lık Samsung SSD'yi de "atlantic" nick'li arkadaşımıza sattım; her iki taraf için de güzel bir alışveriş oldu.

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var: Late 2013, Mid 2014 ve Early 2015 MBP'ların tamamının SSD'si değişebiliyor ve bu modellerin SSD'leri birbiriyle uyumlu; yani 15 inç MBP'dan çıkartılan SSD, 13 inç MBP'ya takılabilir. Aslına bakarsanız Apple'ın kullandığı disklere SSD demek biraz yanlış çünkü böyle denilince piyasadaki SATA ya da mSATA diskler MBP'ya uyarmış gibi bir izlenim oluşuyor. Apple Late 2013 modellerden itibaren kendi tasarladığı diskleri SanDisk ve Samsung'a özel olarak ürettirmekte; 13 inç modellerin diskini SanDisk üretirken 15 inç'lerde Samsung üretimi diskler kullanılıyor.

Yalnız ilginçtir, 15 inç MBP'ların yazma hızı 600 MB civarlarında seyrederken 13 inç'lerde bu hız 300 MB civarına kadar düşebiliyor. Ayrıca 15 inç'lik modelden çıkartılan Samsung disk, 13 inç'lik cihaza takıldığında Samsung'un yazma hızının SanDisk üretimi olan diske göre biraz daha yüksek olduğu gözlemlenmekte (bu bilgiyi atlantic ile yaptığımız testlerin sonucuna dayanarak veriyorum ki web'teki yabancı kaynaklı incelemlerde bunu doğrular nitelikte başka testler de paylaşılmış).

13 inç'in yazma hızının 15 inç'lik modele göre neredeyse yarı yarıya düşük olmasını Apple'ın her iki modelde farklı bir denetleyici kullanmasına bağlıyorum. MBP'lardaki donanımın teknik ayrıntılarını bilmesem de yazma hızındaki değişkenliğin başka bir açıklaması olamaz bence. Bundan 13 inç'lerin sadece ekran boyutu değil, donanım özellikleri bakımında da 15 inç'lik modellerin gerisinde olduğu sonucuna varabiliriz.

MBP'ların arka kapağındaki vidaları açmak için Pentalobe P5 denilen beş köşeli özel bir tornavida kullanılıyor; başka tornavidalarla arka kapaktaki vidalar "kesinlikle" sökülemez. SSD'nin vidasını çıkarmak için de T5 yıldız tornavida lazım. Bu iki tornavidaya sahip olduktan sonra SSD değişikliği, daha önce bu konuda deneyimi bulunmayan kişiler için bile çocuk oyuncağı bir iş.

Son olarak 128 GB'lık alanın yeterli olmadığını eklemek isterim. 128 GB'lık SSD'nin yeterli olduğunu düşünen arkadaşların ilerleyen zamanlarda depolama alanıyla ilgili sıkıntılar yaşaması kaçınılmaz. Sadece uygulama kurulumları, ayarlar, Dropbox gibi harici diskleri desteklemeyen bulut depolama çözümleri, fotoğraf ve video kütüphaneleriyle bile (dosyaları silseniz de) 128 GB'ı kısa sürede doldurur ya da sürekli bir şeyleri silerek sınırda yaşamaya çalışırsınız. Bu nedenle satın alırken en az 256 GB'lık diske sahip modelleri tercih etmenizi öneririm. İleride elbette SSD'yi yükseltme şansınız var ancak güvenilir bir satıcı bulmak zor bir iş ve o satıcıyı bulsanız bile MBP SSD'leri yüksek fiyattan satıldığı için yapacağınız alışveriş her durumda sizin için pek kârlı olmayacaktır (hafıza kartı girişinden takılıp depolama alanını arttıran ek modüllerin, bilgisayarın kendi diskine göre son derece düşük okuma ve yazma hızları sunduğuna da eklemiş olalım).

Bu konuda paylaşabileceğim bilgiler bu kadar. Umarım akıllardaki soru işaretlerini bir nebze olsun giderebilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 13 Temmuz 2015; 0:12:13 >

• monoblaine kullanıcısına yanıt
    Hocam cahilliğime verin lütfen. Yazınızın son kısmında belirtmiş olduğunuz 128GB bellek sıkıntısını yaşıyorum. MF839TU/A modeline sahibim. Şimdi ben bu MBP'nun harddiskini yükseltebiliyor muyum? Eğer yükseltebiliyorsam harddisk alırken nelere dkkat etmem gerekiyor? Modeldir, markadır, uyumluluktur.. Yani kısacası arama motoruna ne yazıpta aratmalıyım? Sorular çok basit olabilir ama donanım bilgim sıfır, tamamen tavsiye üzerine aldım şimdi de böyle sıkıntılar yaşıyorum. Rahatsız ettiysem kusura bakmayın.

Rica ederim hocam, ne cahilliği. Early 2015 MacBook Pro kullanıyorsunuz. %100 doğrulayamadım ancak önceki iki nesilde kullanılan SSD'lerin 2015 MBP'larla uyumlu olduğu söyleniyor. SSD'lerinin birbiriyle uyumluluğu kesin olarak doğrulanmış Mac modellerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2013)
    MacBook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014)
    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013)
    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014)
    MacBook Air (11-inch, Mid 2013)
    MacBook Air (11-inch, Early 2014)
    MacBook Air (13-inch, Mid 2013)
    MacBook Air (13-inch, Early 2014)
    Mac Pro (Late 2013)

Bu bilgisayarlardan çıkan SSD'leri birbirine takabiliyorsunuz. eBay'deki satıcılar da büyük olasılıkla fabrika çıkışı sorunlu olan Mac'lerden çıkardıkları ya da fabrikadan üretim fazlası olarak temin ettikleri SSD'leri satıyorlar. eBay'de "Apple Retina MacBook Pro 2015 Samsung SSD" ya da benzeri bir ifade yazıp aratarak bahsettiğim ilanlara ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 13 Temmuz 2015; 0:52:14 >

• Bu arada disk kapasitesi arttıkça okuma ve yazma hızları da artıyor. Örneğin 1 TB'lık SSD'yi takmadan önce, bendeki 256 GB'lık diskle yazma hızı 600 MB civarındayken 1 TB'lık diski taktıktan sonra yazma hızının 990 MB'a kadar çıktığını gözlemledim (13 inç'lik 128 GB SSD'ye sahip modellerde yazma hızı 400 MB'ın altında).
  • Macbook Pro 15 inç, early 2013 sahibiyim, aldığımdan beri bazı işler sebebiyle windows da kurmuştum ve hiç format atmadan kullandım fakat yaklaşık 2 yıllık süreçte bazen çok geç kapanmalar, bazen kapanmamalar veya kapanırken yeniden başlatmalar yaşadım. Bu sebeple windowsla tamamen işim bitince 10 gün önce herşeyi silip sıfırdan yosemite kurdum tekrar fakat kurduktan 2-3 gün sonra kapa dediğimde uzunca bir süte kapanmadı ve siyah bir ekran geldi 5-6 dilde birşeyden dolayı kapatılamadı yeniden başlatılıyor yazısı geldi. Hala bazen kapattığımda bilgisiyara 1- 1 buçuk dakikada anca kapanıyor. Benzer sorunları yaşayan oldumu? İstanbula dönünce apple store yolu gözüktü galiba.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.