Şimdi Ara

Hasar var ama kaydı yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 3 yıl kullandığım şirket aracımla 2 kaza yaptım. Bir tanesi köpeğe çarptım ve far, çamurluk panjur, radyatör vs. Gitti. Diğeri aracın biri tamponuma çarptı ve tampon değişti. 2 kazada tutanak var. Köpeğe çarpmadan polis tuttu, diğerinde karşı araçla tutanak tuttuk. Aradan 2-3 sene geçti ama araci sorgulattigimda hasar kaydı olmadığı yazıyor. Şase ile sorgulattim yine aynı. Neden olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şasiden sorgularken O veya S harfi olarak girdiginiz 0 (sıfır) veya 5 (beş) de olabilir tekrar kontrol edip sorgulayın

Sorgulamada SBM kayıtlarına ait poliçe bulunmamaktadır mı yazıyor yoksa SBM kayırlarında hasar bulunmamaktadırmı yazıyor ?

• Gelen mesajda aracın marka ve modeli doğru çıkıyor s harfi ile sorgulattim. Araç 1.6 dizel ama model ismi doğru sport tourer. Mesajda 1.4 140 yazıyor.

***7001 sasi nolu OPEL ASTRA SPORT TOURER 1.4 140 S&S SPORT markali aracin SBM kayitlarinda gecmis hasari bulunmamistir. Ruhsatinizdaki plaka ile sorgulamak icin HASAR bosluk PLAKA yazip bu mesaji cevaplayabilirsiniz. Ornek: HASAR 34XYZ34. Sorgulama ucreti 7 TL'dir. Sorulariniz icinhttp://goo.gl/JmGroF UYARI: Mesaj icerigi, Sigorta Bilgi ve Gozetim Merkezi'ne iletilen kayitlardan ibarettir ve sadece bilgi amaclidir. Resmi belge olarak kullanilamaz. Detayli bilgi icin
    goo.gl
    Bad Request
    http://goo.gl/dPUvHw
    B002

• Tramerede güvenemiyoruz ki artık bu devletin işleri varya adamı çıldırtır
  • kasko üzerinden yaptırıldıysa çıkması lazım. ama cepten yaptırıldıysa çıkmaz.
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    Marka doğruysa paket çok önemli değil sigortaçınız poliçenizi keserken başka paketten kesmiş bu olabiliyor.

Hatalı bir sorgulama yapmadıysanız çıkması lazım astralarda şasi '' W0LP '' diye başlıyor . 0 (sıfır) O (harf) olarak girmiş olabilir misiniz?

birde plakadan sorgulayın ama büyük harflerle yazın
  • Sigortaya yaptirmazsa çikmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şase no aşağıda hocam ve sorgulamayı aşağıdaki gibi yaptim. Arac hala bendeyken yine sorgulamayan ve çıkmamıştı. Kasim 2017 de kiralama şirketine geri erdik. Plaka değişmiş.

Hasar s W0LPF8E33E8077001

Araç 1.6 dizel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 12 Eylül 2018; 21:39:9 >
    Araç hala sizde mi ? Plaka değişikliği de çok ilginç , bu hasarında çıkması lazım

Bir çok araç bakmaya gittim ilk başta yeni çıktı hgs programından şasi sorgulamayla km sorgularım şasiden sorgulayınca yanda plaka çıkar ondan sonra ordan kopyalar şasiden sorgularım daha hiç şaşmadım

Sigortacıya danışın isterseniz hasar gözüküyor mu yada açık bir hasar dosyası var mı bi bakılsın
  • Araç şirket aracı 3 yil suresi doldu, bende değil şu an. Söylemek istediğim böyle bir sorun varsa sorgulamaya guvenemeyecekmiyiz.

Aynen ama bunun belli sebepleri olabilir . Şasiden emin oldugunuza göre geriye kalan hasar dosyasında bir sıkıntı olup dosyanın kapanmama durumu olmuş olabilir ama aradan 3 yıl geçmiş böyle birşey de olmuş olamaz.Gerçekten eğer durum böyleyse güvende kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4153B7648

Marka doğruysa paket çok önemli değil sigortaçınız poliçenizi keserken başka paketten kesmiş bu olabiliyor.

Hatalı bir sorgulama yapmadıysanız çıkması lazım astralarda şasi '' W0LP '' diye başlıyor . 0 (sıfır) O (harf) olarak girmiş olabilir misiniz?

birde plakadan sorgulayın ama büyük harflerle yazın
    Benimde almayı düşündüğüm araç 1.6 dizel lounge paket olmasına rağmen 5664 de ve Şase no'dan bir alt paket olan urban olarak çıkıyor bunu nasıl ve nereden düzelttirebiliriz?

Birde araç muayeneye girmemiş ilk muayenesine girecek plakadan muayene sorgulatmaya çalışınca başka bir hiç alakası olmayan 2013 model araç çıkıyor, yasal olarak herhangi bir sıkıntı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    -Düzeltme olarak arayın sigorta şirketinizi benim poliçemde yanlış paketi yazmışsınız kontrol eder misiniz diye sorun .Söylediginiz paket bir araç olduguna da emin olmak için bir servise gidip baktırın orda detayını ögrenebilirsiniz

Km sorgulama programında eğer başka araç çıkıyorsa demek ki araçınızda plaka degişikligi yapılmıştır. Bunun zamanla düzelmesi lazım . Siz zaten muayeneye girdikten sonra sizinkide sisteme düşmesi lazım . Araçınız servis kayıtlıysa yd aldıgınızda ekspertiz yaptırırsanız Araç km'si rapora yazılır ve sizlik bir problem kalmaz. Ama genede bir araştırın

Bu arada Mutlaka şasiden bir sorgulama yapın plaka değişikliğinde hasar kaydı şasiden sorgulamadıkça kayıt çıkmaz . Hatta bir sigortacıya da sorun açık bir hasar dosyası varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4153B7648 -- 18 Eylül 2018; 4:41:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.