Selamlar, 22.10.2024 Carpma - BEDELSİZ bu tarz durumlar ne demek oluyor acaba ? |
Hasarsız tramer kaydı nedir ?

-
-
Adam carpmis sonra gitmis sanayide yaptirmis, expertiz gelmemis hasara deger bicmemis. Yapilan masraf veya ne yapildigi belli olmayan islem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani riskli hocam doğru mudur ?
-
Riskli olabilir.
Bende bir kazaya karıştım arkadan ufak dokundurdum öndeki araca. Herhangi bir hasar almadı benim aracım ama öndekinin tamponunda çatlak oluştu. Tutanak tutulunca tramer sorgusunda bedelsiz kaza çıkıyor benim araç için. Böyle bir durum da olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlanı kapatın uyarısıdır.
-
Bir örnek olarak vereyim, kendı aracımla ufak bı kazaya karıştım mahalle arasında kadının birini bekledım dar yerden geçsin acele etsin diye ne yol verdı ne geçti yol vermeyınce ustune surdum alan dar oldugu ıcınde onun tamponu benım janta takılıp yırtıldı, aracımda nokta kadar bişiy yok ama onun arka tampon yırtıldıgı ve suclu ben cıktıgım ıcın karının hasarı bedelsiz olarak benım aracımda görünüyordu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 20 Haziran 2025; 21:51:54 > -
Yukardaki arkadaşın yorumu yanlış.
Araç %100 kusurlu bi şekilde başkasına vurmuş bu yüzden hasardan tamamen kendisi meshul ve kendi sigortasına kendi kendine dosya açamaz. Dolayısıyla araç kendi tramerini bedelsiz olarak görür
başkası gelip sizin aracınıza çarparsa ve bi hasar oluşursa karşı tarafın sigortasının experi gelir ve aracınız hakkındaki hasar bilgilerini girer sizde karşı tarafın sigortasından ödeme alırsınız. Karşı tarafın sigortası sizin tramer tutarınızı, değişen parçalarınızı belirliyor kısacası
Bu sebeple bedeli ve değişenleri olan tramer kaydında araç suçsuz yere kazaya karışmıştır
İşte bu yüzden gelen experler tampona veya başka şeylere direkt değişim değil onarım/düzeltme/boya yaptırmaya çalışır. Karşı tarafın experi sizin hasarı minimum tutmaya çalışır, arabayı yapacak olan ustada “ben senin belirlediğin tutara bu arabayı yapmam çok az bedel veriyosun” diyip hasarın bi kısmını sizden almaya çalışır
Ustalar expere sıkça “ona 4000 yazma ben 7000₺ den aşağı yapmam” der. Exper fiyatı indirmeye çalışır ustada fiyatı arttırmaya çalışır (maksat sigorta firması fazla para ödememek için)
Bedelsiz tramerden kaçmaya gerek yok fotoğrafları ve belgeleri varsa kazaya dair ne âlâ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 21 Haziran 2025; 11:58:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam son cümleye istinaden, burada bir üçkağıt olamaz mı ama ? 1 tane bedelsiz trameri, baska kazaya da kullanmak gibi.
-
Bedelsiz tramerin tarihi neyse gösterilen fotoğrafın ve belgelerinde tarihi tutuyorsa tamamdır. Bedelsiz tramerin “abi hiç fotoğraflar elimde yok” diyorsa kaç gitsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Direkt kapatın ilanı. Fotoğraf olsa da başka yerinin ellenmediğini nereden bileceksiniz. 200-300 bin tl olsun serviste yapıldın airbag açmasın alınması için yeterli bana. Bizim insanımız sanayide yapılsın yazmasın diyor da ne kadar sağlıklı. Varsın servis geçmişi olsun. Demek ki bilinçli kullanıcı olduğunu anlıyorsun direkt
Bu kadar abartılı yoruma da gerek yok. Aracın expertisine bakmak gerek. Benim aldığım araç arka tampondan bir kaç kere tıklanmış ve sorunsuz düzeltilmiş bedelsiz görünüyor. Aracın farlarından bagaj kapak ve motoruna kadar orjinal hatası boyası değişeni yok. Şimdi bu aracı ben niye almayayım. Yani araç 3 değişen 2 boyalı olur dediğinize hak veririm. Ya da araç motora tıklattı motorda hasar çıktı sizin aracınızda sorun yok. Yine bedelsiz yansır sigortaya giderse karşı taraf.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 23 Haziran 2025; 14:38:54 >
Benim için önemi yok. Bir de ona mı bakacağım iyi mi kötü mü diye. Alan alabilir
saygılar
Kazada bedelsiz işlenen bu araç suçlu ve sahibi kendi cebinden yaptırmış demek oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
konuyu okumadim ancak buyuk bir seyde olabilir kucuk birseyde, annem otoparkta surttu iki tarafinda tamponu cizildi. biz ellemedik, karsi taraf yaptirdi sonuc bedelsiz hasar kaydi.
-
Hasar önden mi arkadan mı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X